САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа

Ще участват във военни учения със съюзници от НАТО
Обновена: 10 юни 2014 14:12 | 10 юни 2014 12:08, Елка Василева
399
САЩ пратиха ядрени бомбардировачи в Европа
Снимка: архив, Reuters

Военновъздушните сили на САЩ изпратиха два ядрени бомбардировача В-2 със системи "стелт", които ги правят невидими за радарите, в британска база за военни учения със съюзници от НАТО, предаде Франс прес.

В обстановка на напрежение с Русия заради действията й в Украйна това кратковременно и отдавна планирано учение е "нова демонстрация на непоклатимия ни ангажимент към Алианса", заяви говорителят на Пентагона полковник Стив Уорън.

Още по темата
През последните седмици Вашингтон увеличи дислоцирането на военни средства, за да успокои източноевропейските си съюзници, които се безпокоят от действията на Москва, отбелязва АФП.

Двата бомбардировача В-2 "Спирит" са пристигнали в неделя в британската военновъздушна база Феърфорд, западно от Лондон. Там те са се присъединили към три американски стратегически бомбардировача В-52, които са в базата от 4 юни.

Дислоциране на бомбардировачи В-2 в чужбина се прави изключително рядко, тъй като САЩ държат да запазят тайната на тези самолети, от които притежават само 20, отбелязва Франс прес.

Бомбардировачите В-2 са предназначени да пробиват мощни противовъздушни отбранителни системи и да пускат десетки прецизни бомби с конвенционален или ядрен заряд.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименмного си се объркал с т.нар. сила на щатите.Русия има много нови и по-мощни оръжия
242
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aз пък съм чел, че Ф-22 има ЕПР на топче за голф, докато Т-50 отразява като Г3 на Кабаева, така че...на вкус и цвйет таваришчи ньет. Т-50 може и да открива *** на 400 км, но топчето за голф ще го застреля още преди да се усети. Т-50 по-скоро ще прихване ракетата, която идва към него, отколкото самолета, който я е изстрелял.
241
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До USA-Proudгрешиш свалиха 2 ПОВТАРЯМ 2 Стелта,като от втория успяха да спасят пилота
240
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 294....драги руски господине,не зная как е възможно да се говорят такива комични изрази....Америка не ги е страх от никой, най малко пък от ограничените и пияни руснаци...и крайно време е всички български руски *** да разберат ,че USA решат ли да унищожат ,която и да било държава,това е края...в този свят и в тази епоха USA са силата и мощта,и всеки ,който мисли обратното ,то той е един пълен *** и ***...а в България ,както знаем са много такива руски умници...
239
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименприятелю Русия отдавна не е това което беше в смисъл тя се разви многократно в каквото искаш отношение.А колкото до прехваления запад аз съм българин и живея в родината си.
238
0
 
0
 
! Отговори
Вирджиния до 305 преди 9 години
?
237
1
 
14
 
! Отговори
Вирджиния до 302 преди 9 години
Да, за жалост *** медии са се разпространили и в Русия. Е, там наистина са в немилост, но....ги има..Реално ако искате се успокоявайте, че ПАК-ФА не може да лети, нали се сещате, че това което вие си мислите за ПАК-ФА изобщо няма да му се отрази на летателните и технически характеристики))) Ако искате може да си въобразявате, че такъв самолет изобщо дори и не съществува, може да си въобразявате, че Слънцето се върти около САЩ и т.н. имате свобода на мисълта))))
236
1
 
12
 
! Отговори
Вирджиния до 300 преди 9 години
А аз съм чела следното за тези В-2. Отначало американите поръчват голям брой В-2, например около 300. Но след разпадането на СССР са проведени учебни боеве с миг-29 базов вариант и се установило, че бордовият радар на миг-29 "вижда" перфектно В-2. Опитите със Су-27 са били също така катастрофални. Ето защо са поръчани само 21 самолета, а производствената линия е закрита.
235
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цитат от руската преса: "Провал российской "невидимки": самолет не смог даже взлететь"....
234
0
 
