Диета на Притикин и нейните множество ползи

Как да следвате режима
26 май 2024 20:35, Дарена Найденова
5
Диета на Притикин и нейните множество ползи
Снимка: iStock

Когато става въпрос за здравословно хранене, не е задължително да има универсален подход, който целият свят да следва. Измежду диетичните планове, услугите за доставка на храна и различните твърдения за „добри“ и „лоши“ хранителни групи, може да бъде объркващо и дори непосилно да знаете кой хранителен план е смислен и най-добър за вас. Тук се намесва диетата на Притикин, която ви насърчава да се насладите на изобилие от здравословни и вкусни храни.

Диетата на Притикин обикновено е план за хранене с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри, който приоритизира цели храни, като същевременно намалява приема на холестерол, рафинирани въглехидрати и преработени храни. Иначе казано, тази диета е просто преопакована версия на основните насоки на здравословно хранене.

Режимът произхожда от Pritikin Health and Wellness Retreat, който има за цел да помогне на последователите си да подобрят цялостното си здраве, като същевременно минимизират риска от хронични заболявания. Първоначалният фокус е бил върху подобряването на сърдечносъдовата система, но постепенно режимът става все по-популярен, защото не е прекалено ограничаващ и изглежда устойчив за спазване в дългосрочен план.

Нещо повече – известно е, че диетата на Притикин носи множество ползи за здравето и на практика всеки може да я опита.

Същност на диетата на Притикин

Диетата на Притикин е диетичен подход, разработен през 70-те години на миналия век от инженера Нейтън Притикин. Планът се фокусира върху разнообразие от цели, нискомаслени, непреработени храни, заедно с ежедневни упражнения и управление на стреса. Методът се разграничава от идеята, че трябва да ядете определени количества специфични хранителни вещества, а крайната цел е понижаване на кръвното налягане и холестерола, както и редуциране на риска от диабет и метаболитен синдром.

Цялата статия  четете в Тialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: диета
Още от За да се разбираме
Бърз тест разкрива как другите ви възприемат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
консервите са вредни
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единствената и правилната диета, е да си затворите малко устата, тоест- яжте си всичко, но по малко!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоз кравар от диета е умрял на 70 години 1915 - 1985 :)))
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не става само с л.апане трябва и мотика :)))

Спонсорирани публикации