Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Eто ви новина, която от петък обикаля световните медии, но по някаква причина нито Днесa, нито която и да била бг медия не я публикува. Долната информация е от американската Фокс Нюз. Ако някой пишещ тук българин от DE знае детайлите да ги пише: "A 90-year-old woman in Germany was dragged into a courtyard and violently raped by a muslim teenager immigrant, a court has heard.The 19 year-old Moroccan man is alleged to have asked the woman for money while she was visiting a church in Dusseldorf
226
4
 
32
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 7 години
ГЕРБ не е партия, ГЕРБ е мафия !
225
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го ли пуснаха вече Сретан Йосич, че да си поделят най-после парите от наркотиците?
224
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИН ПРРОСТИЧЪК ВЪПРОС: БОКО НЕ ХОДИ ЛИ ДА ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ДОГАН В САРАИТЕ И НЕ МУ ЛИ ЗАНЕСЕ ПОДАРЪК КУЧЕНЦЕ?КАКВОТО КУЧЕНЦЕ ПОДАРИ И НА СВОЯ ПРИЯТЕЛ ПУТИН?
223
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО ЕДНО ТРОЛСКО ГЕРБАРЕ ПИШЕ ГУК,
222
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ СЪС СПЕСТЕНИТЕ ЗАКУСКИ СЕ КАЗВАШЕМАРГАРИТ МИЦЕВ
221
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛЮБОПИТНИЯ ДАЛИ НЕ Е И ГЛУПАВ - ВСЕ ЕДНО И СЪЩО ПИШЕ. СИГУРНО ТОВА СА МУ ДАЛИ И ОТ ТРИ МЕСЕЦА ВСЕ НЕГО ПИША.
220
1
 
14
 
! Отговори
Пиндражко Михойчев преди 7 години
Само една дума за всички бивши и настоящи политици.ГЬОТВЕРЕНИ.
219
2
 
17
 
! Отговори
Комент преди 7 години
Интересно??? Никой не пита МУТРАТА??? Беше обещал един мост!!!! Третия!! Моста!!! Важен за ИКОНОМИКАТА? СИЛИСТРА-КЪЛАРАШ!! Този МОСТ беше обещан още като возеха СОФИЙСКИТЕ БОКЛУ.И към СИЛИСТРА от приближените на Боко НАФИОТСКИ структури!!!! Има ли МОСТ??? МИЛИАРДИТЕ КЪДЕ СА по ДУНАВСКАТА ПРОГРАМА???
218
1
 
2
 
! Отговори
254 преди 7 години
За Асен Мичковски говоря ако някой не е разбрал.Само че в сравнение с Баце от Банкя, Мичковски е като Света Тереза...
217
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце бил спестил от закуски 29хил лева и с тях щял да си санира кзщата на село че много духало.....WTF!?Тоя сзвсем ви взе за шарани.Имаше един депутут от 90-те на миналият век, МЕГА-ХАЙДУК, който сьщо "спестявашеот закуски" ......
216
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате Бойо е смърт за България. Всички, които я мразите може да гласувате за него и ще се сбъднат мечтите ви!)
215
0
 
16
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Един път Борисов премиер,втори път Борисов премиер и на третия път какво ли ще се счупи?Да се надяваме да не е държавата,ама натам вървят работите.....
214
2
 
12
 
! Отговори
среден преди 7 години
Не сочи с пръст,да ти го не ааврат там,където слънце не изгрява
213
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая мутра Боко Тиквата няма ли да я гръмнат вече.
212
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Два от които, не си изкара докрая.
211
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятайте колко са ни гениални политиците, щом Бойко е най-умния аххахахахха
210
24
 
5
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 7 години
Ако БСП състави кабинет, ще управлява България за осми път. Остава само да назначат Румен Гечев за министър на икономиката, за да се убедим окончателно, че този филм вече сме го гледали през 1997 година и споменът за него е кошмарен.
209
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа ли един виц :) Имало едно време една мутра в една далечна страна. Станала политик и десетилетие наред побеждавала комунистите. Той самият някога бил от техните редици, но най-добрите се оправят сами в живота, затова си направил партия. Истината била, че въпросният господин в действителност успял да построи и свърши много повече от другарете не за друго, а защото те никога абсолютно нищо не вършели. Та така, за пореден път най-вероятно пак щял да победи на изборите.Явно по-умни нямало.
208
1
 
28
 
! Отговори
69 преди 7 години
Въпроси задава..сам отоваря..дума не дава..И говори за демокрация....пълен оксиморон...без да знае какво означава всъщност..