От петрола до глада: Маракайбо – символ на венецуелската криза

Заплатите на хората стигат едва за няколко литра мляко
Обновена: 5 юни 2019 19:58 | 5 юни 2019 19:44,
61
От петрола до глада: Маракайбо – символ на венецуелската криза

Столицата на петролната индустрия на Венецуела, Маракайбо, някога е процъфтяващ град. Петролът издига този град до едно от най-добрите места във Венецуела, и пак заради петрола градът се срива.

Хиляди деца няма какво да ядат, родителите им - също.

Катерин Кастия има бебе на няколко месеца, което тежи колкото новородено. Катерин яде само един път на ден и не може да нахрани детето си.

Дори и семейството да можеше да си позволи да си купи храна, заради постоянните прекъсвания на тока, те не могат да я съхраняват.

Месечната заплата едвам стига на хората за няколко литра мляко. Така на помощ идват хора като Каролина Леал, която организира и помага за доставките на помощи за най-засегнатите от кризата.

"Често и аз самата нямам какво да ям, а когато имам, залъкът ми засяда в гърлото", обяснява Каролина Леал пред DW.

Преди тя е била убедена социалистка, до мозъка на костите си

"Те говореха за хуманизъм, за бедните, които щяха да живеят по-добре, но това е лъжа. Те мислят само за себе си", отсича Каролина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ВенецуелаМакарайбо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно че САЩ им е прибираш печалбите но ето оставяли малко пари на хората да живеят нормален живот, а те решават да не си дават печалбите на САЩ, да САЩ не им прибира печалбите от петрола но и няма да им даде възможност да функционират дори и заплати няма да има.Така е с всеки които не се съобразява, а Венецуела е и пример за останалите които си мислят да търсят справедлива сделка с САЩ, вече всеки знае какво го чака ако противопоставя на САЩ. САЩ казва кое е справедливо и никои друг.
50
1
 
0
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Дойче Веле пак ли са стъкмили някаква повърхностна и лъжлива статийка ?2
49
1
 
3
 
! Отговори
htr преди 4 години
Социалистите биха раздавали още пари акаоимаха. Проблема е че икономическия модел е сбърка. Фирмите имат но натрупванията са за няколко години _ако не печелят нищо. при чавес имаше резерви. Социлистите раздаддъха тези резерви на БЕДНИТЕ. И всички станха бедни. Това цтратегията на социалистите - да вземеме от богатите и дадем на бедните. Но бедните не работят -защото получват. Богатите не работят защото им вземат произведеното. СОЦИАЛИЗЪМ
48
1
 
5
 
! Отговори
Стар комуняга преди 4 години
Социализма е по-лош и от чумата
47
1
 
3
 
! Отговори
Karolina, преди 4 години
А ние 45 години живяхме така : сега САМОДОВОЛНИТЕ от БКП/БСП,(техните наследници) живяли богато тогава, отново искат да ВЪДВОРЯТ "СПРАВЕДЛИВОСТ"!??!??
46
6
 
2
 
! Отговори
До asdaa преди 4 години
В момента САЩ е най-големия производител на газ в света.
45
8
 
12
 
! Отговори
8 преди 4 години
Лицемери, откраднха им милиардите из банките и златото и леят крокодилски сълзи колко зле живеели хората
44
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЖЕЛИ ДА СИ КУПЯТ САМО НЯКОЛКО ЛИТРА МЛЯКО ЗА МЕСЕЦ , ИЗОБЩО НЕ МИ ЗВУЧИ ПРАВДОПОДОБНО , ТО НЯМАШЕ ДА ИМА ОЦЕЛЕЛИ ДО СЕГА , ТОВА СА ГЛУПОСТИ
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунистически традиции
42
10
 
23
 
! Отговори
асдда преди 4 години
САЩ ни докараха втечнен газ. Ама САЩ няма природен газ и за себе си - миналата година купи втечнен газ от Русия.И сега за да продава и трябва източник на природен газ.Вероятните източници са два - Иран или Венецуела.Но първо трябва да внесе демокрация в някоя от двете държави - Венецуела им е по-наблизо и е по-безопасно.Така че Венецуела боледува от американска криза.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богомиле българин ли си или натовец????
40
17
 
13
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Тежкото състояние Каква морска блокада? Каква икономическа война? Какви бръмбари имаш в главата си? Допреди 3 месеца САЩ изкупуваха 40% от венецуелския нефт! На световни цени. Когато в началото на годината диктатора Мадуро узурпира властта, без да е избран за легитимен президент и продължи геноцида, САЩ признаха легитимният президент Гуайдо и спряха да поддържат Мадуро купувайки нефта му. От 20 години Венецуела се срива, крах за "соца на 21-ви век!
39
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВИДЕОТО Е ВСЕ ЕДНО ЗАСНЕТО В АУШВИЦ ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!В АФРИКА И АЗИЯ ТАКОВА ВИДЕО Е ДОПУСТИМО!!НО В АМЕРИКА ТАКОВА ВИДЕО САМО ПОКАЗВА ЛИЦЕТО НА КОМУНИЗМА-АТЕИЗМА !!!МАДУРО НЕПРЕСТАННО ИЗТОЧВА ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ И ТОЙ И ЦЕЛИЯ МУ РЕЖИМ И ПЛАЩА НА ТАКИВА КАТО РУСИЯ ДА ГО ПАЗЯТ!!!
38
6
 
22
 
! Отговори
Ноби преди 4 години
Няма никакво значение дали в една държава е социализъм, демокрация, монархия или каквото и да е. Щом не играеш по свирката на сащ, значи си недемократичен и следва да бъдеш бомбандиран. Точка
37
8
 
21
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Имайки предвид тоталната неадекватност на западната пропаганда ,никак няма да се учудя ,ако всъщност Венецуелците живеят по-добре от нас!
36
4
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Убедени ли сте, че кадрите не са от БГ ромски гета, м герберасти/ привърженици на пропагандата/?
35
4
 
8
 
! Отговори
Поп Андрей преди 4 години
До Анонимен 24Точно в САЩ е проблема на Венецуела. Изгледай " Какво се крие зад пропагандата срещу Венецуела" в You Tube.
34
2
 
7
 
! Отговори
раша наша преди 4 години
пак пропаганда от dw идете сами и вижте и пишете само преписвате чуждите лъжи
33
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП И *** ОТДАВНА СА ЗАЕДНО!!!!АЗ АКО СЪМ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ТАКОВА КОЛИЧЕСТВО ОРЪЖИЕ ЩЕ ДАМ НА ОПОЗИЦИЯТА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА, ЧЕ РЕЖИМА НА МАДУРО ЩЕ ГО ИЗМЕТА ЗАЕДНО С РУСКИТЕ МУ ОХРАНИТЕЛИ!!!ГЛАВНИЯ ПРОБЛЕМ Е ТРЪМП ЕДИН ПРИКРИТ КОМУНИСТ И ДОКАТО Е НА ВЛАСТ НИТО ВЕНЕЦУЕЛА НИТО УКРАЙНА НИТО СИРИЯ НИТО НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ЩЕ ИМАТ НЯКАКВО ПОДОБРЕНИЕ!
32
12
 
8
 
! Отговори
jojo преди 4 години
Всички ни надминаха в ЕС, защото продължаваме да сме жалък руски придатък, управляван от слуги на Москва и изцяло подчинен на тамошния режим. Въпреки целия фарс с уж евро, уж Шенген и т.н. Ориенталска клоака сме с шляхтичи за господари.

Спонсорирани публикации