Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог

Тодор Тодоров не оправдава обаче полицаите биячи
Обновена: 9 юли 2015 14:24 | 9 юли 2015 09:27,
122
Битите – бити! Защо не се жалват, пита психолог
Кадър: Нова тв

"Не бих бързал да си правя изводи за видеото с полицаите. Полицията е репресивен орган и когато човек окаже съпротива, може да се стигне до такива ситуации", коментира пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров по повод предизвикалите обществен дебат кадри, в които полицаи посягат на момче и момиче в столицата.

"За да се стигне до това, вероятно има някаква предистория, която ние не виждаме. Ако хората не подлежат на контрол, защото са неадекватни, тогава полицаите ще викнат и подкрепления. Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа", коментира Тодоров.

Още по темата

Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва". 

Същевременно психологът изтъкна, че не оправдава униформените за това, което се вижда на кадрите.

"Никой не е обяснил защо чак сега пускат това видео. Начинът, по който това видео стана известно, малко го опошлява", изтъкна той.

По негово мнение различни хора и структури могат да имат изгода от реакциите, които предизвика видеото, като това може да е свързано и с полицейските протести.

"Представете си сега те продължат да протестират за по-добри условия на труд, при положение, че цялото общество е настръхнало", каза той.

Във връзка с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина той заяви, че извършителят вече е имал достатъчно време да прикрие следите си.

"Този човек няма как да няма подобни предишни прояви. Можеше да се пусне телефон, на който хората, които са били жертва на подобни нападения в паркове, анонимно да дадат данни за нападателя си", изтъкна той.

За разпространената от МВР снимка психологът коментира, че по негови данни "нещата отиват натам, че това, което се вижда на лицето на бягащото момче, не е кръв".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не се жалват, пита психолог__________Ами сигурно са се жалвали, но като гледаме как ги млатят на улицата, сигурно в полицейското са ги били 5 пъти повече, така че да им се изпари мерака за жалване, и съм абсолютно сигурен че момичето не е било тествано за алкохол, просто това са го написали профилактично, ако нещо стане да напишат че е било пияно и се е самонаранило
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тъжна работа да бият дето по такъв начин.Няма значение какво е извършило, а то вероятно не и някое тежко престъпление щом са пуснати.Остава обаче и въпроса щом 5 полицая не могат да арестуват по нормален начин едно 17 годишно момиче как ще се чустваме защитени от истинските престъпници.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това от това "лице" се очаква да прави професионални експертизи!!!!!!!!!!!Неееееееемааамм дуууууумммиииии. Това го няма и в Мозамбик.
29
0
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
В случая трябва да има вътрешно разследване, не е нужно потърпевшите да подават жалба, всички видяхме полицайте какви ги вършат, въпросът е, дали така ще реагират ако са "***". Май ще се обърнат и ще избягат както обикновенно правят в подобни ситуаций. Заради такива комплексари се губи доверието в институцията, и затова трябва да се уволнят, иначе доверието ще продължава да пада.
28
1
 
18
 
! Отговори
Реалиста преди 8 години
По-неадекватни коментари в защита на отрепките в родното подобие на полиция не съм виждал...тук не са жалки момичето, момчето, наркомана или както и да ги наречете...тук са жалки тея 6-7 трътлести подобия на охранители. Защо все има видеа за поциейски произвол върху "наркомани", а защо няма едно любителско видео на задържан мутрак на улицата бе...просто няма такива...освен служебните видеа с поставки на бате Бойко...
27
3
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 години
Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва".Тодор Тодоров явно сега пада от Луната. Какво ще се жалваш и на кого бе психолог забъркан, все едно да се затичаш и да се треснеш в стената.
26
3
 
17
 
! Отговори
ха преди 8 години
... тоя психолог е май за ... психиатър ....
25
1
 
14
 
! Отговори
о, я стига глупости преди 8 години
До кой какво си изпросиДа ги пребият е последното, което трябва да направят при такъв инцидент. Жалки са - 6 или 8 полицая не могат да се оправят с една пияна кифла, както казваш, та се наложило и подкрепления да викат....!!!! Смях! Ето за такива отиват данъците ни.......
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То такива психолози ... Кво да се жалват бе? Най-много да ги повишат защото такава ни е държавата...
23
3
 
17
 
! Отговори
ЕСТ преди 8 години
На кого да се оплачат бе мухъл на колегите им от първо районно ли бе! Да ги донабият ли? И какво значи чувствали се виновни - нали има съд затова. Криминален психопат си ти не психолог!
22
2
 
22
 
! Отговори
случаен преди 8 години
Не се жалват не само те. По-голямата част от жертвите на престъпления в БГ-то изобщо не се обаждат в полицията защото не й вярват и защото дори и да се обадят - няма никакъв резултат. А тези, които си направят този труд минават през цедка, с която служители в РПУ-тата полагат всички усилия да ги откажат да го направят. Регистрират само елементарни престъпления и инциденти, които след това лесно да влязат в графата "разкрити".
21
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 8 години
От кого да се оплакват бе г-н психолог?! Ти имал ли си работа с БГ полиция когато трябва да се прекриват един друг за нещо ами те си деистват и структората им е точно такава като на мутрите от началото на 90! Хора с възможности се отказват от такива борби а вие искате юноши да разобличат 6 или 8 полицая в насилие,я не ме разсмивайте и не си затваряйте очите пред реалноста! За Америка не зная те са извън земни но за Холандия едвали ще те пипнат с пръст ако само псуваш от безсилие!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да не избягам от тая смотана държава.
19
4
 
18
 
! Отговори
без гръбнак преди 8 години
Когато от някой нищо не става, той става полицай.
18
16
 
12
 
! Отговори
кой какво си изпроси преди 8 години
Драги ми демократчета - соросоидчета - в прехвалената ви демократична САЩ , при неизпълнение на полицейско разпореждане не ги бият , а направо ги стрелят , нали така !?!?Пияна и дрогирана кифла и нейния мачо не изпълняват полицейско разпореждане , не си дават документи за самоличност , обиждат вербално служителите и оказват съпротива при арест , е какво да правят полицаите да им купят кафе и понички ли !?!?!?
17
5
 
27
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Що се отнася до факта, че младежите не са подали сигнал за насилие, експертът заяви, че "когато човек се чувства виновен, не се жалва".Не са се жалвали не от чувство за вина, а от чУвство на БЕЗСИЛИЕ!!! Този не е никакъв психолог а ЛАКЕЙ НЕЩАСТЕН!!!
16
1
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Вечна слава на участниците в клането! ! Наистина, този брутален побой на момиче е голям героизм за полицията!
15
2
 
5
 
! Отговори
с други думи преди 8 години
Ако е вярно, че девойката е отказала да си даде личната карта, в този случай полицията трябва да действа, с други думи трябва да бие", коментира Тодоров.
14
3
 
12
 
! Отговори
Народна милиция преди 8 години
Малко са ми антипатични нашите полицаи!!Аванта и далавера има листават като грабливи птици.И народа разбра че тези държавни служители не стават за нищо.
13
2
 
6
 
! Отговори
нищо лично преди 8 години
Преди години, за да те приемат служител на полицията, минаваха през огромна цедилка, а сега- който не е поискал, той не е станал.никакъв контрол от страна на ръководителите.когато освободят няколко служители за такива действия, да видим дали ще има своеволия от страна на органите на реда или ще си вършат работата както трябва.

Спонсорирани публикации