Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта

Прокуратурата с брифинг за повдигнатите обвинения
Обновена: 30 яну 2020 15:57 | 30 яну 2020 14:33, Александър Попов
317
Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта
Снимка: БГНЕС
Васил Божков предлагал по 10 хил. лева всеки ден на длъжностно лице от Комисията по хазарта, говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг. Парите са били обещани, за да внася това лице предложения за отнемане на лицензи на конкурентни дружества. Парите обаче не са били взети.
 
"Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя и знае, че тази империя разполага с огромни финансови възможности", добави тя.
Още по темата
По отношение на Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група от 2014 г. на територията на цялата страна - с цел принуда, изнудване, длъжности престъпления, подкупи и пране на пари.
 
По думите на Милева са обвинени петима души, четирима са в чужбина. Петият е бивш председател на Комисията по хазарта.
 
Това е най-мащабната операция до момента, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Всички правораздавателни органи работят в синхрон, допълни той.
 
Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов подчерта, че държавното обвинение разполага с данни, че част от дружествата на бизнесмена не са разполагали с активи, достатъчни да изплащат печалбите, предвидени в лотарийните игри. Нещо повече – голяма част от лицата, които са били представяни като печеливши, не са реално съществуващи. Дали е така - тепърва ще се събират още доказателства. Той посочи, че това е в ранен етап. Оперативно-издирвателните мероприятия са възложени на КПКОНПИ и тези първоначални твърдения се проверяват допълнително.
 
В обитавано от Божков жилище били иззети много картини, които имат белезите на културни ценности, а от игрална зала - 400 хил. лв. 
 
Директорът на АДФИ Георги Начев потвърди, че от проверките се установява, че в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева. Според Начев сумата може да нарасне, при условие, че информацията, която им е подадена се различава от действителността. Комисията по хазарт не е реализирала административно-наказателна отговорност за регистриране на таксите, каза още той. Начева добави, че информацията от инспекцията е предоставена на КПКОНПИ, на министъра на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бре..ако е верно тия от комисията са милионерчета ..градчета,или близо по 4 милиона на година на човек
281
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво са 3 милиона. То лекаря от Пазарджик, на месец взимаше сам по 60 - 70 хиляди на месец. А в комисията по хазарта са много народ. Та 3 милиона годишно е на сто вълци кози крак. Даже сигурно не им стига и за по един апартамент.
280
0
 
1
 
! Отговори
Най накрая един чест преди 4 години
Пълна конфискация на всичко и раздаване като социални придобивки на потърпевшите Брава има шанс за България
279
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А боновете съкровищни ли са били или касови?
278
0
 
6
 
! Отговори
Браво г-н Гешев преди 4 години
Браво на г-н Гешев всичко му вземете на този мафиот
277
0
 
7
 
! Отговори
капитан преди 4 години
ВИРТУАЛНИ СА ЛЮДЕТАТА СПЕЧЕЛЕЛИ ОТ БИЛЕТЧЕТАТА.ДАВАТ НА НЯКОЙ ОТ ДАЛЕЧНА ПАЛАНКА НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ДА ГО СНИМАТ ЧЕ Е ВЗЕЛ ПЕЧАЛБА ОТ НЯКОЛКО СТОТИН ЛЕВА..ПЪЛНА ЩМЕКЕРИЯ.
276
3
 
2
 
! Отговори
впечатление преди 4 години
Не твърдя, че е сигурно, че Божков е замесен в мокри поръчки и/или изнасилвания. Но дали е способен на това? Да, способен е. Така мисля. Гласът му, изказът му и нагласата му издават сособност за агресия. Серт човек е. Отказва психопомощ, много ясно, психологът най-напред ще пречупи Божков и после ще работи за каквото и да е. Боажков усеща това и не се дава. С Божков играят неговата игра и той го знае.
275
0
 
