Тя е на 12 и ще се омъжи за мъж на 37. Освен ако не я спрем!

Кампания изостря вниманието към браковете с малолетни
10 окт 2014 16:35,
170

Снимка: stoppbryllupet.blogg.no

Светът е изправен пред епидемия, но тя не е свързана с болест, пише aplus.

Всеки ден 39 хил. непълнолетни момичета се омъжват за възрастни мъже. За да се повиши вниманието към тази тема, в Норвегия започна кампания срещу това. Тя обаче не използва обикновените тактики като телевизионни реклами и листовки.

На 11 октомври 12-годишната Теа от Норвегия ще се омъжи за 37-годишния Геир, ако обществеността не направи нещо, за да ги спре.

Зад кампанията стои норвежка организация, посветила дейността си за по-добро бъдеще на децата от развиващите се страни. Планираната сватба ще съвпадне с международния ден на момичето на ООН. Целта на организацията е да разкрият ужасната практика, като я съпостави с щастливото събитие, каквото сватбата трябва да бъде.

„Много момичета мечтаят за сватбата си и този ден често се определя като един от най-щастливите в живота“, пише в сайта на кампанията. Но за 39 хил. млади момичета, които се женят всеки ден, денят на сватбата е най-лошият ден в живота.

Приносът на бъдещата булка Теа е в това да поддържа блог. Седмокласничката споделя редовно подробности около подготовката на сватбата – каква ще бъде тортата, каква е роклята й и всичко около големия ден.

На 8 октомври, три дни преди сватбата й, пише в блога си, че със сигурност няма да стане ветеринар. „Мечтата ми винаги е била да съм ветеринарен лекар, защото ще мога по цял ден да работя с коне и други животни. Но днес говорих с мама и тя каза, че като се омъжа, няма да мога да работя или да ходя на училище“, пише момичето.

В блога има снимки и истории на други малолетни булки от цял свят. Има и петиция, която цели криминализирането на брака с деца. Организаторите твърдят, че кампанията им има ефект. И наистина, снимките са невероятно въздействащи. Вижте ги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
11
 
! Отговори
Идиоти преди 9 години
Почти всичките коментиращи. Абсолютни ***. Прочетете проклетата статия.
79
3
 
16
 
! Отговори
Малчо преди 9 години
Я съм малък на 12 години искам да ощастливя една леля на 37,тя също иска да я лупам с лопатката по кофичката, ама общестото не ме дава на неяи затова нашата любов е невъзможна.Освен това тя е разведена и си няма жилище и ми тера апартамент, па я немам.Затова като порасна ша си купя да има къде да живеем и тя да се съгласи да я взема.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
37-м за 12-т год. си е педофил - по малка разлика поне да бе---------- Да, бе... То да беше поне 27, или на 19, тогава ***-дойди ама 37! Но пък от друга страна има много развити деца, някои завършвт университет на 18. Мда...
77
21
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Нищо му нема на детето, цела жена си е, да се зимат и да се уважават!
76
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък се чудя на този извратения. То семейството не е само секс. Като се ожени за тази и после какво? Ще играе с нея на ластик ли? Какво ще им представляват разговорите? Ще и помага ли за домашното по физика? Кой ще готви?Ей такива работи се чудя...
75
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90 % от коментиращите тук са толкова ***, че не разбраха, че това е провокация с цел привличане на вниманието към този проблем в страни като Индия например. Още повече будят смях папагалите, които повтарят мантрата си за "***" съюз, щото не знаят, че Норвегия дори не е част от ЕС. Българинът масово отказва да разсъждава.
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тия рибояди норвежците, са се побъркали от ядене само на риба.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен83 . ТИ си пълен *** ! Даже не можеш да осъзнаеш каква глупост си написал !Гори в Ада!
72
3
 
12
 
! Отговори
val преди 9 години
Всичко е въпрос на гледна точка!На тези, които го приемат за нормално да ги питам какво ще кажат ако това е тяхната дъщеря на 12?
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е кампания, залатаща на провокацията, не се хващайте буквално : boredpanda/arranges-norways-first-child-wedding-to-prevent-others-from-happening/
70
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е супер извратено. Този бъдещия и мъж трябва директно в затвора да го изпратят по бързата процедура за педофилия. Извратено е даже да си го помислиш
69
2
 
10
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Нищо ново под слънцето. Всичко ново, е добре забравено старо!С все по-зодълбочаващата се икономическа криза пропаста между 10% богати и 90% беднище нараства.Богатите ще диктуват "правилата"- нравственни и морални - а, бедните ще се опитват всячески да оцелеят.Тъно, но факт!
68
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
агнешкото е за предпочитане пред овчето стига се правихте на моралисти вижте историята и в европа в миналото това е било нормална възраст за брак и деца.в крайна сметка природата сама определя кога жената може да роди.другото са всякакви разумни и неразумни съображения.
67
4
 
15
 
! Отговори
А1 преди 9 години
Трябва да си извратен за да вземеш детенце за съпруга...... Не мога да разбера защо го правят и защо не могат да се реализират? кой го е казал това? не вярвам чак 39 000 на ден такива да се женят, но има нещо много сбъркано в това... като остареят дъртият фуклю, сбръчкан застарял плейбой ще се хвали с младата си жена.. а тя горката какво ще прави..
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бреййй акъл море ум бръснач,значи ако жената не е мюсюлманка, не е забрадена и не дреме цял ден по градинките или пред печката с надут корем е неспособна да бъде майка???!!! добре че не съм се родила в някоя мюсюлманска държава ...и не само и добре че съпругът ми не разсъждава така иначе един от двамата вече да е мъртъв
65
7
 
14
 
! Отговори
И таз хубава ... преди 9 години
А, СЕГА И КАКВА СТАНА ТЯ ? ДА СА НИ ЧЕСТИТИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ А,после проблема бил в нас *** балкански.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми айде наздраве,тая година булка догодина люлка а на 25 година баба,еййй мислех че подобни изродщини се случват на Близкия и Далечен изток,Африка и нашите от "малцинството"а то се оказва че и в т.н. бели държави има хаховци ,горкото дете майка му е куха лейка,баща му тоже а и младоженецът не е у ред,да не им влияе липсата на слънце?
63
1
 
19
 
! Отговори
марин преди 9 години
Родителите на това момиче не са нормални.В Индия се борят срещу детските бракове , а в Европа започват зда ги практикуват.поне в Индия и двамата съпрузи са деца , а в случая става въпрос на възрастен извратеняк се жени за дете.
62
21
 
6
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВЛично аз харесвам това при мохамеданите, че жената когато роди става майка и не хойка! Тя е най вече майка и съпруга, която пази честта на съпругът си!
61
2
 
28
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До 73 АнонименПлеменницата ми е на 17-18 и е девствена! Семейството държи на целомъдрието! Не са мохамедани и е въпрос на родови ценности!

Спонсорирани публикации