САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа

Ще участват във военни учения със съюзници от НАТО
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 12:08, Елка Василева
399
САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа
Снимка: архив, Reuters

Военновъздушните сили на САЩ изпратиха два ядрени бомбардировача В-2 със системи "стелт", които ги правят невидими за радарите, в британска база за военни учения със съюзници от НАТО, предаде Франс прес.

В обстановка на напрежение с Русия заради действията й в Украйна това кратковременно и отдавна планирано учение е "нова демонстрация на непоклатимия ни ангажимент към Алианса", заяви говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън.

Още по темата
През последните седмици Вашингтон увеличи дислоцирането на военни средства, за да успокои източноевропейските си съюзници, които се безпокоят от действията на Москва, отбелязва АФП.

Двата бомбардировача В-2 "Спирит" са пристигнали в неделя в британската военновъздушна база Феърфорд, западно от Лондон. Там те са се присъединили към три американски стратегически бомбардировача В-52, които са в базата от 4 юни.

Дислоциране на бомбардировачи В-2 в чужбина се прави изключително рядко, тъй като САЩ държат да запазят тайната на тези самолети, от които притежават само 20, отбелязва Франс прес.

Бомбардировачите В-2 са предназначени да пробиват мощни противовъздушни отбранителни системи и да пускат десетки прецизни бомби с конвенционален или ядрен заряд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напълниха гащите,след като руски изтребител заглуши електрониките на американския унищожител "Доналд Куук".
302
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 374Глупав, едно заглавие за теб. Чети бърши си сополите и не се навирай в шамарите. Игрите на големите не са за ***.С какво оръжие СУ-24 вцепени от ужас моряците на Donald Cook
301
0
 
1
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Анонимен има Българска армия но в ПВО и ВВС е по развита. Има 15 самолета Миг29 и Ракети С300. В сухопътните войски артилерията е на ниво 61 стрямска бригада е механизирана. Има още 60 бригади имащи по 130 БТР на бригада.
300
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a eto go i Adam ama toi veche bil Asan mani go
299
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ivane nisto licno Ruskata armiq i sega si e dobra.Turskata golqma i mnogo obezpechena no bylgarska armiq nqma v momenta e navremeto imashe sega nqma.moje na stadiona da q sybresh s trite vyrtoleta dvata koraba i ednata podvodnica.polovinata armiq e po misii drugata polovvina e bremenna e tva armiq lie?i nai loshoto v nashiq ushastyk sme opredeleni da ni pazqt turskata armiq a opravqi se i dyrjava nqma da znaete ne samo armiq onq den Makkein vi go dokaza.na Boko sega v USA mu nabivat kabelite
298
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova s nevidimostta mojeshe da e po skromno))))))))ama syvsem se ne vidqt ami dano i ne letqt mnogo che toku padnali sami)))))
297
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най добрата армия турската
296
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гориво на вересия, невидими самолети...кой и кога 98ли ще си потърси борчовете от фалиралата САЩ?
295
1
 
4
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
До Ст Лейтенант ИванРакети сс-20, 22, 23 имаме ли или триполовите ни накараха да ги нарежем ?
294
4
 
4
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Шоп Точно Поляците са затова са по малко от Руснаците. Защото са генетично увредени. Там имат много мързел и след втората световна имат по едно дете. А в Руския народ няма такова нещо там има хора с по 3 4 деца. В Донбас хората имат толкова деца а не като Украинците да се свиват щото са алкохолици. Така че от Москва до Владивосток и от Донбас до Крим Руснаците ще бъдат милиард и половина след 8 години повече от всички.
293
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До StamatA къде? Може би у вас......
292
5
 
5
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
BG vun ot NATO i ES!
291
6
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Русия има ново електронно оръжие Червен *** Стелт 15/15.! И да е останал някой тук не се вижда , невидими са .... Само по "интелектуалните" и "неутрални" коментари може да ги познаеш....
290
3
 
10
 
! Отговори
бай уй преди 9 години
До фактиАко никой не ги *** руснаците, както казваш досега американците да са ги изравнили със земята до Владивосток. Путин се чуди как да оправи кашата, която англо саксонските еврейски *** забъркаха без да се налага да ги затрие от Земята.
289
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ст Лейтенант Иван нещастен руски ***,понеже виждам колко си неграмотен ,бих ти пожелал приятен Път към любимата ти руска родина, ,*** си там и забрави да се върнеш ....ние в България и Европа нямаме нужда от такива нещастници като тебе,които са готови на всичко в името на родината им Русия.....ти просто си сбъркал местото ,когато си се раждал...сбогом съветски воине,сбогом руснако Иванушка-***.....
288
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Т-50 е създаден в сътрудничество с Индия. Пияните руснаци нямат капацитет да изобретят една нормална кола, камоли стелт самолет. Затова прибягват до копиране и до сътрудничество с други държави.
287
5
 
3
 
! Отговори
факти преди 9 години
Руснаците бяха против да се свали Садам Хюсеин никой не се съобрази с тяхното мнение и Садам бе свален.Руснаците бяха против американски военни части да навлязат в Афганистан никой не чу тяхното мнение.Руснаците бяха против да се бомбардира Белград по време на Милошевич пак не ги отчетоха като влиятелна държава и Белград беше бомбардиран.Най -пресният пример Руснаците бяха против да се бомбардира Либия и да се свали М.Кадафи от власт,пак ги натириха в 9-та глуха. Никой не ги *** руснаците...
286
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофилчета жалки, много ясно, че Т-50 се различава от F-22! Никой, никога не е твърдял че са напълно еднакви! Руснаците са имали повече от 20 години да копират И ДА ПРОМЕНЯТ доста работи. Най-явното нещо е, че като конструкция са 1:1! Или може би е съвпадение, че 20 и кусур години по-късно руските мужици правят абсолютно също изглеждащия самолет, също със стелт технология, като F-22?! Чакам някой от вас, който не е на няколко водки, да ме обори. Чакам!
285
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е за Б-2, който е единственият самолет без руски или друг еквивалент и на снимката F117. Браво.
284
0
 
0
 
! Отговори
Jenata kotka преди 9 години
ot sirius sum ot sirius sum ... stiga ste srali po zemqta !!!

Спонсорирани публикации