Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал

Забавеният проект - голямото разочарование за столичани
Обновена: 4 май 2016 15:35 | 18 дек 2015 08:36,
151
Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал
Снимка: Dnes.bg

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описват незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Наскоро се разбра, че ремонтът няма да бъде приключен в срок, а фирмите изпълнители ще бъдат глобени. Те ще бъдат санкционирани не само заради забавянето, а и заради частично некачественото изпълнение на проекта.

Масово столичани са недоволни от новия изглед на пространството около НДК. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламират граждани. Затова решихме и в рубриката "Експериментът в Dnes.bg" да проверим какво е състоянието на новата настилка.

Вече всяка плочка около НДК изглежда, че е с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка  е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места се вижда и че плочите не са наредени равно, а на други – че вече се рушат.

За момента е поставено осветлението и видеонаблюдението. Настилките около зелените площи обаче са в лошо състояние - извадени плочки и много кал.

Изградена е и рампа, която безспорно ще е от помощ за инвалиди, майки с колички и велосипедисти. В непосредствена близост около нея обаче има само стъпала, които продължават да бъдат непреодолимо препятствие.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. Трябваше да бъде завършен тази есен, но това не се случи. Новият срок е до средата на 2016 г. А дотогава можем само да се надяваме, че реконструкцията ще завърши навреме, а некачественото изпълнение ще бъде коригирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво не му харесвате на ремонта бе ? Чудесен е ! НДК се превърна в идеално масто за екстремни спортове и разходки !!! Утре ще ви направят и разходка с лодка пред НДК, после и алигатори ще ви пуснат !? Вие какво искате ??? За 12 млн. сладкопойни чучулиги ли искате да ви пеят там ? Ама щом искате - ще пеят ! Я сега пак се бръкнете за още 12 млн. и ще пеят !!! Щото те и чучулигите без пари не пеят .....
31
0
 
11
 
! Отговори
М.ургави мърлячи! преди 8 години
цензурираха ми думата "м.ургави". Тия не са нормални...
30
1
 
15
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
Живея в едно кварталче на 2км от малък град(8000д) и преди 2 месеца взеха да превръщат банкета в тротоар - 1-во чакъл , сипица и с валяка После арматура и бетон 10-15см и Накрая една циментова подложка върху която наслагаха плочките и минаха с една вибро-машина да им дадат сцепление и както се очертава за другата седмица ще са готови. И ви говоря за полу-фалирала Испания, и тука се краде, ама поне плочките не хлопат, и пътищата не пропадат преди откриването
29
0
 
16
 
! Отговори
Мърлячи! преди 8 години
Не знам дали само краденето е проблемът. Това, което виждам аз, е масово влагане само на евтини и некачествени материали и ниско квалифицирани и мърляви *** "работници", навсякъде. Само се разходете в някой по-голям град в Западна Европа - ами настилките са перфектно изпълнени до най-малката фуга и могат да издържат и векове. Тук ремонтите горе-долу издържат няколко месеца. Какъв е смисълът?!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и? Някой да е очаквал друго?И защо гласувахте пак за тая кметица? Не видяхте ли, че тя освен да сади градинки, за друго не става?
27
1
 
13
 
! Отговори
Адмиралъ преди 8 години
Кратун и Фъндък пак се от.крад.нали парите, а и добрите строители избягаха навънка.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано от ГРОБ!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Това е. 14Драги, не се опитвай да ги изкараш невинни - невъзможно е. Схемата е прозрачна 12мил. отиват за реконструкция, от които повече от половината отиват по властовата верига и ако остане нещо се маже и замазва. Всеки един вече е запознат как се прави обществена поръчка и какъв е натиска от различни "велможи", министри и прочие. Общ. съвет, чиято функция е да гласува бюджета и парите не носи отговорност като колективен орган от там следва -прави се схемата и си разделят парите без послед
24
1
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До до пешо,не исках да обидя работниците, думата ми беше, че не е само ФАндъкова да е ходила и зорлем да ги е карала да слагат плочки накриво. Цялата ни работа е такава - примерно джоб за кофа, но кофата е на 2 м. вдесно на платното - дали защото е неудобно на служ. по чистотата или пречи някому не е ясно - седи си на платното и пречи на движението.
23
0
 
10
 
! Отговори
Това е. преди 8 години
Изобщо не съм "гербераст"! Аз живея в чужбина и даже със спрял да гласувам в България. Положението е такова че няма значение за кого гласуваш. Мафията е навсякъде и винаги управляват едни и същи. Отделно и че народа е затъпял до краен предел. Ако ще и най добрите политици на света да вземат управлението, пак ще са нужни най малко 20 години за да влезе тая държава в ред.Защо в Германия Франция и ли УК всички изпълнители строят качествено, а в Бг. не могат?Нещата са сбъркани на много нива.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21Чакайте, нали селянката от Самоков беше избрана за жена но годината- - - Ами разбирасе че ще е жена на годината ! Твоята жена носи ли ти 12 млн. в къщи ???
21
1
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Тва с рампите и скосените тротоари пък е връх на ол.гофренията в София - скосен тротоар пред стълб и пътен знак (то и пътните значи се слагат ум да ти зайде - я зад дърво, я зад стълб), рампа, широка двайсе санта - е така да я има и да отчетем в статистиката. Жалка работа
20
1
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 21,Човек, селянката от Банкя е представителна извадка, а майсторетата са същите провинциалисти - видели нещо грапаво и го загладили с циментец, пък то се оказва панел от Берлинската стена... Турнали чисто нов тротоар, а капаците на комуникационните шахти - пак ония изронените бетонните и то баш по средата на тротоара. Направили джоб за кофа за *** - на некво заведение му пречи и я преместили на платното да пречи, а там на чорчик паркира шефът. Сметай за какви хора иде реч.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....... каквото и да пишете .... парите вече са усвоени !!! И 100 000 глоба да сложат на фирмата, пак и остават 11 900 000 000 чиста пара в джоба !!!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Това е.Управляващите подаряват обществените поръчки на свои фирми и си делят комисионната от тези 20 млиона, елементарно е. Затова са винивни управляващите, дори и за това, че са допуснали да се похарчат толкова много обществени средства без да се упражни контрол, на тях това им е работата. И не са си я свършили, така че са повече от виновни и в нормалните държави са в затвора
17
0
 
17
 
! Отговори
marchelo преди 8 години
Изградената рампа,която се вижда от дясно е стръмна.Опитайте да бутате количка по такъв наклон.Има си формула за изчисляване на наклон на рампа.Никой не си дава труда.В цяла България измислените рампи са невъзможни за придвижване.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14-ти е гербераст, но гледа леко да замаже краденето на любимците си, като прехвърля вината от болната на здравата глава. ахааххахааа
15
0
 
12
 
! Отговори
Навсякъде в преди 8 години
територията е така! Ще се оправи, когато разкарате мутрите от властта и започнете по-малко да градите държава, с правила, с хора.
14
0
 
14
 
! Отговори
Мен преди 8 години
До Това е.Напротив, виновни са, просто когато изпълнителя направи такава простотия трябва да се случат 2 неща. 1 Да е на огромна загуба от това изпълнение, глобата да покрива и ремонта на "ремонта". 2. Никога повече да не види държавна поръчка.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 14Именно управляващите са виновни, защото след даден ремонт, ако не си назначил безпристрастна комисия която да оцени качеството на ремонта, значи си в далаверата с тия фирми. К'во не ти е ясно?

Спонсорирани публикации