Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал

Забавеният проект - голямото разочарование за столичани
Обновена: 4 май 2016 15:35 | 18 дек 2015 08:36,
151
Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал
Снимка: Dnes.bg

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описват незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Наскоро се разбра, че ремонтът няма да бъде приключен в срок, а фирмите изпълнители ще бъдат глобени. Те ще бъдат санкционирани не само заради забавянето, а и заради частично некачественото изпълнение на проекта.

Масово столичани са недоволни от новия изглед на пространството около НДК. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламират граждани. Затова решихме и в рубриката "Експериментът в Dnes.bg" да проверим какво е състоянието на новата настилка.

Вече всяка плочка около НДК изглежда, че е с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка  е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места се вижда и че плочите не са наредени равно, а на други – че вече се рушат.

За момента е поставено осветлението и видеонаблюдението. Настилките около зелените площи обаче са в лошо състояние - извадени плочки и много кал.

Изградена е и рампа, която безспорно ще е от помощ за инвалиди, майки с колички и велосипедисти. В непосредствена близост около нея обаче има само стъпала, които продължават да бъдат непреодолимо препятствие.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. Трябваше да бъде завършен тази есен, но това не се случи. Новият срок е до средата на 2016 г. А дотогава можем само да се надяваме, че реконструкцията ще завърши навреме, а некачественото изпълнение ще бъде коригирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
22
 
! Отговори
www преди 8 години
(Оче)видимите резултати на Боко и политическата му шайка ГЕРБ.*** народ - калпави избраници - скапана държава. Това са правилата на съвременния свят и те не прощават, уважаеми гласоподаватели.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ" ...........no coment
90
2
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Брей, че хора?НАЛИ СЕ "" УСВОИХА "" парите?Пак недоволни. За толкова пари какво, прави плочки ли искате?
89
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано от ГЕРБ : ))
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ръководството на НДК е поискало от вицепремиера Томислав Дончев допълнителни средства за още камери и металдетектори за охрана.- - - - Да ви думам ли още ??????????????????????????? Наглост безмерна !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
87
1
 
20
 
! Отговори
Ааа преди 8 години
Как с 12 млн. лв. е обновено цяло село /Чавдар/ а тук са хвърлени пак толкова пари за подмяна на плочки?!
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лиляна Павлова разписа заповетта за разпределянето на 177 млн. лв. за ремонт на площадите на 36 български града. Най-мого пари получиха София, 12 млн. лв., и Бургас, 7 млн. лв. Строителните фирми се разсърдиха, че не получиха 15-20 млн. лв. за площад, като протакаха и извършваха през пръсти ремонтните дейности на площадите.
85
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой избра фирмата? Защо най-накрая не се потърси отговорност от инвеститора?Толкова е жалка тази държавичка, че направо вече ви се подиграват в лицето най-безцеремонно
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички,които искат "ОСТАВКА".Много сте наивни,бе хора.Кой в България доброволно си подава оставка?Оставката ние трябва да им я подадем,само така ще се случи.Останалото е "кучетата си лаят,кервана си върви".
83
0
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 8 години
Странджата е в Горубляне,там го търсете.
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Криви плочки,кал.И още:Магистрали като юфка,ремонт на ремонтите.Усвояване/присвояване/на средства,но не и качество.Безконтролно прахосване на нашите пари и защо не,щом овцете спят и не реагират.Стремително сме се насочили към гръцки сценарий,но на нас никой няма да помогне.Гарантирано от ГЕРБ.
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама къде ни отиде оная нестинарка СТРАНДЖАТА бе ? Стана ми мъчно за нея ! По цял ден във въглените на ГЕРБ стъпва да ги защитава, а сега изчезна ? Ааааа, сетих се ! Той нали захлеби и днес, нали написа някоя и друга глупост, та сигурно е отишъл да си вземе надника ?! Ама пък и парв е ! От тия 12 млн. все трябва да има и за него 5-10 лв., нали е Тиквописец !? Нали все пише за житие и страдание "бедного" Тиквония ?
80
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12 милиона за това?? Явно е, че ремонта е фиктивен и повечето пари са прибрани. Оставка на Фандъкова и пълно разследване на строителните фирми. За 12 милиона това пространство трябваше да е позлатено.
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама какво сте се разревали за някакви 12 млн. ? Поне плочки има ! Е, от бай Тошо са, ама ги има ! А я вижте тунелите на Кресна колко ще ни струват ??? Там пък каква кражба е ... стотици милиони ..... Ами само там ли е ???
78
1
 
19
 
! Отговори
Ричо преди 8 години
Помните ли как свалиха гранитните плочи в подлеза на ндк и сложиха плочки за баня и то от португалияДва месеца и стъпалата се изпочупиха. Сега частичен ремонт, че подлеза прокапа, слегнал се. Фандъкова е за фирмите на гербИзборите бяха фалшифицирани
77
1
 
13
 
! Отговори
Надежда-4 преди 8 години
Колега номер 103; Юрданка не е избрана а назначена след манипулиран вот. Виж колко хора са гласували от 1,5 млн. човека. Ние Софиянци знаем, че тя не познава Град София и много краде. Освен това не даваме гласът си за Селяни.
76
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАлооо -що плачете бе софиянци -нали си избирате Данчето на първи тур- - - -Естествено че си я "избрахме" на първи тур ! Ти не видя ли ? Не пуснаха горките хора от зала "Арена Армеец" да излязят до като не подменят протоколите !? Даже с полиция ги държаха до като не я "изберем" нея !!! Ама припадаха, ама умираха, .... не може !!! Тя трябва да е !!! Ама какво ти го казвам ? То в цяла България беше така !?
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
видеото е под всякаква критика, никаква дикция, интонация и прочие... да бяхте пуснали само кадри с дрона щеше да е по-яко или се е развалил че няма отдавна нищо дронско хахахахаахахах
74
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо -що плачете бе софиянци -нали си избирате Данчето на първи тур ,значи сте доволни ,значи ви харесва нейното управление ,сега един ремонт и няколко милиона потънали в нечий братски партиен джоб ...ще го преглътнете и пак ще пълните партийни касички ....не на турски ,ами скоро на африкански град от 60-те години ще заприлича София!!!!
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е хвалбите даса страхотни,че герб са го строили,а нее важно как.Сикаджийска работа.Любовницата на Боко харам,Павлова неможе Боко да има забележки към нея.На ли сия води навсякъде,за чек.я.Големият коцкар с малката пи... Пре... цяла българия.

Спонсорирани публикации