Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал

Забавеният проект - голямото разочарование за столичани
Обновена: 4 май 2016 15:35 | 18 дек 2015 08:36,
151
Експериментът в Dnes.bg: След ремонта на НДК – криви плочки, кал
Снимка: Dnes.bg

Много пари, голямо търпение, но и разочарование. С тези думи столичани описват незавършения ремонт около НДК.

Още по темата

Наскоро се разбра, че ремонтът няма да бъде приключен в срок, а фирмите изпълнители ще бъдат глобени. Те ще бъдат санкционирани не само заради забавянето, а и заради частично некачественото изпълнение на проекта.

Масово столичани са недоволни от новия изглед на пространството около НДК. Дори ремонтираните участъци имат нужда от корекции, аламират граждани. Затова решихме и в рубриката "Експериментът в Dnes.bg" да проверим какво е състоянието на новата настилка.

Вече всяка плочка около НДК изглежда, че е с различен размер. При ремонта са подменени само счупените, защото смяната на цялата настилка  е прекалено скъпа. По този начин обаче трасето не изглежда обновено, а закърпено.

На някои места се вижда и че плочите не са наредени равно, а на други – че вече се рушат.

За момента е поставено осветлението и видеонаблюдението. Настилките около зелените площи обаче са в лошо състояние - извадени плочки и много кал.

Изградена е и рампа, която безспорно ще е от помощ за инвалиди, майки с колички и велосипедисти. В непосредствена близост около нея обаче има само стъпала, които продължават да бъдат непреодолимо препятствие.

Положението пред централния вход на НДК също не е розово - плочките са счупени, клатят се, на места дори ги няма.

Ремонтът на НДК е на стойност близо 12 млн. Трябваше да бъде завършен тази есен, но това не се случи. Новият срок е до средата на 2016 г. А дотогава можем само да се надяваме, че реконструкцията ще завърши навреме, а некачественото изпълнение ще бъде коригирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
баба Стана преди 8 години
А защо забравяте, че преди около 20 години (1997-1998) имаше големи дебати "К'во ще го правим НДК-то" и можеше да последва примера на Мавзолея, а днес там да е някой от появилите се в по-късни времена МОЛ-ове или пък хотел или Бог знае какво, НДК е трън в очите на част от управляващите ни и не очаквайте да го видите в тая светлина в която беше през 80години на миналия век.
51
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 8 години
Важното е, че съответните другари са прибрали парите. Иначе с милиардите, които се хвърлиха в София, тя трябваше да е от най-красивите и модерни градове на планетата. За съжаление, формулата на ГЕРБ е 20% в инфраструктура, 80% за Котараци, Калинки и Тикви.
50
4
 
6
 
! Отговори
Фъндъков преди 8 години
Фъндъкови си я избрахме със 60% на първи тур. От какво сте недоволни?
49
2
 
2
 
! Отговори
неграмотно преди 8 години
Този, който е списвал текста също е за ремонт.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До работещНяма един ремонт в цялата д-ва,който да е направен така,че да издържи поне 10 г.без да се пипа- - - -Е в това е проблема де !? В пипането ! А у нас прекалено много се пипа !!! И то все с крадливи ръце ???
47
0
 
6
 
! Отговори
един километър преди 8 години
Когато пожарникарят беше кмет на София, един километър велоалея струваше 56 000 лева. С думи - петдесет и шест хиляди лева. Познайте колко от тези пари са влезли в партийната каса?
46
14
 
1
 
! Отговори
Живущ до НДК преди 8 години
Доста аматьорско репортажче...Някой да обясни на "журналистката", че зоната пред централния вход от доста време е обявена, че ще се ремонтира на пролет и да не снима само счупените плочки там. В останалата част на парковото пространство на ндк, счупените плочи са подменени, старите пейки са боядисани и оправени, поставени са кошчета...има още какво да се желае, но преди това това място беше гробница... сега остава само да бутнат и онзи нелеп паметник.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейййй, ама пък вижте как хубаво го е казал поета :Стига ми мене тази награда, 12 млн. аз да ги взема, а за народа хич ми не дреме !!! Хич ми не дреме !!!Или пък - Я НАДУЙ СТРАНДЖО КАВАЛА .......
44
1
 
