Герджиков се намеси: Патриотите да вдигат блокадата!

Ако все пак останат на границата, полицаите ще ги разгонят
Обновена: 24 мар 2017 22:20 | 24 мар 2017 16:23, Камелия Цветанова
108
Герджиков се намеси: Патриотите да вдигат блокадата!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Блокадата на границата ни с Турция трябва да бъде вдигната незабавно. Това е решено на спешно заседание, свикано от служебния премиер Огнян Герджиков, с МВР шефът, председателя на ДАНС и главния прокурор.

Още по темата

Тази сутрин националисти затвориха граничните пунктове "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново" в опит да спрат идващите към България автобуси от Турция. Намерението им е блокадата да остане до деня на вота включително, като лидерите на патриотична формация призоваха протестиращите да не влизат в сблъсъци с полицията, както и с преминаващите автобуси.

Наложи се автобусите от Турция да спират малко преди блокадата, а хората да преминават границата пеша.

След днешната спешна среща в Министерски съвет обаче стана ясно, че свободното движение през граничните контролно-пропускателни пунктове следва да се гарантира незабавно като е според националното и международното право.

Ако след отправените многократно призиви към участниците в блокадите на границата движението не бъде възстановено, органите на реда ще предприемат предвидените по закон мерки, уточняват от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руските пaтрийотиКaрaкaчaнкович и сaйдерович ги изринaхa от турскaтa грaницa, кaто крaвешки ***. дaммм туркиятa " ке пaдне" утре, другиден хaхaхa
2
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махайте я от границата тая проруска, русофиилситик-путинофиилска измеет от гранциата!
1
8
 
44
 
! Отговори
факт преди 7 години
И ГЕРДЖИКОВ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА ,ЧЕ НА ТУРЦИТЕ ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ИДВАТ И ГЛАСУВАТ !! телетата не знаят за какво ще гласуват !! ВЕДНАГА ДА СЕ СМЕНИ ЗАКОНА , И КОЙТО НЕ Е ЖИВЯЛ 6 МЕС. В БЪЛГАРИЯ ,ДА НЯМА ПРАВО НА ГЛАС . ТА ТЕ И БЪЛГАРСКИ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ !