Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог

Тодор Тодоров не оправдава обаче полицаите биячи
Обновена: 9 юли 2015 14:24 | 9 юли 2015 09:27,
122
Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог
Кадър: Нова тв

"Не бих бързал да си правя изводи за видеото с полицаите. Полицията е репресивен орган и когато човек окаже съпротива, може да се стигне до такива ситуации", коментира пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров по повод предизвикалите обществен дебат кадри, в които полицаи посягат на момче и момиче в столицата.

"За да се стигне до това, вероятно има някаква предистория, която ние не виждаме. Ако хората не подлежат на контрол, защото са неадекватни, тогава полицаите ще викнат и подкрепления. Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров.

Още по темата

Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва". 

Същевременно психологът изтъкна, че не оправдава униформените за това, което се вижда на кадрите.

"Никой не е обяснил защо чак сега пускат това видео. Начинът, по който това видео стана известно, малко го опошлява", изтъкна той.

По негово мнение различни хора и структури могат да имат изгода от реакциите, които предизвика видеото, като това може да е свързано и с полицейските протести.

"Представете си сега те продължат да протестират за по-добри условия на труд, при положение, че цялото общество е настръхнало", каза той.

Във връзка с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина той заяви, че извършителят вече е имал достатъчно време да прикрие следите си.

"Този човек няма как да няма подобни предишни прояви. Можеше да се пусне телефон, на който хората, които са били жертва на подобни нападения в паркове, анонимно да дадат данни за нападателя си", изтъкна той.

За разпространената от МВР снимка психологът коментира, че по негови данни "нещата отиват натам, че това, което се вижда на лицето на бягащото момче, не е кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
леле, как да не му пожелае човек на тоя Тодоров да му се връща "нормалната полиецйска реакция"...
71
3
 
8
 
! Отговори
www преди 8 години
Извинявай, тошЕ, но и на мен са ми се случвали подобни неща. Бяха пратени, според мен от полицията, криминални елементи за да ме притесняват в собствения ми търговски обект. Понабиха ме, повиках сотаджиите, тогава от СДВР, и се започна едно ходене по следователи, дознатели, признатели и т.н. По време на първия ми разпит обясних на следователя, че са ме удряли, но той отказа да го запише в протокола! След това ме накара да подпиша. Какво можех да направя? И така... поредната "потънала" преписка.
70
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОДОРЕ ТИ СИ БИЛ ГОЛЕМ ПСИХОПАТ БЕ!! КАК ЩЕ СЕ ЖАЛВАТ БЕ? ТИ ЖАЛВАЛ ЛИ СИ СЕ ОТ МУТРИ КОИТО СИ ИМАТ ДЪРЖАВА? КОЙ ЩЕШЕ ДА ИМ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ БЕ ТОДОРЕ? НАЛИ ЩЯХА ДА ИМ РАЗКАТАЯТ ***. ЗНАЯТ КЪДЕ ЖИВЕЯТ И ЩЯХА ДА ИМ НАПРАВЯТ ЖИВОТА ШАРЕН. НЕ ЧЕ СЕГА НЯМА ДА ГИ РАЗКАТАЯТ ЗАЩОТО ЗАРАДИ ТЯХ 6 ЧОВЕКА СИ ИЗГУБИХА СЛАДКАТА СЛУЖБИЧКА. МОМЧЕТО И МОМИЧЕТО ДЕ ХВАЩАТ ПЪРВИЯТ САМОЛЕТ И ДА СЕ ИЗСЕЛВАТ ДОКАТО НЕ СА ИЗЧЕЗНАЛИ БЕЗСЛЕДНО.
69
1
 
31
 
! Отговори
АА преди 8 години
Към кой да се жалва в тая пародия на "държава" бе умочко ! Само тоягата ще ви оправи вас, ама народа ни е закърнял и се възползвате от това да го мачкате, иначе жална ви майка......
68
1
 
23
 
! Отговори
ха преди 8 години
... психолог ли е ? ... или психопат ...
67
1
 
25
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Какъв е тоя психолог?!? И той милиционер.Били виновни и заради това не се били оплакали -това ли е анализът му-голям срам за психолозите-да си хвърли дипломата,ако изобщо я има. Ами не са се оплакали, ЗАЩОТО НЯМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧАТ!!!!Ей заради това не са се оплакали.На кой да се оплачат-на колегите им полицаи, които са същите ***-безделници като тях ли ?!? И някой ще им повярва на хората ?Или може би ще ги защити ? Какво стана с граничния полицай, който пиян уби бебе - даваха му кис.мляко
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички пишете, че историята била такава, онакава, ама защо чак сега...Тези случаи са ежедневие, единствената разлика е, че този път някой ги е заснел.Камерите поевтиняха, все повече хора разполагат със снимачна техника и все по-често ще се любуваме на родните полицаи.
65
1
 
