САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа

Ще участват във военни учения със съюзници от НАТО
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 12:08, Елка Василева
399
САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа
Снимка: архив, Reuters

Военновъздушните сили на САЩ изпратиха два ядрени бомбардировача В-2 със системи "стелт", които ги правят невидими за радарите, в британска база за военни учения със съюзници от НАТО, предаде Франс прес.

В обстановка на напрежение с Русия заради действията й в Украйна това кратковременно и отдавна планирано учение е "нова демонстрация на непоклатимия ни ангажимент към Алианса", заяви говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън.

Още по темата
През последните седмици Вашингтон увеличи дислоцирането на военни средства, за да успокои източноевропейските си съюзници, които се безпокоят от действията на Москва, отбелязва АФП.

Двата бомбардировача В-2 "Спирит" са пристигнали в неделя в британската военновъздушна база Феърфорд, западно от Лондон. Там те са се присъединили към три американски стратегически бомбардировача В-52, които са в базата от 4 юни.

Дислоциране на бомбардировачи В-2 в чужбина се прави изключително рядко, тъй като САЩ държат да запазят тайната на тези самолети, от които притежават само 20, отбелязва Франс прес.

Бомбардировачите В-2 са предназначени да пробиват мощни противовъздушни отбранителни системи и да пускат десетки прецизни бомби с конвенционален или ядрен заряд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
4
 
! Отговори
до Adam1966 преди 9 години
"пример от Китай и да се научат да произвеждат стоки/ не оръжия" - а ти откъде знаеш че не произвеждат оръжие ? платиш ли си ще ти направят всичко без изключения .
262
2
 
12
 
! Отговори
Лех Валенса преди 9 години
До Adam1966"Стелт това , Стелт онова ама братушките нямат!"Какви братушки са ви руснаците на вас поляците? От векове насам гледате да им забиете нож в гърба при всеки удобен случай. Хем сте кекави да се изправите сами лице в лице срещу руснака и векове сте били руски роби. Хем сте и подли да бъдете маша и оръдие в ръцете на всяка държава нападаща Русия.
261
0
 
3
 
! Отговори
Ст Лейтенант преди 9 години
До 323 Анонимен Това е измислица има точни изпитания на руската войска пак youtube гледай
260
9
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Ст.Лейтенат Иван >>> Като военен при Варшавския Договор ти е ясно , че война със Запада не става току така. Тогава напрежението беше много по голямо и братушките имаха военен паритет/ и фалираха заради това/, но на никой и през ум не му е минавало да прави 3 световна война/ лошото е че РФ няма този ресурс който имаше и без да има защо надува военни мускули. Повтарям никой няма и намерение да напада Руснаците.Няма да е лошо да се концентрират в/у Китай от там идва пряката заплаха към РФ.
259
1
 
6
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и тактическо предназначение (в това число - и "невидими" самолети, разработени по технологията "Стелт"),
258
2
 
9
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Adam1966(С-400, по класификация на САЩ и НАТО - SA-21 Growler) е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие предназначен за противоракетна отбрана срещу атака от ядрена триада, ново поколение, без аналог при сходно въоръжение в други страни по света. Проектиран е с възможност да унищожава всички възможни (на въоръжение и в процес на разработка) космически и въздушни средства за нападение на потенциалния противник - разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и
257
9
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Гроздето е кисело за неутралите>> Стелт това , Стелт онова ама братушките нямат!Никой няма намерение да напада РФ , просто отново руснаците се хванаха на въдицата за надпревара със военните сили на Запада! Щом имат излишни пари нека ги трошат вместо да вземат пример от Китай и да се научат да произвеждат стоки/ не оръжия , никой не ги купува всеки ден/ и да ги продават , пак си играят на стражари и апаши със Злия Чичо Сам, а знаем как завърши предишната игра..
256
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този скрап с-400 не ми го хвалете гледай те как скрапа ще бъде победен Търсете в youtube Raytheon - Anti-Advanced SAM Missile Combo : MALD, JSOW & HARM Combat Simulation
255
4
 