9
 
! Отговори
Другаря Ленин преди 8 години
Ахахахахахахахах, как този ремонт, ще струва 12 млн. ахахахахахахахаха, тази държава ме докара до там, че да се смея вече на очевадните грабежи.... това са същите стари плочи на НДК, но извадени и пренаредени, отлята е една алея за инвалиди за има няма 5к барабар със железата, даже е много, но като сложим и труда... и малко кал, треволяци и дръвчета за още 2-3к, общо ремонт за 20-30 000 с труда на работници, но платени 12 млн. :D :D :D :D :D :D
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е какво, гроб не са излъгали - видими резултати :) Това, че не ви харесва какво виждате си е ваш проблем
42
0
 
9
 
! Отговори
работещ преди 8 години
Няма един ремонт в цялата д-ва,който да е направен така,че да издържи поне 10 г.без да се пипа.Фирмите не се трогват,че ще ги глобят,защото са спечелили милиони.Важното е да се усвоят пари.В голяма част от работещите няма вътрешна потребност и желание да се изпипат нещата.Тези,които ги контролират и те са такива,защото всеки гледа келепира.Фандъцата даде 5 г.гаранция за ремонтът на Цариградско-в коя евр.д-ва има такава малка гаранция,за похарчени милиони левове?Мърлячеството е национална черта.
41
1
 
8
 
! Отговори
без скрупули преди 8 години
Важното е, че братските партийни фирми са си взели комисионните и са си платили данъка към т.н. "ЕТ-герб"!
40
0
 
6
 
! Отговори
Само си викам дано ! преди 8 години
Само си викам дано онзи като отиде да реже лентичката плочките да потънат под него !!! Ама като потъне, поне до кръста да е !
39
0
 
11
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Видими резултати
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега, работниците били виновни ??? А не това че колкото им дали и каквото им дали с това го направили !? Ама било малко, ама не струвало като материал .... няма значение ! "Икономии" трябва да правим ! Ама тези "икономии" утре ще ни струват четворно .... няма значение - народа плаща !!! А той и народа го е казал - ЩОМ ИМА БУДАЛИ ДА ДАВАТ - ЩЕ ИМА И КОЙ ДА ВЗИМА !!!
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С 12 МИЛИОНА ЛЕВЧЕТА МОЖЕШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ЦЯЛОТО НДК С ПРИЛЕЖАЩАТА И ТЕРИТОРИЯ. А ТЕЗИ НАРЕДИХА САМО ЕДНИ КРИВИ ПЛОЧКИ КОИТО ПРЕДИ ТОВА БЯХА ИДЕАЛНО ПОСТАВЕНИ. НО ВАЖНОТО Е ЧУ МУТРЕТАТА СИ ГИ ПРИБРАХА ТЕЗИ МИЛИОНЧЕТА ОТ ВАШЕТО ПРОДЪНЕНО ДЖОБЧЕ А ФАНДУПКОВА СТАНА ОЩЕ ПО БОГАТА!!! ЧЕСТИТО СМЕШНИЦИ!!
36
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
po dbre da nese pravqt nikakvi remonti,che kakvoto sa remontiralie stanalo mnogo po zle.Taka hem nqma da se harchat pari, hemshte si zapazim starinite katao muzeini arhitekturni cennosti.
35
0
 
13
 
! Отговори
сс преди 8 години
не е само в София във всеки град е така, проектите са хубави но зле изпълнени с некачествени материали и лошо изпълнение, от 3 дена гледам как 6 човека правят 4 метра тротоар на 2 широк и още не могат да го направят. правят го защото потъна а беше направен преди няколко месеца... направо без коментар е цялата работа
34
0
 
7
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
Абе и едно време работниците бяха каквито бяха, но минаваха 2 години казарма в кеч-а и с разряд излизаха и строителни техникуми имаше и.... ай стига че си дигам кръвното от сутринта
33
0
 
10
 
! Отговори
Саркастичен преди 8 години
Е тъй де, тъй.... "Прекрасната" София, "най-хубавата" столица...

Спонсорирани публикации