САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа

Ще участват във военни учения със съюзници от НАТО
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 12:08, Елка Василева
399
САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа
Снимка: архив, Reuters

Военновъздушните сили на САЩ изпратиха два ядрени бомбардировача В-2 със системи "стелт", които ги правят невидими за радарите, в британска база за военни учения със съюзници от НАТО, предаде Франс прес.

В обстановка на напрежение с Русия заради действията й в Украйна това кратковременно и отдавна планирано учение е "нова демонстрация на непоклатимия ни ангажимент към Алианса", заяви говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън.

Още по темата
През последните седмици Вашингтон увеличи дислоцирането на военни средства, за да успокои източноевропейските си съюзници, които се безпокоят от действията на Москва, отбелязва АФП.

Двата бомбардировача В-2 "Спирит" са пристигнали в неделя в британската военновъздушна база Феърфорд, западно от Лондон. Там те са се присъединили към три американски стратегически бомбардировача В-52, които са в базата от 4 юни.

Дислоциране на бомбардировачи В-2 в чужбина се прави изключително рядко, тъй като САЩ държат да запазят тайната на тези самолети, от които притежават само 20, отбелязва Франс прес.

Бомбардировачите В-2 са предназначени да пробиват мощни противовъздушни отбранителни системи и да пускат десетки прецизни бомби с конвенционален или ядрен заряд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
hahahahahha
282
3
 
5
 
! Отговори
Айде да помислим преди 9 години
Ако луганск и донецк паднат,то и асад ще падне.ако падне асад 50000уахабисти ще бъдат прехвърлени в дагестан и Чечня - по този начин ще открият южен фронт.беларус и казахстан ще бъдат наводнени с нпо и "демократизиращи" пропагандатори. Икономическия натиск в/у Русия ще се увеличава."протестите" в Русия ще нарастват. САЩ няма да мирнат докато не сложат ръка в/у газовото находище на север. Не случайно олбрайт каза,че Русия няма право на собствените си природни ресурси.
281
2
 
4
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Аdаm 1966 еми не е инкубатор естествена е раждаемостта в Русия . Руския народ отделя много на семейството . Така че и при новите условия като го има Евразийския съюз ще има и повишаване на вече много високото жизнено равнище на страната. Така че руските хора ще са пъти повече след 8г. А и първенци. А не като полските пичосани ***
280
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 345: Нещо да кажеш за А-235,"БУК","Морфей",C-1000 А,"Витяз" ,"Искандер"."Булава" ,системата "ГЛОНАСС" , системата"ОКО"и новата-C-500?Без шанс за когото и да било срещу тези чудовища.Американците имат още какво да понаучат.
279
1
 
4
 
! Отговори
Болярина преди 9 години
До Анонимен 245..Много си *** Саше...Щом казваш че С-400 е скрап ...
278
0
 
2
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Ст.Лейтенант Иван >> Да няма някаква грешка с тоя милиард и нещо за 8 г където казваш че ще станат Руснаците/да му мислят китайците какво ще правят с 1млрд и нещо.руснаци на границата/. Ако е вярно значи руснаците трябва да имат някакъв свръхмодерен и секретен начин/ на възпроизвеждане / Провери пак сметките хората не са бройлери да се раждат в инкубатори ..?
277
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ст Лейтенант Иван 332-------Ти чивал ли си за RIM-161 Standard Missile 3имат OperationalrangeBlock IA/B ~700 km (378 nautical miles)Block IIA ~2500 km (1350 nautical milesС 400 Е СКРАП
276
8
 
3
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Аdаm 1966 Руския народ има висока раждаемост. Сега е милиони до 8г ще е около милиард и нещо. А Поляците и украинците имат т нар патологична олигофрения и за това няма как да се раждат повече. Китай иска днес да е с Русия и навеки защото бъдещето е на Евразийския съюз към който Китай ще се присъедини. Но руското влияние в Далечния изток ще е пак първо тъй като присъединяването на Монголия към Евразийския съюз и продажбата там и в Лаос на ново руско оръжие прави Русия първенец на далекоизточната икономика ,
275
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тези *** европеците и лудите американци пак се закачат. Защо наливат масло в огънят? Най много да отключът война и да измрът невенни хора. Дано Русия да е по разумна от тях.
274
4
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Ст. Лейтенант Иван >>> Поляците плюс украинците стават 85млн. плюс 7млн. в САЩ стават 92млн./Рф са 130 млн чисти руснаци.Поляците и украинците имат положителен прираст на населението за разлика от братушките които имат отрицателен.Как ти се виждат перспективите, а за китайците не ми се мисли...Няма да им е лесно на руснаците ,ако така продължават да се карат със всички.Злия Чичо Сам ще пусне малко гювеч на Китай/както при Никсън/ и от дружбата им с Русия нищо няма да остане..>>
273
7
 
