САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня

Американските въоръжени сили са в повишена готовност
Обновена: 11 апр 2013 14:49 | 11 апр 2013 11:16,
145
САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня
Снимка: Reuters

Съединените щати призоваха Северна Корея да спре да "си играе с огъня" и да се откаже от изстрелването на ракета, което тя изглежда възнамерява да направи въпреки международните санкции и риска от избухване на война на Корейския полуостров, предаде Франс прес. 

Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.

През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.

Още по темата
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий. Попитан за възможностите на севернокорейските балистични ракети, председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси предупреди, че "трябва да очакваме най-лошото" след няколкото успешни севернокорейски ракетни изпитания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
8
 
! Отговори
do 58 преди 11 години
Ходил си в Северна Кореа, ама снощи като спеше...и като се събуди се размарширува из хола...хахахахахха
52
9
 
26
 
! Отговори
ДОЦ преди 11 години
САЩ са възможно най-най-пошлата държава в света! Врат си носа навсякъде, създават и водят войни по целия свят, за да тестват новите си оръжия и да поддържат огромния военно-промишлен комплекс, който имат! И всичко това без каквато и да е мисъл за дадените жертви от тяхна и чужда страна!
51
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да стане нищо бе.Може някоя ракета да пуснат северняците и да падне в морето и после ще се предадат.Това е младо момче и иска да има цивилизация и за севера.Това е корейския Горбачов.Ще се обединят Кореите и готово.
50
4
 
14
 
! Отговори
тачер преди 11 години
Кой в цялата история е "добрия" само не разбрах? И САЩ и СК са еднакво гадни, всеки по своему.
49
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съотношението на силите между Северна Корея и Южна Корея-САЩ в региона е: пехотата на КНДР е от над 1 милион души, Южна Корея има 560 хиляди войници, а САЩ 22 хиляди; КНДР има 4060 танка, Южна Корея- 2414, а САЩ-140; КНДР има 1337 самолета, Южна Корея 1185, а САЩ - 370; КНДР има 515 кораба, Южна Корея -242, а САЩ-50. Информацията е събрана от GlobalSecurity.org!АД Е СЛАБА ДУМА ЗА ТОВА,КОЕТО ОЧАКВА ЯНКИТЕ!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ предупреди Пхенян, че неговото име еее, той еее - ЕЕЕ-Баааа-Мааааа
47
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не вземат да ядосат Ким Чен Бум, че ще млати янките като маче у дирек, или като магаре на чужда кладня.
46
13
 
16
 
! Отговори
До 47 преди 11 години
Всички които защитавате СК трябва да бъдете изпратени там да марширувате по цял ден...Ха дано! Ходил съм в Северна Корея, но теб не те съветвам. Защо? Като се върнеш, ще се запалиш - разбирайки простичката истина, колко си нещастен в живота...
45
15
 
24
 
! Отговори
varg преди 11 години
Аз предупреждавам Сащ да не нападат никого,защото иначе ще бъдат унищожени.
44
15
 
20
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Срещу USA Така трябва да се действа,брутално и без страх.Мисля си че този път USA няма да успеят и С.Корея ще ги постави на колене.
43
10
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
"който държи цял народ изграждайки фълшив страх и измисляйки си врагове"А сащ не правят ли същото ,измислиха си Алкайда ,измислиха оръжията за масово поразаване на Садам , сега същите лъжи за Сирия и Иран ръсят.Като се замисли човек СК и сащ не са толкова различни и двете са тоталитарни полицейски държави населени с робско и подтискано население лъгано и тормоено от политиците им, и постоянно ги плашат с някой външен враг!сащ и СК са двете стани на една монета!
42
0
 
15
 
! Отговори
Опасно е преди 11 години
Много си ербап, бе 47.Ако има нещо което да е добре, то е малко да помислиш.На никой не му е притрябвала такава война. Става дума за оръжия за масово поразяване, ако знаеш какво е това. Имат си ги и това е сдържащ фактор, без който отдавна да са прегазени. Започне ли използването на ядрено оръжие, ще паднат и задръжките и за други ОМП. Проблема ще е глобален. Никой няма интерес от такава война - САЩ, Русия, Китай и т. н., Северна Корея също. Но може да стане грешка с необратими последици.
41
19
 
9
 
! Отговори
kaloyan.drenski преди 11 години
Този *** управляващ СК, много скоро ще получи това, което получи и Кадафи. Ама му е време вече, видя малко власт и се помисли за Бог.
40
7
 
11
 
! Отговори
Уго преди 11 години
Хайде да се почва, че да се свършва.
39
5
 
7
 
! Отговори
Мирни Бомби преди 11 години
Личи си вече кой е провокатора в цялата история.
38
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Северна Корея ще издухат супата в най-скоро време ,което е добре !
37
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички които защитавате СК трябва да бъдете изпратени там да марширувате по цял ден, да се кланяте до земята и да му целувате портрета на дебелият, който държи цял народ изграждайки фълшив страх и измисляйки си врагове
36
15
 
10
 
! Отговори
DiDi преди 11 години
До за 24 - Бог да пази Америка, защото без тях светът е обречен да бъде гето и да се самоунищожи.
35
1
 
12
 
! Отговори
Не пишете глупости! преди 11 години
Схващанията за бойното използване на ядрените оръжия на Северна Корея са, че служи за сдържане на противника им. И съвсем малка част от тях да преодолеят ПВО /ПРО/ на противниците им последиците ще са катастрофални и необратими. Местоположението на полуострова им е такова, че ракетите им, колкото и да са "морално остарели" могат да достигнат многомилионни мегалополиси в Китай и Япония. Да не говорим за Сеул. Няма такова понятие 100% зенитно прикритие. Никой няма интерес. Дано не стане грешка.
34
8
 
17
 
! Отговори
жоро преди 11 години
Като видите колажите на вестнк Times, как манипулират хората като добавят фон от разрушени сгради зад мъж носещ новородено бебе, а в интернет изтече истинската снимка и този мъж носи бебето си предсирия, една здрава и непокътната бяла сграда. Така се манипулита общественото мнение и се очерня Сирия,Иран, С. Кореа и т.н. Никой няма право да се намесва в делата на другите държави. То не беше Ирак, Виетнам, Сърбия,Афганистан, косвено в Либия, Египет. България вън от ООН!