12
 
! Отговори
Вирджиния до 298 преди 9 години
Да, един но как?! Сръбската армия, която бе под ембарго толкова години го свали с радиолюбителски антени продавани в магазини тип "Млад техник" ако ги помните и ракети произведени малко след ВСВ! Това принуди американите да закрият целия проект и една филмова звезда си отиде...
233
1
 
12
 
! Отговори
Ст лейтенант Иван преди 9 години
До 296 Анонимен Когато бях български офицер за свръзка със съветските войски в Афганистан пакистански изтребители се опитаха да правят разузнавателна мисия в южен Афган.Тогава съветска ПВО бригада въоръжена с ракети С 300 свали всичките 5 пакистански самолета Ф 16 и плени пилотите им. И ако тогава новите С 300 направиха на пух и прах американските Ф 16 то какво остава за новите руски ракети С 400 и С 500 ами просто и Стелт и Б 2 ще бъдат свалени от Руснаците.Новата Технология с която се прави М
232
1
 
10
 
! Отговори
Вирджиния до 296 преди 9 години
Щом казваш, че са били "сЪС Базуки и аФтомати" добре, хайде сега отивай да учиш български език, косоварино.
231
11
 
3
 
! Отговори
USA-Proud преди 9 години
Никой, никога не е казвал, че B-2 или F-117 са напълно невидими. *** ви, червени тикви не могат да го проумеят това. Трябват доста настройки на радарите, и то правилни настройки, за да могат да се засекат тези самолети. Все още не е измислен стелт самолет, който да не се засича въобще от радари. Целта на стелт самолетите простое да бъдат много по-трудно проследяеми от останалите. Не спряхте да го дъвчите това, че сърбите свалили ЕДИН, повтарям ЕДИН F-117...
230
2
 
10
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До 285 Анонимен Бе то като ги подфирди Руснака тия Б 2 няма да остане нищо от тях. не се ли научи че Русия с С 500 вече е властелин на оръжията.
229
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авганистаци със базукита афтомати смазаха руската армия не е важно каква техника имаш а каква воиска
228
0
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 286Невидим? Стелт? Абе, ***, пресен е примерът с невидимката безпилотник "Сентинел", чието ЕПР е десетки пъти по-малко о това на Б-2. Руснаците (а може би ирански оператори) си го засекоха, прехванаха и го приземиха невредим в Иран с не най-модерната станция "Автобаза". Така, че Б-2 тръгнат ли в акция, ще бъде свалени 100%, а и крилатите им ракети, ако са ги е пуснали, ще бъдат свалени до една! Дано не е над нашите глави!
227
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в Черно море руски самолет су-24, но със система за РЕБ принуди 27 човека от екипажа на американският кораб да подадат рапорт за напускане, не знам какво е ставало, но се знае със сигурност че америте са се попикали от страх.
226
1
 
14
 
! Отговори
Ст Лейтенант Иван преди 9 години
До ukrainec България и Народна Република България винаги са и ще бъдат с Русия.Аз съм Българин а не украинец и твоята държава е много ама страшно вражеска на България а и на Румъния (тя се закани вече че ще вкара армия в Украйна заради румънската народностна дискриминация от украинците) Унгария та дори и Чехия. Русия и България са две братски държави и ще останат такива. Много бесара.българи вече се оплакаха от новата власт там. Така че ако Русия воюва против Украйна и България ще воюва с нея
225
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А иранците приземиха също някакъв супер стел-дрон. Ха..ха...просто му зададоха команда да се приземи на иранското летище и той се приземи. Ама бил свръхсекретен и свръхмодерен...смех..
224
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
После да няма отвово "извинете, не знаехме че е невидим"!)))Тези "невидимки" са продукт на Холивуд, нямат никакво военно значение, а и сърбите го опапкаха другия с някакви подръчни средства като го засякоха с някакви любителски, двупотопни антени.

Спонсорирани публикации