Клоп: Ние сме като вълци, чака ни каймакът на европейския футбол

"Не комуникирахме добре помежду си през първата част, бяхме нервни"
Обновена: 20 мар 2014 14:28 | 20 мар 2014 10:51, Друми Георгиев
0
Клоп: Ние сме като вълци, чака ни каймакът на европейския футбол
Клоп е доволен от класирането. Снимка: Ройтерс

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп е на мнение, че неговите момчета не са комуникирали по най-добрия начин помежду си при снощната загуба с 1:2 от Зенит. Специалистът все пак смята, че вицешампионите заслужено продължават напред в турнира.

"Зенит разполага със страхотен отбор. Те могат да играят много класен футбол и ако имат ден, са в състояние да причинят проблеми на всеки опонент", сподели Клоп след срещата.

"Снощи ние страдахме поради различни фактори. Направихме тактическа грешка при първия гол на Зенит, но няма как да изключиш варианта да получиш попадение от страхотен футболист като Хълк. Срещу него е трудно да се защитаваш."

"Имаше няколко момента, в които ние не си комуникирахме достатъчно добре. Ако си говорим повече един с друг, можем да се отбраняваме доста по-добре. В играта ни можеше да се забележи напрежение и нервност."

"След като вкарахме изравнителния гол срещата все още не беше решена, но ние станахме по-спокойни. Изиграли сме двайсетина мача в турнира, включително и финала през миналия сезон, затова трябваше да играем по-спокойно през първата част."

"Имахме високо темпо в играта ни, особено по крилата. Опитвахме се да пренесем играта в центъра и често губехме топката. Тогава Зенит успяваше да контраатакува бързо, играейки смело. С оглед резултата от първия мач, те трябваше да рискуват повече."

"Моите момчета заслужават да бъдат на четвъртфинал, защото те винаги се борят като вълци. Класирахме се за следващия кръг, където ни чака каймака на европейския футбол", добави Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации