Тя е на 12 и ще се омъжи за мъж на 37. Освен ако не я спрем!

Кампания изостря вниманието към браковете с малолетни
10 окт 2014 16:35,
170

Снимка: stoppbryllupet.blogg.no

Светът е изправен пред епидемия, но тя не е свързана с болест, пише aplus.

Всеки ден 39 хил. непълнолетни момичета се омъжват за възрастни мъже. За да се повиши вниманието към тази тема, в Норвегия започна кампания срещу това. Тя обаче не използва обикновените тактики като телевизионни реклами и листовки.

На 11 октомври 12-годишната Теа от Норвегия ще се омъжи за 37-годишния Геир, ако обществеността не направи нещо, за да ги спре.

Зад кампанията стои норвежка организация, посветила дейността си за по-добро бъдеще на децата от развиващите се страни. Планираната сватба ще съвпадне с международния ден на момичето на ООН. Целта на организацията е да разкрият ужасната практика, като я съпостави с щастливото събитие, каквото сватбата трябва да бъде.

„Много момичета мечтаят за сватбата си и този ден често се определя като един от най-щастливите в живота“, пише в сайта на кампанията. Но за 39 хил. млади момичета, които се женят всеки ден, денят на сватбата е най-лошият ден в живота.

Приносът на бъдещата булка Теа е в това да поддържа блог. Седмокласничката споделя редовно подробности около подготовката на сватбата – каква ще бъде тортата, каква е роклята й и всичко около големия ден.

На 8 октомври, три дни преди сватбата й, пише в блога си, че със сигурност няма да стане ветеринар. „Мечтата ми винаги е била да съм ветеринарен лекар, защото ще мога по цял ден да работя с коне и други животни. Но днес говорих с мама и тя каза, че като се омъжа, няма да мога да работя или да ходя на училище“, пише момичето.

В блога има снимки и истории на други малолетни булки от цял свят. Има и петиция, която цели криминализирането на брака с деца. Организаторите твърдят, че кампанията им има ефект. И наистина, снимките са невероятно въздействащи. Вижте ги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯТи сериозно ли го казваш(пишеш)?За каква любов говориш,че нещо не мога да се сетя?Какво ще кажеш за педофилията?Или,може би си в крак с "моралните" устои на новия ред!Първо беше ***,сега наред е педофилията,убеден съм,че с подобно мислене само след десетина години ще се наложи да гледаме тъпо-парад на онеправданите педофили.....
99
24
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ХОРА КОИТО СА НАПР. НА 30 Г. МОГАТ ДА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА И ДА ПОЛУЧАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ! ЩЕ ВИ ИНСЦЕНИРАМ НЕЩО - ДАМА НА 30 Г. СЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ ЛОШИТЕ ЗАКОНИ ,КОИТО ЗАБРАНЯВАТ ЖЕНИТБАТА НА НЕПЪЛНОЛЕТНИ ! КОГАТО ТЯ Е БИЛА НА 14 Г. СЕ Е ВЛЮБИЛА В 25 ГОДИШЕН МЪЖ ,НО ТОЙ ОТКАЗАЛ ДА ЧАКА ОЩЕ 4 Г. ДОКАТО ТЯ НАВЪРШИ ПЪЛНОЛЕТИЕ ! ТАКА ТОЗИ ЛОШ ЗАКОН РАЗБИВА ЖИВОТА НА ТАЗИ МЛАДА ДЕВОЙКА ,КОЯТО ЗАГУБВА ЛЮБИМИЯТ СИ ЧОВЕК ! ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО ПРЕЧИ ТОЗИ ЗАКОН И ЛИШАВА НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ОТ ЛЮБОВ
98
0
 
18
 
! Отговори
FCUK Reuters преди 9 години
1. Тоз Гей от ИДИЛ ли?2. Закони в Норвегия няма ли?3. Тази статията сериозна ли?
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези които трябва да прочетат блога и тази статия всъщност не могат да четат. Така че, полза за каузата няма да има никаква, остава само авторекламата за авторите.
96
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ииииии, дами и господа - Кукувицааааа! Поредният, прочел само заглавиетоооооо!
95
2
 
17
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Боже опази!!! Тия са тотално побъркани и извратени. Вбесявам се , когато излезе някой мазник от техните и започне да ни дава ъкъл/особено хамериканците-вижте им документалните филми-каква *** са/
94
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета коментарите, се убеждавам, че българинът е уникално загубено животно.Въобще прочетохте ли статията, бе, серсеми? :DПосле политиците ни били *** :) Ми то с такъв електорат...
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз искам да се оженя за тази малолетна красавица, ако разбира се можеше :). Тя направо се е омъжила за мъж на годините на баща й, а не за по-голям батко.
92
3
 
11
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
А "нашите" ***(турци) се женят на 10
91
14
 
6
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
И аз искам булка на 12-13 години! :)
90
2
 
24
 
! Отговори
ттт преди 9 години
ТАзи толкова модерна Норвегия, защо разрешава брак с малолетни. Ако не го разрешава, какъв е проблема - арестуват младоженека на самата сватба.
89
1
 
12
 
! Отговори
ттт преди 9 години
ТАзи толкова модерна Норвегия, защо разрешава брак с малолетни. Ако не го разрешава, какъв е проблема - арестуват младоженека на самата сватба.
88
7
 
16
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
Ама ние БЪЛГАРИТЕ ли сме виновни че са те осакатили още като дете и не можеш да правиш секс.
87
5
 
7
 
! Отговори
до гурбетчийката преди 9 години
виждашли се какво представлявате бе правоверното ХА ХА ХА 99% ОТ ТИЯ са *** като теб
86
15
 
20
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
ТЕ ПОНЕ СЕ ОМЪЖВАТ ! А БЪЛГАРКИТЕ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ ПРАВЯТ БЕЗРАЗБОРЕН СЕКС С КОГОТО ИМ ПАДНЕ ,ЯВНО НА БЪЛГАРИТЕ ТОЗИ НАЧИН НА ЖИВОТ ПОВЕЧЕ ИМ ХАРЕСВА ! ВСЯКА НАЦИЯ ЖИВЕЕ СПОРЕД ЦЕННОСТНАТА СИ СИСТЕМА !
85
2
 
9
 
! Отговори
ДО 93 преди 9 години
ДО 93И всъщност, не е никаква провокация за страни като Индия, защото там на всички е ясно, че е така, но е твърде сложно да се промени.А, конкретно става дума за Норвегия.Иначе, статията щеше да е за Индия, а като гледам младоженците не ми приличат на индийци.
84
1
 
20
 
! Отговори
ДО 93 преди 9 години
ДО 93 и Германия с онези чичковци, които държаха дъщерите си заключени по 20 - 30 години и имат деца от тях. А, това пък са страни от ЕС, нали и то не кои да е.Или нещо бързо забравяте, като не ви отърва.А, педофилията в Английски католически домове за деца и кой знае, още какви гадости ще излязат тепърва.Но, сега нали сме в ЕС, не трябва да говорим лошо. Ама истината боляла.Все повече България прилича на отпреди 25 г., тогава само възхвала към Съветския съюз, а сега същото към ЕС.
83
3
 
10
 
! Отговори
ДО 93 преди 9 години
ДО 931. Да, Норвегия не е в ЕС, но е в НАТО :) 2. Това, че не е в ЕС не я прави страна от Африка или Азия, нали ? Скандинавска държава подобна на Швеция която пък е в ЕС. Култура, религия, етнос - еднакви, както и същите икономически и политически страни партньори т.е. това са пак страните от ЕС.3. И все пак, това, че такова нещо се случва в Норвегия, щом не е в ЕС, означава ли, че не може да се случи в друга държава от Северна или Западна Европа.4. А забравихте ли за едни случаи в Австрия и
82
4
 
13
 
! Отговори
:( преди 9 години
Тези 39 000 момичета, които ежедневно се омъжват за чичковци, са от други етноси и религии. Проблемът е там, че техните бащи, вождовете на племената им или пък старейшините на техните землячества изобщо не се трогват от кампаниите, подобни на тази блог-акция.
81
2
 
16
 
! Отговори
bros преди 9 години
Мистър 100, взе ми думите. Пояснявам, тъй като четох публикацията в оригинал. Т'ва е фейк сватба, зад простотията седи Норске НПО, дето има пари за прибиране. Мале, троловете, как се подлъзнаате... :D