Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират

Париж възнамерява да продължи разтурването на лагерите им
Обновена: 15 мар 2013 14:33 | 15 мар 2013 14:22, Елка Василева
561
Франция вдигна ръце: Ромите не щат да се интегрират
През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънски и български граждани. Снимка: архив, Reuters

Ромите във Франция не искат да се интегрират, заяви френският вътрешен министър Манюел Валс в интервю за в. "Фигаро", цитирано от Франс прес.

Той каза, че изграждането на селища с цел интегриране на ромите едва ли ще даде очаквания резултат. "Това решение може да обхване само малка част от тях, защото за жалост жителите на лагерите не искат да се интегрират в нашата страна по културни причини или защото са под контрола на мрежи за просия или проституция", каза министърът. Той възнамерява да продължи разтурването на ромските лагери.

"Днес смятаме, че около 20 000 мъже, жени и деца, повечето от Румъния и България, живеят напълно незаконно в повече от 400 лагера в нашата страна, две трети от тях са в околностите на Париж", казва Валс пред "Фигаро". Настанили се до бедни квартали, вече обхванати от кризата, те са в основата на проблеми в съжителството, придобиващи понякога тревожни форми, както показват пожарите миналата седмица", добавя той.

Още по темата

През 2012 г. Франция експулсира 12 800 румънци и българи от рекордните изгонени общо 37 000 души, напомня АФП. Но през 2013 г. се очаква техният брой да намалее, след като Манюел Валс премахна паричната помощ за "хуманно завръщане" (300 евро за възрастен и 100 евро за непълнолетно дете), която те получаваха.

"Това беше перверзна система, заклеймена и от румънските власти, и от неправителствените организации, която водеше до организиране и дори благоприятстваше институционализирането на широка мрежа за нелегална имиграция", подчерта Валс, цитиран от АФП.

През август 2012 г. министър Манюел Валс заяви, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция. "Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс.

Месец по-късно – през септември 2012 г., Валс пък каза, че Франция "не може да приеме цялата сиромашия на света и на Европа". "Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", заяви Валс. Франция "поема своя дял, що се отнася до убежище, до приобщаване, но посланието е ясно - и то е твърдост", добави министърът.

Преди месец Берлин от своя страна призова България и Румъния да положат повече усилия да интегрират ромите и да ограничат масовото им напускане. Според висши германски служители, цитирани от „Шпигел“, битката с миграцията, предизвикана от бедност, трябва да се води в страните, от които идват мигрантите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, почакайте още малко и французойките ще друсат гьобек. Това е единственият възможен път за интеграция. Хак да ви е.
431
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
maleeeeeeeeeeeea ako gi varnat vsi4kite ?boje opazi balgariya !do vsyako balgar4e po dve tsiganeta shte imahahaha
430
0
 
11
 
! Отговори
Quo vadis, Domine? преди 11 години
"Политическата коректност" повелява липсата на чувство на уседналост при този "етнос", както то е характерно за хората, да се оправдава с "културните им особености".Освен това, ЕС вече изисква да не бъдат наричани дори "роми" или "синти", за да не се обиждат(?!), ами "ротационни европейци"...
429
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***
428
0
 
18
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Съдът в Страсбург, базиран в същата тая Франция, създаде прецедентът Батолова воденица - според който никой няма право да събаря мангасарските катуни, дори и незаконни да са те, за да не останат "горките роми" без покрив !!! Чудно как така този юридически прецедент е в сила само в България, а в самата Франция властите без проблем казят катуните с булдозерите? Защо сега нашата държава не сезира Страсбургският съд и да защити "етнокултурните права" на тия "български граждани" ???
427
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aloooooooooooone si probutvayte *** na evropaopravete i sami kashti4katanikoy ne vi e dlajen da se zanimava s vashite problemiyasno?
426
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, веднъж и аз да се изкефя на нещо дето *** са направили!
425
1
 
23
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Видяхме колко струват франсетата. Дори на малкия пръст на бай Тошо не могат да стъпят, с едни *** не могат да се оправят. Да не говорим, че супер командосите им ядат бой от български селяни. Жалка работа и расистка.
424
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mdaaaaaaaaaaa skoro shengen nyama da vidim
423
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забранявам на французите да потъпкват "човешките" права на ***!!!!! Те са европейци като всички и ТРЯБВА НЕЗАБАВНО до един да се европеизират във Франция, Германия, Великобритания, Австрия, Холандия и т.н.
422
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vie balgarite ste mnogo tapivsyaka darjava se e opravila sas tsiganite sisamo nekadarna balgariya ne moje tya vinagi se vayka i si prehvarlya problemite na drugite
421
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да чуя сега Елс де Грюне как ще коментира. Според нея *** са прекрасни и колоритни ангели, а ние само ги подтискаме. Айде да я видя сега какви оправдания ще измисли.
420
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало, франсетата? ко стана с не-дискриминацията, а? нали всички хора уж бяха равни братя? видяхте ли сега за ко иде реч!!?? плащайте им вие тока сега да ви видим дали сте по-големи демократи от нас.
419
0
 
23
 
! Отговори
pantudi преди 11 години
сичкото роми у франция!
418
0
 
23
 
! Отговори
Мъдрец преди 11 години
Супер ! Вижте добре тези на снимката:Това са новите българи.Да са честити на човеколюбивия френския и немския народ.
417
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИРНО СЪЖИТЕЛСТВО С "***" Е ВЪЗМОЖНО САМО,АКО Е КАРАМЕ КАКТО ДОСЕГА.А ИМЕННО ДА ТЪРПИМ И ДА СИ "СВИВАМЕ СЪРМИТЕ".
416
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
balgariya da si opravi naselenietodotogava evropa shte se gnusi ot nas s pravo
415
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А-а-а накрая дойдоха и те до нашия извод: Тези същества не могат и НЕ ЖЕЛАЯТ да се интегрират. На *** от малки им се внушава да крадат от "гаджетата" (Гадже означава не-*** - тоест българин, арменец...), да раждат колкото се може повече и да наглеят.
414
0
 
12
 
! Отговори
съгласен преди 11 години
До СЕРИОЗЕН ДЪРЖАВЕН ПРИ да се предупреди сорос ,да спре да ги развъжда като зайци!
413
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението е само едно-емиграция,на единия или другия етнос.Вие,кой си избирате?

Спонсорирани публикации