4
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Adam1966 Абе не ще да са само заради съветските хора просто поляците с изключение на времето на социализма са си пичници и предатели на славянството. То за това ги е разстрелял Сталин а сега и украинските майдановци ги чака същото.Смърт на предателите
272
0
 
3
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
<Ако руснаците не бяха освободили поляците..>> Ако Ботев беше с каска?Коя държава в Европа / без Англия/ би устояла повече/над 1-месец/ ако я нападнат Германия и Русия едновременно?А за Ст.Лйтенант Иван-по време на Варшавския Договор в Полша имаше огромна руска армия. Ти какво мислиш че ще говорят полските офицери пред братушките за Катин/смее ли някой да каже нещо....?
271
8
 
11
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 334 АнонименАми трябва да разбере най после Обама че с Русия шега не бива. Защото Русия като има превъзходство във въоръжение и най вече като не може Пейтриът да прихваща повечето руски ядрени оръжия а и като почнат С 400 и С 500 да бият по американските агресори май работата ще отиде пак до Берлин 1945г. Те Обамовите американци да питат немците те добре знаят как бият съветските оръдия. А те и в последните 10 години са изключително осъвременени. Няма по модерни ракети на ПВО от С 500 и С400
270
4
 
1
 
! Отговори
321 преди 9 години
Пичове, мислех си, че само триполовите фенове блъскат минуси без да се замислят ама явно не е така.
269
5
 
4
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Adam1966И Поляците са били част от казак алая в състава на турската армия начело с паша Чайковски изклал по време на турското робство хиляди българи . Абе те по времето на Варшавския договор офицерите от Полската народна армия казваха Браво на Сталин че ги разстрелял тия всичките предатели на полския народ в Катин през 1940. а то какво остава за другото.Той Сталин им е предлагал преди това щит срещу Хитлер ама пияна полска глава увира ли.
268
4
 
9
 
! Отговори
Лех Валенса преди 9 години
До Adam1966Поляците са гола вода като армия. Бялото знаме най им подхожда за национален флаг. Немците им разказаха играта само за 1 седмица, а после Варшава стана ВаршаУ. С немски гаулайтер. Който щеше да управлява и досега, ако руснаците не бяха освободили Полша. Всички поляци щяха да говорят най-чист немски език.
267
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ст Лейтенант ИванБраво старши лейтенант Иван! Много добре обясняваш въоръжението и абсолютното разгромяващо превъзходство на руската армия над западните ***. Дано скоро станеш от старши лейтенант на генерал-лейтенант! :) И на Обамата да му дойде най-сетне ума в главата и разбере с кого се е захванал. Че почнат ли го руснаците ще се катери по дърветата край Белия дом в опит да избяга от русите.
266
5
 
5
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
До Лех Валенса 329 >> Поляците са завладявали 2-3 пъти Москва през историята на Русия.А и Русия не ги е победила сама ! Полското наследство е разделено м/у Франция,Русия и Германците! На руснаците им става навик и през ВСВ пак с немците са завладели Полша.Поляците са идвали да воюват чак у нас със турците,Владислав Варненчек >>>
265
7
 
14
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До Adam1966Точно обратното днес Русия има големи военни ресурси позволяващи и да победи америка .И доказателство са ракетите С 400 и С 500 както и стратегическите ядрени оръжия срещу които американската ПРО Пейтриът не може да ги прихваща.Така че Русия е най силната във военно отношение държава.Вечр Сирийската ПВО има ракети С 400 , до края на годината какт се казва в изявление на Руското МО ще имат Монголия,Беларус и КНДР, а от 2015 България,Сърбия и Чехия
264
4
 
8
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До Анонимен 309Т-50 има ЕПР колкото F-22. По всички показатели го превъзхожда - по скорост (с около 500 км/час), маневреност - 3D (всеракурсни) двигатели, по-малка дължина на излитане и кацане. Вече ти се обясни, че стелт-технологията не пречи но АФАР-ите нd руснаците да откриват "невидимките". Освин това оптичният комплекс дава допълнителна информация на пилота на Т-50. Тук един припомни позорния случай с дрона-стелтс RQ-170"Sentinel" в Иран, а той е много по-незабележим от В-2, F-22, F-35.

Спонсорирани публикации