80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!

Масово не искат да се дава гражданство на потомци на изселниците
Обновена: 24 мар 2017 22:24 | 24 мар 2017 20:29, Камелия Цветанова
227
80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели.

17% обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл.

Още по темата

Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

68% от анкетираните не са съгласни хора с турски произход, които са потомци и роднини на изселници, да получават българско гражданство. Едва 29,4% смятат, че това е разумно.

Най-големи са дяловете на тези, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница.

74,7% от анкетираните заявяват, че трябва да се дава гражданство на българите Македония, Западните покрайнини, Молдова и Украйна.

57,8 на сто смятат, че гражданско трябва да получават и чуждестранни бизнесмени, които инвестират в страната ни

38% са съгласни да се дава българско гражданство на бежанци, които се спасяват от война, но пък на обратното мнение са 56 на сто – те са категорични, че такива мигранти не са добре дошли.

Според анализаторите явно в българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност.

Изследването сочи още, че малко над 40% от българите са чули за писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган във връзка с предстоящия референдум в Турция, в което той бие алармата, че резултатите от допитването могат да доведат до конфликти и противопоставяне в Европа и на Балканите.

Сред чулите за документа очаквано преобладава неодобрение около случая – 55%. 

Дял от 37% обаче по-скоро одобряват позицията на Доган и това показва, че все пак тезите му вече достигат до адресат, анализират от "Галъп интернешънъл".

Проучването показва също, че служебният кабинет оглавяван от Огнян Герджиков е спечелил доверието на хората. 50% от българите оценяват работата на правителството като по-скоро успешна, а 33% - като по-скоро неуспешна.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Данните са от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двойното гражданство ще си остане. Милиони българи са били изгонени от родината си в Украйна, Молдова, Сърбия итн поради войни. Тези хора са българи. Няма заради Мехмет и Фатих в Турция с български лични карти нашите ИСТИНСКИ братя в чужбина да бъдат третирани като не-българи.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо пък точно, да махаме двойнотогражданство? Защо да не наложим закон за гласуването с адресна регистрация не по малко от 4г на територията на страната.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
91 патриотите казвате майната и на европа и ес ценностите??? Че точно лидера ви е върл европеец и хейти Русия. :D
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мани толковя невежи пишат тука. Единият махал гражданството , другия стрелял бабички на границата , третия неискал Европа....Такава *** необразована,че няма на къде повече. Срам срам. .. ние ще сме като сърбите скоро ако не се кротнете.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 93 Ти с "личното мнение. "Бягай на изток там да даваш акъл
72
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 80% не ни пука какво мислят кремълските подложки от педриотичния фронт
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМахаме двойното гражданство и така спираме не само турския вот ами и имиграцията на младите на запад. С един куршум два заека.
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТука въпроса е - вие българските турци за кого мислете повече - за Турция или за България ?Всеки е свободен сам да решава и избира за кого да мисли повече, никой не е длъжен да ти дава сметка, айде бегай пий една сдудена водичка...
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука въпроса е - вие българските турци за кого мислете повече - за Турция или за България ?На нас българите ни се струва, че милеете само за Турция. Служите на неоосманските интереси на Ердоган, който проваля самата Турция и не ви пука за България.Е извинявайте, ама ние българите пък милеем за България.
68
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ. Как ще "махнете" двойното гражданство като по този начин ЛИШАВАТЕ от право да бъдат БЪЛГАРИ всичките изгонени поради войни от родината си българи в Западните покрайнини, Украйна, Молдова и къде ли още не? Това са милиони българи. България им е обърнала гръб десетилетия наред, но направо да ги откажем окончателно от корените си. А пък същите "патриоти" в България редовно лаят за техните права. Мислете хора. Мислете малко, разсъждавайте.
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"80 % от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели."Значи 80% от българите са инфантили! Тези хора имат български паспорти и имат право да визат в България по кавъвто си искат повод - такъв е законът. Ако законът не се спазва и им се оказва натиск от 80% от населението, имат право да поискат автономия, и има кой да ги защити и да се застъпи за тях и инфантилите нищо не могат да направят, колкото и да не искат тогава.
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, имаме сигурни 80 % за Патриотите другиден!
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПИЧ туии да не ти е кънтър страйк бе? Стрелял той 50-60 трупа?!? Смешници не сте виждали даже оръжие и кръв. Ще се разбягате на първата минута , ако навлязат чужди армии. Много големи станахте изведнъж....Във войната няма нищо хубаво ....
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия 80% като другиите проучвания ли са?
63
1
 
10
 
! Отговори
до Rom преди 7 години
Каква победа бе момче, ДОСТ няма да мине изборната бариера (също като избирателите й) ахаххах
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" ТУРЦИТЕ ИСКАМЕ И ДВЕТЕ ПАРТИИ ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ... "".................Тука въпроса е - вие българските турци за кого мислете повече - за Турция или за България ?На нас българите ни се струва, че милеете само за Турция. Служите на неоосманските интереси на Ердоган, който проваля самата Турция и не ви пука за България.Е извинявайте, ама ние българите пък милеем за България.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е хубаво да се допускат тези от турция преди да се реши проблема с Местан. Той е опасност за ДПС които макар и понесли много критики през годините са една наистина патриотична партия мислеща за България.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 първо трябва да победят, 2ро ако турция се намеси означава война и окуация на зона, 3 трябва да се подпише примирие в което да са включени тези територии със арбитъри за да може да ВЗЕМЕ тази територия. Решава и става е само по филмите.
59
3
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 7 години
Пич ти на се се надрусал? При нормална държава тези , пресичащи нелегално се стрелят на секундата и лед 50-60 трупа другите няма да смеят да припарят. Така ,че браво на Патриотите и само с 17 за преамахване на Герберското робство където всяко мнение на Мутрата му е заповед от Брюксел и той миличкия много слуша Брюксел. А ние Патриотите казваме майната на Брюксел и на всички еврогейценности.
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иван Костов - ПРЕМИЕР. Единственият български политик. Факт.Костов. Факт.ФАКТ!

Спонсорирани публикации