Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта

Прокуратурата с брифинг за повдигнатите обвинения
Обновена: 30 яну 2020 15:57 | 30 яну 2020 14:33, Александър Попов
317
Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта
Снимка: БГНЕС
Васил Божков предлагал по 10 хил. лева всеки ден на длъжностно лице от Комисията по хазарта, говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг. Парите са били обещани, за да внася това лице предложения за отнемане на лицензи на конкурентни дружества. Парите обаче не са били взети.
 
"Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя и знае, че тази империя разполага с огромни финансови възможности", добави тя.
Още по темата
По отношение на Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група от 2014 г. на територията на цялата страна - с цел принуда, изнудване, длъжности престъпления, подкупи и пране на пари.
 
По думите на Милева са обвинени петима души, четирима са в чужбина. Петият е бивш председател на Комисията по хазарта.
 
Това е най-мащабната операция до момента, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Всички правораздавателни органи работят в синхрон, допълни той.
 
Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов подчерта, че държавното обвинение разполага с данни, че част от дружествата на бизнесмена не са разполагали с активи, достатъчни да изплащат печалбите, предвидени в лотарийните игри. Нещо повече – голяма част от лицата, които са били представяни като печеливши, не са реално съществуващи. Дали е така - тепърва ще се събират още доказателства. Той посочи, че това е в ранен етап. Оперативно-издирвателните мероприятия са възложени на КПКОНПИ и тези първоначални твърдения се проверяват допълнително.
 
В обитавано от Божков жилище били иззети много картини, които имат белезите на културни ценности, а от игрална зала - 400 хил. лв. 
 
Директорът на АДФИ Георги Начев потвърди, че от проверките се установява, че в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева. Според Начев сумата може да нарасне, при условие, че информацията, която им е подадена се различава от действителността. Комисията по хазарт не е реализирала административно-наказателна отговорност за регистриране на таксите, каза още той. Начева добави, че информацията от инспекцията е предоставена на КПКОНПИ, на министъра на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
1
 
9
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
След време ,да не излезе и ,че не се е знаело,за натиск върху чужди фирми в БГ ,да не дават големи заплати на българските служители ,защото ей че ба такъв ни бил стандарта и бай *** трябва да работи за малко пари !
261
1
 
9
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
То се говореше отдавна ,че не всички печеливши щастливци от националната лотария са реални ! Евала за полицията! :) Открихте америка!
260
4
 
30
 
! Отговори
Интересно?!?! преди 4 години
Много ми е интересно, защо до вчера, Божков не беше черен? Защо до вчера, почти никой българин, нищо не знаеше за него, нито беше облъчван от медиите, на всяка цена да знае за него? Щом е толкова престъпен елемент и то толкова дълго, означава, че е бил покровителстван от държавата, която сега няма интерес, да бъде покровителстван и решава да го жертва... За какво?!?!
259
11
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Най после работеща прокуратура и във България,ето ,че модела Кьовеши работи
258
4
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Предлагал, или давал 10 000 лева на човек на ден в тази комисия от 2014-та насам ? Та тия в тази комисия вече трябваше да са не милионери, а милиардери
257
0
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
А най рядко *** е Амон Ра !
256
2
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Мда Горанката е виновен. Спал е 5 години точно както спа Нено. Каква е разликата ? Единия прецака цял град другия не гледа закона и шефа на комисията по хазарта и липсват данъци за 500 милиона :)Тръгнал горанката да одете 2 милиона наредба 18. Пълен ***. И който не *** бележки пак няма да ***. И който внася 0 лева в България като Кауфланд и Лук пак няма да внесе. Ама някои хора са си рядко прости.
255
4
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Горанов е виновен може да го затварят както мушнаха онзи за водата. Там му е мястоот на горето .... без малко да опоска целия малък и среден бизнес. Защо не започне от големите ? Например кауфланд ? 0 лева печалба платени в БГ. Малкия и среден бизнес колкото и да краде все вкарва някой лев нали :) ?
254
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хиляди хора от фирмите на Черепа ще останат на улицата без работа.Безработицата ще се увеличи драстично.
253
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Маскарад !Че Черепа не е цете за мирисане,всички то знаем ,но КОЙ НАГЛСИ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ПРЕЗ 2014 ГОДИНА ТАКА ЧЕ ДА ПЛАЩА ПО МАЛКО ДАНЪЦИ ,КОЙ ОТГОВАРя ЗА НАБЛЮДЕНИЕТО НА ХАЗАРТА ?КОЙ МАХНА ПОПРАВКАТА НА КАДИЕВ ? ГЕРБ И В ГОРАНОВ ! ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК . Утре ще кажат ,че е закусвал печени бебета .По лошо и от маскарад .
252
3
 
5
 
! Отговори
Чалга певачица преди 4 години
И плачат и ДРУГАРИТЕ!Със сълзи на очите!Живота им е самота!Това е тяхната съдба...
251
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 бона на ден , събота неделя и празничните дни също ли?
250
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посмалете малко бре ***.Че то при такъв подкуп за ден,даващи я го, колкото и богат да е ще фалира за месец.Гешев е гадост.
249
6
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
СЕГА ЩЕ ПОДПУКАТ СЛЕДВАЩИЯ ОТ НАЗНАЧЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ НА БКП/дс!!ЩЕ ГИ ИЗТИСКВАТ РЕДОВНО , КАТО НАСМУКАЛИ СЕ С КЪРВАВИ ПАРИ -ВЪШКИ!КАКВО УДОВОЛСТВИЕ..ХА,ХА,ХААААААААААА....ЗА НАРОДА!
248
0
 
10
 
! Отговори
БАШ РУШВЕТЧИЯТА.... преди 4 години
....СЕГА СЕ ПРАВИ НА ОЩЕТЕН И УМРЯЛА ЛИСИЦА!
247
11
 
3
 
! Отговори
Предатель преди 4 години
Мен не ме интересува какво се случва у ке-не-фа, прибирам се веднъж годишно да хапна малко мазни банички и кифтета и кебапчета и да се напия на вкисната бира в някоя миризлива кръчма, докато слушам музика на живо, ама последния път певицата беше толкова нещастна че щях да се разплача докато я слушах.
246
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Гешев вкара в пандиза истински герберас тогава ще му имам малко повече доверие, което сега ми е под 0.1 %.
245
1
 
22
 
! Отговори
Бачкатор преди 4 години
Не си се отчитал редовно на човека от Банкя другарюБожков.Това ти е било грешката.Ти не си виновен за-щото държавата те създаде теб и други като теб.Покрай тебе черепчемнооого хора са цицали.
244
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време имаше подобна история с едни партийни субсидии. Един министър не разбрал, нещо объркал и хоп! -партиите вместо 11 лева получили 13... Нещо не се чу тогава незнаещият да смята да е арестуван, не се чу и ползвателите на сметките да пострадаха сериозно...
243
1
 
9
 
! Отговори
скитник преди 4 години
До Ако е ИСТИНА....извинявай но пиеш ли си хапчетата редовно? държавна измяна и назначаване на ПР с ползване на някакви благинки за теб са равностойни неща? моля те *** на доктор!!!!!!

Спонсорирани публикации