16
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 321 Анонимен Абсолютно невярно нещо. Руския народ ще преуспее заради вярата си в справедливата кауза на Русия.И заради моща на Русия.А че Горбачов беше предател всички го знаем но днес няма как да се случи .Пръсни се от яд *** Русия ще стане още по велика от сега като приключи с враговете си
254
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове само да ви припомня, че изгубихме студената война без да сме воювали с чужди армии!За съжаление надменното чиновническо отношение в редица области ще изиграе много по-лоша загуба на Русия от каквато и да е топла война! В Германия започна увеличено производство на въглища, стратегията която започва да се обсъжда е за 30 год.! Русия е доказала, че неможе да бъде победена отвън,затова ще я победят от вътре, както с горбачов! Високомерието е лош навик!
253
1
 
9
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
Триумф (С-400, по класификация на САЩ и НАТО - SA-21 Growler) е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие предназначен за противоракетна отбрана срещу атака от ядрена триада, ново поколение, без аналог при сходно въоръжение в други страни по света. Проектиран е с възможност да унищожава всички възможни (на въоръжение и в процес на разработка) космически и въздушни средства за нападение на потенциалния противник - разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и тактическо предназначение (в това число - и "невидими" самолети, разработени по технологията "Стелт"),
252
3
 
14
 
! Отговори
Маймун преди 9 години
Обама си играе с огъня.
251
1
 
11
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До ВирджинияА що се отнася до Сирия и тук имаш право че Ф 22 над Ливан бяха свалени от сирийска ПВО въоръжена със зенитни ракети С 400. Русия наистина доколкото имам информация има желание да въоръжи с тях някои близки на нея приятелски държави.Това са на първо място Сирия,Беларус,Монголия и Казахстан и Иран. Руски правителствени източници са съобщили че след известно време С 400 ще получат и България ,Сърбия , Чехия и Лаос.Но поразителната сила на С 300 е също голяма и тези ракети са още мощни
250
7
 
17
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 307 Анонимен Обратно драга американска подлого.Русия е най силната във военно отношение страна както и СССР беше най голямата свръх сила в света 250 милиона души.А Америка е стахлива държава която обича да приказва но не и да действа. Ето това е разликата между Русия и америка.Все още американските Пейтриът не могат да прихващат Руски ядрени ракети. Тъй че мойто момче не Америка а Русия все още не е решила да унищожи Америка но нападне ли я ще го стори.Спомни си Нацистка Германия как бумна 45
249
2
 
13
 
! Отговори
Вирджиния преди 9 години
О, да, така е било. Тези "Стелт" са имали единствено психологически ефект, по-скоро са създадени за Холивуд. Даже се предполага, че руснаците нарочно са им пуснали псевдо информация, че бъдещето в авиацията е разработването на самолети със стелт геометрия, САЩ харчат милиарди в тази програма и получават напълно не способни апарати. Има едно филмче в тубата, което се казва "Реальное состояние вооружнных сил США", там всичко се казва за този "самолет"! А аз сега ще ставам, хубава вечер)
248
3
 
13
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 303 Вирджиния За Миг 29 си права.Аз ще ти разкажа друг пасаж който видях с очите си. бях командирован за 3 дни на световното авио изложение в Париж август 1988г. заедно с други колеги офицери от БНА. Там за пръв път СССР показа Миг 29. Американците с втренчен поглед наблюдаваха демонстативния полет на Миг а.Да направят демонстрация излетя и Ф 117 Стелт. Системите на Миг 29 прихванаха Стелт а .Американските военни специалисти останаха изумени.В Сърбия Стелта е възможно също да е засечен така
247
1
 
13
 
! Отговори
Вирджиния до 309 преди 9 години
Но няма се учудя ако се окаже след време, че и той е свален с някакво оръжие от края на 40-те, началото на 50-те)))
246
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
The F-22 has an RCS of .0001. Metal MarbleThe F-35 has an RCS of .001 Metal Golf ballThe Su-50 has RCS of .05 Metal Tennis ball.The B-2 has an RCS of .01 mean the Russians haven't even matched our 1980's level stealth. Russian stealth is a joke.
245
0
 
10
 
! Отговори
Вирджиния до 312 преди 9 години
Щом казваш, въпреки че сирийците така и не казаха с какво са свалили Ф-22 над Ливан. САЩ предположиха използването на С-400 като обвиниха руснаците, че са им доставили " по грешка" С-400, а не С-300, други версии бяха, че е свален от С-300 или Панцер.
244
0
 
13
 
! Отговори
Вирджиния до 310 преди 9 години
"Който меч вдига от меч умира" Александър Невски.Или казано по български, който си играе с кибрита рано или късно се гори.

Спонсорирани публикации