3 бомбардировача В-52 на САЩ са прехвърлени в Европа

Единият ще участва в тържествата в Нормандия
Обновена: 5 юни 2014 14:23 | 5 юни 2014 11:45, Елка Василева
178
3 бомбардировача В-52 на САЩ са прехвърлени в Европа
Снимка: архив, Reuters

САЩ са прехвърлили временно в Европа три от своите стратегически бомбардировачи В-52, способни да носят ядрени бойни глави. Това съобщиха вчера пресслужбите на американските военновъздушни сили и Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ (СТРАТКОМ), цитирани от ИТАР-ТАСС.

Както те уточниха, самолетите са разположени в база Феърфорд, графство Глостършър (Великобритания). Престоят им там "ще продължи приблизително две седмици", отбелязва пресслужбата на американските ВВС.

За този период въпросните стратегически бомбардировачи ще извършат тренировъчни полети в сферата на оперативната отговорност на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. Планира се екипажите на тези бомбардировачи "да се запознаят с базите в региона и провежданите там операции", заяви пресслужбата.

Посочва се също, че прехвърлените във Великобритания три бомбардировача, които са от американските бази Барксдейл (щата Луизиана) и Майнът (Северна Дакота), не носят въоръжение.

От своя страна СТРАТКОМ описа целта на прехвърлянето на бомбардировачите в Европа като "подготовка и интеграция с въоръжените сили на САЩ и съюзниците в региона".

Освен това единият от тези бомбардировачи на 7 юни ще участва в тържествата по повод 70-годишнината от съюзническия десант в Нормандия, информира командването.

Пресслужбата на ВВС от своя страна отбеляза, че американското министерство на отбраната "ежедневно провежда тренировъчни мисии, за да гарантира, че САЩ разполагат с надеждност и гъвкавост да отговорят на спектъра от потенциални заплахи".

"Операциите на бомбардировачите разширяват тези възможности, предоставяйки на президента (на САЩ) различни варианти за действие, които може да са му необходими за защита на страната или нейните съюзници и партньори", добави пресслужбата на ВВС.

През март в светлината на острите разногласия с Русия във връзка със ситуацията в Украйна САЩ изпратиха допълнително седем военни самолета за патрулиране на въздушното пространство на балтийските страни в съответствие с ангажиментите към съюзниците от НАТО, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
80 защо ти за по разлиен ли се смяташ като си лепиш етикет сделкано в Русия
64
2
 
10
 
! Отговори
до usa-proud преди 10 години
Ей такива клоуни като теб, дето с гордост си лепят "usa" етикети, са ми най-смешни от всички.
63
19
 
6
 
! Отговори
USA-Proud преди 10 години
Русофилите, хвалещи разни Ту-та, произведени от пияни руснаци, са ми много смешни. Напил се глупавият руски мужик с водка и тръгнал да изобретява самолети, не става така. Само тези три B-52 могат лесно да изравнят със земята клоаката, наречена русия, нарочно с малка буква разбира се.
62
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 10 години
https://youtube/watch?v=S5LUNfDdWFI Без коментар
61
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със авиацията руснаците са много зле и затова много ги боли.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ли се навъдиха американските свиркаджии да хвалят бараката от 50-те години на миналия век?
59
0
 
2
 
! Отговори
evgobul преди 10 години
A "beli lebedi" iskat li...
58
1
 
9
 
! Отговори
от 67 преди 10 години
"Кобра" и "Камбана" са фигури от висшия пилотаж за маневренност, ако не си информиран и тази маневренност е много по-важна за изтребителите, отколкото скорост и товароподемност.Тук става дума за бомбардировач, а не за изтребител, но ти говореше за въоръжението на САЩ и Русия като цяло, а не само за бомбардировачите. И аз ти казвам в какво са по-добри. И бомбардировачите на Русия пак са по-добри от тези в Хамерикото. Авиацията зависи повече от изтребителите отколкото от бомбардировачите.
57
12
 
5
 
! Отговори
Obekt преди 10 години
Рашистите една свястна пералня нямат тръгнали да се пъчат със самолети и подводници ХАХАХА :)
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
66 Не знам не ме интересува и не ми е работа , казвам какво съм чел , а то беше от съвещание по повод националната сигурност на Русия , сами си го признаваха. И сте ми много смешни тук специалистите по всичкология , които коментирате неща от които хал хабер си нямате представа , като малките деца сте , които рисуват танкове в блокчетата и което нарисува най-много то бие .
55
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега пък Б-52 бил допотопен - ха ха ха. Толкова са жалки привържениците на режима в москва, че ми става мъчно за тях.
54
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците нямат бомбандировач като Б-52. Напъвали са се да правят нещо подобно, копирали са, правили са, струва ли са и накрая са останали без нищо.
53
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много *** комунуиди путинисти има тук! САЩ с 10-рно по-голям военен бюджет били изостанали с десетки години от руснаците? Вие нормални ли сте? Кандидатствайте си за червени карти и заминавайте за Москвоу!!! Вие сте такива ***, че даже мога да ви командвам!!! Пример :Поставянето на минуси да започне .......СЕГА
52
3
 
7
 
! Отговори
до 60 преди 10 години
"В кое са по-напред ?"Руските съвременни самолети са много по-напред от западните по маневренност. Въпросния допотопен Б-52 навремето е бил охранявам от ескорт от F4-Phantom. Смятай за каква допотопна бракма става на въпрос.Не казвам, че американците нямат и съвременни самолети, но точно тоя е една антика.И дори и Хамерикото да има някой и друг по-удачен самолет, това не значи че превъзхождат Русия. Търси в нета кои хамерикански самолети могат да изпълнят "Кобра" и "Камбана" фигурите.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 64Нали първо трябва да стигнат до там с конвенционалното. И как ще стане ?
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 57Добре...добре...явно това дето лети по света е НЛО, маскирано като Ту-95 или Ту 160
49
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
60 Във всичко са по наред . Защо съмняваш ли се . Дори миналата година на съвещание в Русия са си признали че за часове само с конвенционално оръжие американците могат да им извадят от строя над 80 % от стратегическите сили
48
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хамериканците кво оръжие имат, вие сте гледали само по електронните игри! ама не е припряло да си го показват, както руснаците се дървят на техните паради!!!!!!!! Хамериканците дават билиони за въоръжаване, около 8-10 пъти повече от руснаците и вие сте седнали да пишете за страхотното иновативно руско въоръжаване!?! Сигурни си мислите, че американците си дават билионите за прашки и лъкове??? Просто крият новите технологии и недай си боже да стане нещо ще видите! Иначе и аз подкрепям другаря ***
47
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
59 а ти си за освидетелстване , не знам изобщо как живееш
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 52В кое са по-напред ?Пишете без изобщо да влагате грам мисъл.Аз не знам в кое са по-напред. И кой е по-напред.Понеже тия неща са абсолютно секретни.Обаче на вас явно ви докладват персонално за да можете после да ни го напишете.Не гледайте реклами (дори и на военна тема), че ще ви се изпържи мозъка.

Спонсорирани публикации