16
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До макаренкоГледай първо клипа и тогава изказвай мнение. А тезата кога е излязъл клипа е несъстоятелна просто. След като има повод за наказание на полицаите от клипа, да ги наказват. Това е все едно да убиеш някой и да те хванат след 2 години. Вината няма да ти стане по-малка нали ?
64
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години точно в 01 р-онно имахме премеждие. Адвокат удари сина ми и той му го върна. Но адвоката си разкървави носа, изтича на улицата за помощ. Дойдоха 01 р-нно, бърза помощ и т.н. Ръката на синът ми беше пострадала. Патрула, ще му слагаме белезници?! Защо, отиваме в р-нното, колебание, ама този е адвокат?!? В р-нното пишем обяснения . Излиза един офицер да ни "пази"?! Дали сме си личните карти. После дежурният, трябва да остане в ареста сина?! Защо, защото другия е адвокат?!? ***.
63
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако психолози като Тодоров работят с българските полицаи , нищо добро не ни чака! Явно е от милиционерското котило, което няма намерение да осъвремени работата на българските полицаи. Иначе на въпроса защо не са се оплакали младежите веднага? Защото ползата е нулева. Тези ,които се оплакват нищо не постигат срещу навързаните като свински черва колеги на колегите.Само съдът в Страсбург озъптява донякъде насилието.
62
14
 
7
 
! Отговори
макаренко преди 8 години
тази история много намирисва,товае сценарий,който трябва по някакъв начин да хвърли сянка върху работата на полицайте.Имам познати работещив ситемата според тях срещите с подобни индивиди било то надрусани или пияни са едни от най неприятните-агресивни,заканващи се,искат да стават бащи на полицайте и всичко това трябва да се търпи4 от тези хора-не съм за насилие,но и полицайте имат семейства и чувсване може да се гаврим с тях
61
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До old manИ кое в поведението на младежите те кара да смяташ че са наркомани или изпаднали *** ???аз нищо подобно невиждам, точно обратното, вижда се как млаеджа представя документ за самоличност, чува се ясно как полицая абсолютно неоснователно обижда момичето като я нарича "пръдла", а нейния отговор е "не ***" дори и словесна обида няма към полицаите, но дори и да има словесна обида, това не е основание за арест и употребата на сила.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименTo4no taka na zapad...no nie sme na iztok...i za tova kakvoto si napravim...kakto si vazpitame decata taka i bade6te 6te se otnesat kam nas...nedai si boje takiva deca da se naloji da te gledat.I kato stana duma za zapad...za demokraciq...iska6 d akaje6 4e tam policiqta nebie...taka li?6toto az tam sam jivql godini,i drugo sam vidql...o edna gatanka ot men...kolko zatvornici ima v amerika??? Podskazvam...milioni sa.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лекари и полицаи, са гилдиите с най-голяма професионална солидарност! не съм психолог за да ви правя внушения, но сами можете да преброите случаите, когато не се подкрепят! и колко са 0- нула! затова хората не се оплакват от полицейско насили и лекарска немарливост и арогантност!
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименKvi deca be....ama ste sme6ni..ako decata mi sa kato tezi..li4no 6te gi prebiq...bix gi izgonil kato ku4eta..a i o6te ne6to....ako tvoite deca sa takiva....znae6 li....sajalqvam te...
57
4
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
А г-н Великия Експерт как ще коментира нуждата от проявената вербална агресия? С какво думи като "пръдла" спомагат за професионалното извършване на ареста? Това вече влиза в категорията унижаване не човешкото достойнство. Като се е втурнал да защитава колегите, не забравя, че средният коефициент на интелигентност на населението е по-висок от този на работещите в полцията .... вероятно и от неговия личен.
56
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва"..................тука грешиш, драги, ... причините да не се жалват са няколко:1. Българина не вярва в институциите и с право;2. Насилието в посткомунистическите общества е норма ... никой не се жалва, както на запад.3. На запад за дума към непознат могат да те вкарат в затвора, какво остава за насилие.така, че другарю комунистически психолог ...
55
13
 
7
 
! Отговори
old man преди 8 години
До Анонимен 73Моите деца ,не са пияни наркомани или изпаднали *** ,освен това моите деца са УЧТИВИ хора на това съм ги учил и досега ,а и за в бъдеще проблеми няма да имат най малкото с държавни органи и служители ! С усмивка и добра дума се постига много повече от това да се мяташ като диво прасе по земята и да ревеш . Има една приказка -каквото повикало -такова се обадило ,но понеже живеем в идиотска държава тук понятията и принципите са изкривени и сбъркани !
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До old manMn.pravilno....nai posle edin umen 4ovek...samo bix kazal na vsi4ki drugi...."Prost narod,slaba darjava"
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A az pak...obratno na mnenieto na vsi4ki tuk..6te kaja...malko sa gi bili...pove4e e trqbvalo...6toto taq na6ta stolica se napalni sas narkomani,i vsqkva sgan...ma koi za kakvo se seti tuk go ima...tova ***,tova arabi,narkomani,dilari....a posle revem...4e ni izbivat po parkove,iznasilvat...obirat...i neznam kvo....ama teq ot nova tv. sa vinovni...kato sa tolkova pe4eni razsledva6ti...6to nepokajat dilarite kak prodavat droga,ili kak politici gepat kinti,a?Aide be pokajete

Спонсорирани публикации