Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог

Тодор Тодоров не оправдава обаче полицаите биячи
Обновена: 9 юли 2015 14:24 | 9 юли 2015 09:27,
122
Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог
Кадър: Нова тв

"Не бих бързал да си правя изводи за видеото с полицаите. Полицията е репресивен орган и когато човек окаже съпротива, може да се стигне до такива ситуации", коментира пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров по повод предизвикалите обществен дебат кадри, в които полицаи посягат на момче и момиче в столицата.

"За да се стигне до това, вероятно има някаква предистория, която ние не виждаме. Ако хората не подлежат на контрол, защото са неадекватни, тогава полицаите ще викнат и подкрепления. Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров.

Още по темата

Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва". 

Същевременно психологът изтъкна, че не оправдава униформените за това, което се вижда на кадрите.

"Никой не е обяснил защо чак сега пускат това видео. Начинът, по който това видео стана известно, малко го опошлява", изтъкна той.

По негово мнение различни хора и структури могат да имат изгода от реакциите, които предизвика видеото, като това може да е свързано и с полицейските протести.

"Представете си сега те продължат да протестират за по-добри условия на труд, при положение, че цялото общество е настръхнало", каза той.

Във връзка с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина той заяви, че извършителят вече е имал достатъчно време да прикрие следите си.

"Този човек няма как да няма подобни предишни прояви. Можеше да се пусне телефон, на който хората, които са били жертва на подобни нападения в паркове, анонимно да дадат данни за нападателя си", изтъкна той.

За разпространената от МВР снимка психологът коментира, че по негови данни "нещата отиват натам, че това, което се вижда на лицето на бягащото момче, не е кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До old manabe neka da biqt tvoite deca i togava drugo shte peeesh ,no koi te znae moje i da nqmash takiva specialiste ))))
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намери се един човек да каже ИСТИНАТА - да хвърли камък в блатото и естествено почна крякането на жабите !!!!
50
7
 
7
 
! Отговори
old man преди 8 години
Като ви чета коментарите -оставам с впечатление ,че половината са специалисти психолози ,другата половина са явни капацитети по наказателно право и всички в купом са върха на компетенцията по човешките права .....истината обаче е твърде очевидна и тя е такава -българина е лесно манипулируемо същество ,българина е специалист по всичко(а всъщност по нищо ),българина е завистлив ,с ниска култура, мисли и действа първосигнално . Политиците си мечтаят за такъв народ ,когото да водят за носа !!!!!!!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tova kuko psihologa dali shte kaja taka ako biqt negovite deca??? a kuko smotan,, ili shte im dadesh edno rozovo hap4e !!!!!!!!!!!!!!!i kak nqkvi si tolupi shte si pozvolqvat takiva volnosti !!!!!!!dano ne se slu4i na moeto dete !!!! policaite v bg sa palni NEKADARNICI I MISHKI !!!!!!!!! ABE BIQ4I KAKVO STANA S UBISTVOTO NA SARAFA V PLOVDIV PREDI MESECI NESHTO NIKVI VI NQMA !!!! NO INA4E MOJETE DA BIETE DECA MISHHHHKIIIIII
48
2
 
9
 
! Отговори
баба ви преди 8 години
На кой трябва да се оплачат,специалисте,на колегите милиционери ли? Хубаво е като говориш и да мислиш,а не да се излагаш!
47
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
в петък в 1700 часа ти казват ела в понеделникобаждам се че момче и момиче в 2 часа през нощта обират колидежурният ме пита ти откъде знаеш че крадатзатова сме единствената държава в света в която не се оплакваме писмено защото нямасмисъл докато не се смени чипа няма спасение
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба ми е по-компетентна от този психолог! Давайте да направим една подписка да бъде направена оценка на компетентността му и да го разкарат. Боли ме, че такъв е на издръжка на гърба на данъкоплатците.Няма ли най-накрая да изритат всички хрантутници от системата и да назначат нови хора с реални конкурси?
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toia psiholog mu daite edna motika i da hodi da kopae kartofi , ne sa se oplakali maloumniko zashtoto sa gi zaplashili.
44
0
 
4
 
! Отговори
Симеонов преди 8 години
Не оправдавам излишното насилие. Може би трябваше да я укротят без да я бият. Имат достатъчно сила. Не бива да се правят на бабаити пред беззащитни хора, а истинските бандити да вилнеят необезпокоявани. Интересно дали биха арестували по подобен начин братя Галеви или някой от Маргините.
43
1
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
А съм се жалвал до началник на РПУ на транспортна полиция за неправилно съставен акт. Познайте какво се случи - жалбата ми въобще не беше входирана. Официално - жалба няма и аз съм съгласен с наложеното наказание... Да се оплакваш в полицията от техни колеги е губене на време. Ако настояваш, всичко се обръща срещу теб. Други полицаи ще свидетелстват, че си му скъсал пагона, но той вече си го е зашил, бил си пиян, дрогиран, не си показал личната си карта при поискване и т.н. Опции безброй.
42
1
 
18
 
! Отговори
abc преди 8 години
Ама този психолог мно-о-о-о-ого ***, бе хора!!!! Ако всички в института са като него.....направо да го закриват! Нахалост харчат народните пари за разни такива дървени философи, дето не могат на две магарета сеното да разделят, камо ли престъпник да хванат!!!!!
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да видя записите от камерата в РПУ-то, и по конкретно как и правят проверка за алкохол с дрегера, щото съм сигурен че това не е правено, ама асболютно сигурен съм
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая пияната беше отвратителна!! Какво прави дрогата и алкохола, ужас!!!
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя психолог да е чул случайно, че понякога жертвите на насилие се силно психически травмирани и поради тази причина неискат въобще да говорят за случилото се, аз почти съм сигурен че тормоза на младежите е продължил и в полицейския участък, кой знае с какви средства са си служили там и вместо да вземе като психолог да помисли върху това, той едва ли не хвърля вината върху младежите, абе ненормална работа
38
3
 
20
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Хехе... А на кого да се оплачат от полицията. При кого да входират жалбата - при арменския поп? или да отидат да ги наритат пак. Преди време писах жалба до кат за поведението на патрул на пътя - отговориха ми на 6-тата която бях копирал видимо и до друга инстанция. Казаха ми, че бъркам и не съм прав в общи линии, като при това бяха приложили подправен документ от проверката... Което помежду другото е криминално деяние... ***
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може полицията да ги е заплашила и заради това да не са подали сигнал.
36
6
 
19
 
! Отговори
ники преди 8 години
Тоя па психолог, къде живее?Като се оплачиш и какво? Най-много да си навлечеш още по-големи неприятности...
35
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров.________________Toя Тодоров е направо изперкал, как да действа бе ??? да я пребият ли, ***, ами ако лицето е малолетно и няма лична карта, пак ли трябва да действа, има хиляди начини да се установи самоличноста на един човек, още повече когато с него има лице с лична карта, и много интересно, младежа като си даде личната карта, той що е бил арестуван ?
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не се жалват ли ? ... Защото няма смисъл ... тъпия психолог все едно не живее в България .. *** !
33
2
 
12
 
! Отговори
ай стига де преди 8 години
като чуя - репресивен орган - и веднага зазвучава мелодията на - нас червеното знаме роди ни.....ай стига с тея репресии.според мен единственото обяснение е за това че не са се оплакали е - ЗАЩОТО НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ! ще ги мотаят, ще ги сучат хората, ще им скъсят живота, и пак никой няма да е наказан. ще се появят още няколко такива специалиста като теб господин психолога, и ще манипурат и следствие, и факти и обществено мнение...точно както сега :)

Спонсорирани публикации