Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета, просто докато не го разберете няма да излезем от този омагьосан кръг. Помислете дали на президентските избори, ако Цецка не беше кандидат на ГЕРБ щеше ли Радев да спечели?...Доброто и лошото ченге, но в крайна сметка ченгетата получиха, това което искаха. Не важно какво ще направят, защото те нищо не могат да направят, важното е да са постоянно във вашето полезрение, всички медии ги облсужват, а другите кандидати защо не четем за тях? МИСЛЕТЕ!!
266
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А и промените не са нужни хората . Нъсно е ....
265
12
 
7
 
! Отговори
до 315 преди 7 години
Чака ни *** Нинова...приготвила е мнооого големи торби за "народната пара"!Синчето и искало Бугати Верон...Ролс Ройса бил за червени пенсионери!Чака ни светло бъдеще...ако можем да си подадем носа изпод руския ботуш!
264
7
 
8
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
До DiesIraeКойто и да спечели ние все губим. Това е защото 1989 не избихме всичко с червена книжка + родата им и защото след всеки парламент от тогава до сега не избихме всеки депутат !!!
263
1
 
15
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Дърлим се кой червен, кой син, кой зелен, жълт, лилав и тн., а те си ни се смеят защото всичките до един са едни и същи (и Боко е бившо БКП, и Нинова и Кунева и всичките) Как един не повдигна въпроса защо ЦИК допусна 50+ хора бивши ДС да са кандидати и да се чудят после как да ги махат от списъците? Кой спа, кой пак не си върши работата? Абе разберете дали ще е Иванчо, Драганчо, Педканчо, докато не се пръснат 2000, 3000 депутатски тикви с павета няма да дойдат хора на власт,а все ***!
262
25
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Айде дано Бойко пак спечели, че иначе не знам какво ни чака :)
261
1
 
14
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Който нямат програма. Как един не заговори за масови съкращения на щатни държавни служби който съществуват само за да оправдаят назначението на тоя или оня? Как един не каза промени в предизборния кодекс (право на глас да имат само тези който плащат данъци) как един не издигна идеята за помощи за каквото и да е да се получават само от тези който си плащат данъците? Как един не повдигна въпроса НАП да извършат проверка на *** къщи и мерцедеси последен модел (като са безработни от къде)?
260
2
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Човек като чете коментарите вижда, че масово хората са откачили вече. Каквито гласоподавателите такива и политиците. Няма една партия която да е излязла с предизборна програма (това включва точни дати, кой за какво е отговорен, кой ще бъде наказан ако не се случи това или онова до дата еди коя си) всички като си отворят устата само течение става и гласоподаватели същата работа. БСП - Русия, Боко тиквата и др. Абе хора вместо да искате реална отговорност, да откажете да гласувате за партиите
259
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, много *** човек !
258
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха...БСП ...няма да краде...и слънцето ще изгрява от запад! *** български ти*кви не увират ей!По-скоро ще омекне камъка с който са ги затиснали в тенджерата!Заслужавате си БСП-то!С огромни крачки към севернокорейския модел!!
257
1
 
22
 
! Отговори
Вярно! преди 7 години
Третият мандат- само от едно година!Сърдит Петко пак ще подаде оставка-макароните за закуска били много меки.
256
0
 
21
 
! Отговори
nina преди 7 години
Що се отнася до ТРЕТИЯ мандат на господина-той фактически ще е...втори. Защото 2 пъти по 1/2 е равно на единица. Иначе "премиерството" му може да продължи до *** му-по две, по две години. А, че хвърля България в разходи за милиони /за избори/.какво му пука-да не би да дава *** от джоба си?!
255
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ГЕРБ може да ни предпази от БСП..и червендалестата с&***!Задунайска губерния - е бъдещето българско с БСП!Ще ви оглозгат до кокъл...и ще питат носите ли си сламка да ви смукнат и малкото останал мозък!
254
2
 
4
 
! Отговори
nina преди 7 години
Не ви ли се струва, че предизборната надпревара е абсурдна? Наред с гръмките обещания за манна небесна след изборите-основна тема е: оплюване, оплюване и оплюване на БСП и Русия, като често се споменават заедно. Т.е., вижте ни колко ги мразим, затова-изберете нас! Някога с такава омраза СДС загубиха безвъзвратно изборите.Впрочем, с поведението си К. Нинова показва, че идва от техните редици. И така, говорете какво реално ще направите за обрулената ни Родина!
253
7
 
2
 
! Отговори
От 297 преди 7 години
Ше додете на моя акъл ,яз ви казвам чи Бойко е най великия балгарин на двайсе и първия век ,няма фтори кат него Бсп-та , Воли пътриоти и фсичките.други не моат да му са хванат на кутрето на левия крак ,само той мисли за народа и строи мъгистрали и дески плущатки и кара инвистиции и ни дава работа
252
2
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
Тази година българинът има 1 час по - малко за размисъл. Страхувам се пак да не вземе погрешно решенши като гласува за тази хераковска тиква.
251
16
 
7
 
! Отговори
Фф преди 7 години
Победа на БСП е победа на на най некадърната и крадлива СДСарка...Победа е на децата на престъпници, обучавани че това е ТЯХНАТА страна....Че всичко си е тяхно наследство .....Нагласени ***... НИКОГА ВЕЧЕ
250
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваме за ГЕРБ!Отстраняването на бсп от властта е най-висшо патриотично дело за всеки българин!
249
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко пожизнен министър председател ,няма фтори като него, напрет Бойко ти нямаш равен на себе си
248
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боико е параолимпийски политик главата хич не го слуша

Спонсорирани публикации