Електоратът на БСП - стегнат и мобилизиран

Експерти коментираха предстоящия вот и вероятните коалиции
9 мар 2017 10:08,
129

"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори, докато този на ГЕРБ все още не е толкова мобилизиран", посочи политическият анализатор от "Галъп" Христина Тодорова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Тя коментира социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл", което показва 2% преднина на БСП пред ГЕРБ малко повече от две седмици преди парламентарния вот.

Още по темата

Тодорова добави, че "Обединени патриоти" запазват своите позиции, докато ДПС е с очакван резултат, който обаче не може да бъде напълно прогнозиран.

Проучването показва още, че коалицията "РБ - Глас народен" е възможен участник в следващото Народно събрание. Христина Тодорова отбеляза, че за момента ДОСТ излиза под 1%, но подчерта, че няма как да премерят евентуалния резултат на партия, за която се очаква да получи основна подкрепа извън страната.

Политологът и социолог проф. Димитър Димитров е на мнение, че колкото повече се говори за намесата на турски министри, посланик Гьокче и за предизборния клип на ДОСТ, толкова повече на избирателя се подсказва да подкрепи патриотите.

"Тенденциите са с лека динамика на свиване на маржа между ГЕРБ и БСП. Тези данни почти покриват резултатите от първия тур на президентските избори", коментира проф. Димитров и уточни, че е много важно къде ще отидат гласовете на нерешилите за кого ще гласуват.

Той отбеляза още, че гласовете на 120-140 хил. души в чужбина няма как да бъдат отчетени, защото те не участват в допитването. Политологът не очаква нов парламентарен вот през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БСПизбориГЕРБкоалиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
24
 
11
 
! Отговори
??? преди 7 години
Само аз ли виждам, че ГЕРБ и Бойко Борисов правят така, че да не са на власт след изборите на 26-ти март? То това е лесно обяснимо защо е така? ГЕРБ най-добре си знаят в какъв батак е България след тяхното некадърно управление, но ще твърдят, че следващите са виновни, а не те, както вече се е случвало неведнъж през годините след 1989-та.
71
11
 
32
 
! Отговори
Разочарован преди 7 години
Гласувах за Радев, но като гледам как се държи смятам че сгреших. Втори път на човек доверен на БСП доверие няма да гласувам.
70
11
 
12
 
! Отговори
Бачкатор преди 7 години
Хубаво боко тиквуня да си ходи, ама като гледам бесепето обещават подкрепа за бизнеса, което значи че работниците да го духат. Аз искам работодатели в затвора че ми писна да работя без осигурвки и извънреден труд без пари. Подаваш сигнал и файд няма, рботодателя бута на чиновника а мен уволнява. На въдицата на червените няма да се хвана и този път.
69
18
 
2
 
! Отговори
батя ви Боко преди 7 години
Сигурно се чудите защо се държа тъпо и губя електорат? Ами нарочно, защото искам да върна мандата на БСП по същия начин по който те ми го дадоха, не обичам да съм длъжник.
68
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия печели.Ясно е.
67
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какъв е електоратът на ГЕРБ.Ами самият Борисов го каза."Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме."И това е най-смисленото нещо,което г-н Мутра е изричал.
66
24
 
7
 
! Отговори
С ТЕБ СМЕ,КОРНИ! преди 7 години
На президентските избори гласувахме не за БСП, а за Радев и против ГЕРБ.Сега ще повторим същото упражнение,като заменим Радев с Нинова.
65
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още има *** които вярват на крадливата лъжлива комуниска.
64
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИСТИНАТАНинова е най-кухата лейка, която се е появявала в българската политика през последните 25 години. На всичкото отгоре е и патологична лъжкиня, подобно на московските си ментори.
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дъpжaвният дълг нa Бългapия ĸъм ĸpaя нa дeĸeмвpи 2016 г. e 13 761,9 млн. eвpo. Bътpeшнитe зaдължeния ca в paзмep нa 3 489,5 млн. eвpo, a външнитe - 10 272,4 млн. eвpo.Cъглacнo oфициaлния peгиcтъp нa Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe Cпpямo нoeмвpи дългът нapacтвa c 557, 8 млн. eвpo, a cпpямo гoдинa пo-paнo - c нaд 2 млpд. eвpo. Ocнoвнa пpичинa зa yвeличaвaнeтo нa външния дълг пpeз 2016 гoдинa e eмитиpaнeтo нa нoви eвpooблигaции пpeз мapт 2016 г. зa 1,994 млpд. eвpo. Къде ги тия 16 млрд ?????????????
62
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯМА СЪМНЕНИЕ ,ЧЕ ЕЛЕКТОРАТА НА БСП Е СТЕГНАТ И МОБИЛИЗИРАН НО НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ СА НАЙ-КРАДЛИВИТЕ И КАТО ЧУЯТ ЗА ВЛАСТ УШИТЕ ИМ СТАВАТ КАТО ЛОКАТОРИ ! НЕ СМЕ ВИ ЗАБРАВИЛИ И КАК ЛЪЖЕТЕ И КАК КРАДЕТЕ ТОЧНО КАТО ВАШИТЕ ДРУГАРИ ОТ ДПС И ГЕРБ !
61
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по-голямо удоволствие от това , да гледаш как крадливата мутра пелтечи на пресконференция след избори.Пак ще го видим.
60
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AnonimenЩе гласувам за Корнелия Нинова,защото ми омръзна неграмотници с високо его да ни управляват и да съсипват държавата ни.пропуснал си първия ред от бележката - Досега винаги гласувах за ГЕРБ, но се разочаровах ....Др.Кутев ще те глоби за грешката :)
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пппо-полека дедо, че с тоя комсомолски устрем няма да дочакаш изборния ден :)
58
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай Тошовие на Позитано сте като стар грамофон - повтаряте едни и същи умнотии без край. Затова и ви мразят хората - напълно безплатно.
57
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да крадът повече ***.Ще загубят за кой ли път дори си мислех че са приключили вече окончателно.
56
9
 
20
 
! Отговори
Нов преди 7 години
БСП отново се мобилизира да фалира за трети път държавата. Пред изборните им ,ако бъдат изпълнени ще доведе до това. Хора ,бдете!
55
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТази агенция е измамна.БСП няма да ни управляват никога вече.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Фен на бсп
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удри капата в земята !

Спонсорирани публикации