Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бибитко, върни парите. България е малка и всичко се знае.
286
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Какво се случи през изминалите години? Живееш ли по-добре? Направи си една равносметка и дай отговор на въпросите.Пълна разруха на държавността. Хората напускат страната си, защото мафията е превзела държавата.Ако отново се напълни парламента със същите тези престъпници, с държавата е свършено.Как най-големите бандити ще оправят държавата, ако влязат в коалиция?!?По-скоро ще станем свидетели на най-разрушителното разграбване в историята на България.
285
0
 
7
 
! Отговори
бокич преди 7 години
За колко месеца боко ще е прИмабалерина?
284
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Ако статуквото отново дойде на власт, с държавата е свършено.Само глупаците гласуват за една и съща мафия, а очакват нещата да се подобрят към по-добро.Само глупакът гласува всеки път за мафията и очаква семейството и децата му да живеят по-добре в една правова държава.Бог да пази нацията от мафията!
283
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И новото лице на България ще бъде: Борисов,Симеонов,Марешки. Наредете им снимките един до друг и ги вижте - харесват ли ви,как ви изглеждат и как света ще им възприеме физиономиите на мутри.Аз ще се срамувам от това ново лице на България пред света.Срамувам се,че тези хора ще ме представляват.Техните физиономии ще са по страниците на световните медии,те ще са България.С Борисов света ни се смее,а сега още двама такива-вече стават тройка.Ето докъде се докарахме!!!!!!
282
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друг пример ще ви дам, партиите са машина," която работи с ток", а токът протича ако има разлика в потециалите, за да възникне напрежение, нали така.Е не мислите че ТАЗИ ГОДИНА НАПРЕЖЕНИЕТО Е ОСОБЕНО ВИСОКО? Кой всъщност се гърчи ние или т.нар наши лидери? В ТАЗИ ИГРА бедният т.е. ние няма какво да губим но те имат. Тук вече дори няма от къде да се краде и те са наясно, че кредитите с които ни заробиха няма да има кой да ги връща, убиха бъдещите длъжници.СЕГА СПАСЯВАТ ЕДИНСТВЕНО СЕБЕ СИ
281
5
 
2
 
! Отговори
монолог с проктолог преди 7 години
проктолог "...не е важно за кого ще гласувате , само да не е за ..."А за кого да гласуваме другарю прокотолог ?! За червената сесдесарка-милионерка Н.Инова или за синята комунистка- милионерка Н.И.Нова ?!
280
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение каква е системата на управление, ако всички хора бяха свестни.
279
1
 
2
 
! Отговори
истината преди 7 години
До АнонименМного точен коментар.Браво!
278
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, няма никакъв смисъл да гласуваш, просто се създава илюзията, че имаш избор, реално има един задкулисен елит - масони, които управляват системата, те си се събират отделно в ложите, правят си техните ритуалчета, лъжат си хората, манипулират ги както им е изгодно и въобще не им дреме дали ще умрете от глад, или че живеете зле и ви е омръзнало да се раздавате, а да не виждате никакви резултати от това. Това са хора абсолютни п*мяри, които се мислят за богопомазани и мн над вас! Не чакай от тях.
277
1
 
3
 
! Отговори
10 години преди 7 години
Аз няма да гласувам, който и да дойде на власт вече все тя, даже и да са свестни, когато трябваше да се почне да се работи за развитието на страната преди 15 години, когато все още мн работоспособни и мотивирани млади хора бяха тук и имаха желание, бг елита пропусна тази възможност, предпочете да продължи да краде неконтролируемо, сега вече е късничко за каквото и да е, оттук нататък въпроса е само колко време и остава на тази страна до фалита, финансовата, демографската, икономическата криза?
276
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже колеги са писали вече за влияние отвън върху избора на лица, КОИТО ДА НИ СЕ ПРЕДЛАГАТ за избиране, искам да кажа, че сме ОТНОВО боксова круша на Изтока и Запада. При това положение, докато ние българите се караме коя кукла на конци е по-добрият кандидат, ВСЕ ЩЕ ГУБИМ. Крайно време е да покажем че имаме визия за нас като народ , различна от ремарке, влачено от силните в този отрязък на историята.Няма да получим уважение, докато САМИ НЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ УВАЖАВАМЕ.
275
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
И в приказките е така -стомната се чупи на третия път...
274
1
 
17
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Драги българи! Все едно е за кого ще гласувате! Важното е, да е против режима на пожарникаря!
273
1
 
10
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
До DiesIraeЗа мен отговора е един!При всичките живях все по зле и по зле и не виждам грам полза нито от управляващи който през живота си не съм виждал на живо защото всичките говорят от телевизора, но за да се разходят сред нас им трябва БТР да ги пази от народната любов, нито от държавните институции на който им плащам заплатите с данъците си, а те си бъркат по дупките. Каквото и да имам съм го постигнал сам с труд след като съм се преборил с една гора *** (държавни хрантутници).
272
1
 
15
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Два пъти като премиер, Борисов не можа да ликвидира българският народ.Изберете го за ТРЕТИ път - ?????????????
271
1
 
6
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
И при едните и при другите техните се блажят. И при едните и при другите се техни хора навсякаде, рушвети, беззаконие, шуробаджанаштина и каквото друго се сетите. И при всичките данъците потъват в държавната каца и за нас хората файда няма. Плащаме си за колите и къщите на партиите и ние се чудим кое първо да платим. Така, че честно си кажете заслужава ли си за 20 лева да пишете кой бил по добре при положение, че хората знаем, че всичките са зле? Кажете си честно при кого живяхте поносимо?
270
1
 
6
 
! Отговори
120 преди 7 години
мин. се води от някакъв безгръбначен елемент. а боко има много развинтена фантазия.
269
2
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Нека честно всеки от нас да си отговори на един въпрос! Кога и при коя партия сме усетили движение нагоре за нас хората?За мен отговора е *** - на власт бяха и АБВ, БСП, НДСВ, ДПС, Местан и той (ДОСТ), ГЕРБ, Реформаторите, Патриотите, Зелените и всички други и честно си казвам аз не видях при управлението на който и да е държавата и народа да остане поне на същото ниво, все по зле и по зле става. Тогава как да гласувам за който и да е от тях? Всички минаха през властта и все едно и също.
268
1
 
14
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 7 години
Нв е редно Борисов се позлва за ограбване и ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария вече десетки години. Нагли терористи го ползват за ограбване на над 60 0000 000 000 живи евра от народа вкл чрез непосилни кредити.Масови убиици чрез корупция ползват тежко терористична видео техника увреждаща трайно милион деца в училищата..Масови убиици тровят години наред милиони българи с ХЛОР ТОКСИЧНИ разтвори подавани вместо питейни води.С нагло престъпни "водни цикли" монтираха километри тежко кацерогенни т