5
 
! Отговори
дали е така преди 4 години
Има развитие по въпроса. От една страна, Божков дава телефонни интервюта, местейки се от ТВ канал на ТВ канал. Което идва да ми каже, че или е някъде, където знае, че нашите служби не могат да го стигнат, или службите го знаят къде е, но не предприемат нищо. От длруга страна, съдружникът му твърди, че е заплашван със смърт от самия Божков. И че Боажков е сериен изнасилвач. Прокуратурата трябва да провери и двете твърдения.
274
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ,"ЕФБЕТ" НЯМА ЛИ ДА ГИ ПРАВЯТ ДЪРЖАВНИ,ДЕЦАТА ОСНОВНО ТАМ СЕ ЗАНИМАВАТ С ХАЗАРТ,ЗАЛАГАТ СИ ОНЛАЙН И НИКОЙ НЕ ВИЖДА ,ЧЕ СА МАЛОЛЕТНИ . НЕ ТРЯБВА ЛИ И ТЯХ ДА ПРОВЕРИТЕ?
273
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красива руса жена!
272
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам г-н Божков, но познавам държавнанта работа (апарат, система и т.н.)Явно има доста фирми, явно дава работа на доста хора... както и да е.Не бил платил данъци и изведнъж он незнам коя година престъпник бил - Добре.Като не е платил данъци кой Мин-дил от НАП не си е свършил работата.Като е престъпник от преди Христа - кой Мин-дил от МВР е спал до сега.Аз ако се забавя да платя данък въобще не ме бавят. Намират ме и си плащам
271
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СИЙКЕ , ВЧЕРА ЕДНА ЖЕНА МИ КАЗА,ЧЕ ЕДИН МЪЖ НА УЛИЦАТА И КАЗАЛ,ЧЕ НА ШУРЕЯ МУ ЗЪЛВАТА МУ КАЗАЛА,ЧЕ НА ПАЗАРА СЕ ГОВОРЕЛО,ЧЕ РАЗСЛЕДВАЩИЯ ПРОКУРОР ПРЕДЛАГАЛ НА ЕДИН МЪЖ ПО 20 000ЛЕВА НА ДЕН ЗА ДА ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВА ПО ДЕЛОТО ,НО ЧОВЕКА НЕ ВЗЕЛ ПАРИТЕ ДЕ....НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ЛЪЖЕТЕ ***?
270
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ефбетките,чиято фланелка носеше вожда,в момента го плюят по всички тв,защото имат благоговението Му.Уж бивши съдружници,но лакомията няма приятели.
269
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче въртят , сучат и към Левски въртят. Че спрени парите на отбора, и др. Ама няма кой да им се върже.
268
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** от БСП много го защитават. А иначе са против хазарта. Да не е черна касичка.
267
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето един познат удари всички срещи в еврофутбол, цялата колона. Черпи много здраво. После се оказа че още 150 човека са познали срещите. Парите които взе не стигнаха да покрие почерпката. Та така вярва ли някой в лотарията.
266
1
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
А така, а такааааа. Тръкай народе, тръкай тез талони, барем спечелиш. Още като излезнаха първите знаех че са на Чeрeпа, а от комарджия пари да вземеш няма как да стане. Моята дъщеря като беше на едва 8 годинки ме пита една вечер: Абе тате, как може да спечелиш 100 000 лев и да говориш с толкова безизразен тон колко си радостен :)))
265
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хареса на стадото хвърления на кучетата а?Усетихте ли как вече никой не говори за водата в Перник,за мръсния въздух,за президента?Божков пари има и ще се оправи,кервана му пак ще върви,а вие само ще си лаете....
264
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ден не може да дава по 10 а по малко Въпроса е колко са отстранените фирми и кога ?Освен това който взима подкуп също е подсъдим .Не само който го дава е за прокурор.Подкупи взимат всички ама не толкова големи .По един телевизор по една кола на месец .Не сте разбрали може да е давал по 10 бона на отстранена фирма конкурентна на него.Но никой не плаща на час това не е завод с работно време .
263
9
 
15
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ !!! преди 4 години
10 000 х 365 = 3 650 000 лв !!!!за толкова пари в жалката ви балканска дупка можеш да купиш цялото ви народно събрание барабар с пожарникаря и зеления чорап !!!поредния салъпен по поръчка от САЩ процес

Спонсорирани публикации