Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта

Прокуратурата с брифинг за повдигнатите обвинения
Обновена: 30 яну 2020 15:57 | 30 яну 2020 14:33, Александър Попов
317
Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта
Снимка: БГНЕС
Васил Божков предлагал по 10 хил. лева всеки ден на длъжностно лице от Комисията по хазарта, говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг. Парите са били обещани, за да внася това лице предложения за отнемане на лицензи на конкурентни дружества. Парите обаче не са били взети.
 
"Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя и знае, че тази империя разполага с огромни финансови възможности", добави тя.
Още по темата
По отношение на Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група от 2014 г. на територията на цялата страна - с цел принуда, изнудване, длъжности престъпления, подкупи и пране на пари.
 
По думите на Милева са обвинени петима души, четирима са в чужбина. Петият е бивш председател на Комисията по хазарта.
 
Това е най-мащабната операция до момента, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Всички правораздавателни органи работят в синхрон, допълни той.
 
Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов подчерта, че държавното обвинение разполага с данни, че част от дружествата на бизнесмена не са разполагали с активи, достатъчни да изплащат печалбите, предвидени в лотарийните игри. Нещо повече – голяма част от лицата, които са били представяни като печеливши, не са реално съществуващи. Дали е така - тепърва ще се събират още доказателства. Той посочи, че това е в ранен етап. Оперативно-издирвателните мероприятия са възложени на КПКОНПИ и тези първоначални твърдения се проверяват допълнително.
 
В обитавано от Божков жилище били иззети много картини, които имат белезите на културни ценности, а от игрална зала - 400 хил. лв. 
 
Директорът на АДФИ Георги Начев потвърди, че от проверките се установява, че в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева. Според Начев сумата може да нарасне, при условие, че информацията, която им е подадена се различава от действителността. Комисията по хазарт не е реализирала административно-наказателна отговорност за регистриране на таксите, каза още той. Начева добави, че информацията от инспекцията е предоставена на КПКОНПИ, на министъра на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
2
 
12
 
! Отговори
До 249 преди 4 години
Какви симпатии на народа бе? Отново след дъжд - качулка. И лъже днес в ефир "Ще си го върнем в БГ" - така ще го върнат, колкото и Цв.Василев върнаха. Само замазват очите на населението, няма един в затвора.
241
5
 
10
 
! Отговори
Тиквата_Банкя преди 4 години
До ГЕРБ foreverТи добре ли си бе ***
240
0
 
50
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Сутринта когато писах в форума -че Божков е собственик на Национална Лотария и много 'милионери" ще се оцъклят за парите си понеже печалбите се изплащат с 20 г напред- Много форумци ми писаха -Ти добре ли си ? Ти луд ли си? Явно си мислеха че Национална Лотария е държавна -както ДСК е държавна -какво е ДСК? Защо логото не е сменено! какво е БМФ-Това не е Български Морски Флот! какво е Доброволно Пенсионно осигуряване -след като е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! ВСИЧКО В БГ Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА-ОВЦЕТЕ БЛЕЯТ ЖАЛНО
239
0
 
31
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Никъде не прочетох дали преди да напусне България, на Божков са му оформили и са ме дали трудовата книжка, иначе как ще живее без пенсия бедничкият...
238
2
 
24
 
! Отговори
ашколсун преди 4 години
КАПИТЪЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ...30Г.НЕ МОЖАХТЕ ДА ГО ИЗГРАДИТЕ ТОЗ КАПИТАЛИЗЪМ БЕ ФАШИСТИ ЗАЩО ТАКА ?ИНАЧЕ ЗА ПРЕВРАТИ И ЗА ЛЪЖИ УБИЙСТВА И РЕПРЕСИИ СТЕ ПЪРВИ ДА ИЗБИВАТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.ЩЕ ВИ КАЖА ЗАЩО ЗАЩОТО СТЕ КРАДЛИВИ И НЕКЪДЪРНИ ЗАТОВА НЕ МОЖАХТЕ ДА ГО ИЗГРАДИТЕ ....
237
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе идат избори и ги гонят един по един.Те изборите с пари се печелят,да не си мисли някой,че са честни?!!!!
236
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А свата Софиянски,няма ли да излезе с уморена усмивка да ни обясни туй-унуй?Не е ли парадокс, че при неговото служебно управление, на народа се наложи да изживее едни от най-трудните моменти на демокрацията след Виденов, а "роднината" отчаяно е бохемствал в името на народа, та до вчера....
235
4
 
38
 
! Отговори
мъдю преди 4 години
Държавата няма да вземе нищо, чоко и боко ще му вземат бизнеса, както на суджука бизнеса, на бирата, на мустака, на арабаджиеви и т.н.
234
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и как ще се докаже че е вярно това.Аз може да си приказвам каквито и да е неща.а Божков е наистина опасен неплащащ данъци човек.то така се забогатява.по нечестен начин
233
4
 
6
 
! Отговори
мъд1ю преди 4 години
най хубавато е че чоко и боко и цялата бг пиди разщина може да ме хване за немския паспорт.
232
5
 
17
 
! Отговори
Въпрос? преди 4 години
А Еврофутбола дали ще му вземат на тоя преспътник Божков? Да му вземат всички имоти и фирми в полза на държавата и да станат държавни! А дано!
231
0
 
3
 
! Отговори
ko4an преди 4 години
ама някой видял ли е или един приятел ... ?
230
12
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
Целия български народ със затаен дъх очаква развитието на тази история с предизвестен край.А,той е ясен - престъпниците в затвора и сигурен,добър живот под вещото ръководство на партия ГЕРБ и премиера г-н Борисов!
229
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На овцете им промиват мозъка да защитават олигарсите дето са се награбили за сметка на обикновените хора. И овцете се хващат и почват да блеят в тяхна полза. Явно матряла наистина е лош. Българския народ е напълно солидарен с мафиотите и дори с убийците защото душата му е мафиотска. Българина го е яд не на олигарсите а че той не е един от тях.
228
14
 
11
 
! Отговори
Реално преди 4 години
Пълен смях.Не защитавам Божков , нито някой друг. Обаче го обърнаха на махалата...Къде са доказателствата... Или са събрали една групичка и единия казал абе той ми каза ще ти давам 10 бона на ден...Другия казал абе каза, че щял да ме утрепе...Взеха ни много за канарчета....Провери си първо версиите и тогава виж какво ще стане.И на малките деца е ясно-Божков излиза в чужбина>акция(няма го не може да се защити)>обявен за издирване(не може да се върне) и трудно се защитава от далеч...Смешна история
227
3
 
10
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Анонимен 239дреме му със какво ще бъде запомненднешните левскари не са нищо повече от банда хулиганчета често използвани за мръсни дейности
226
9
 
8
 
! Отговори
панчо преди 4 години
прокуратурата няма нищо силно срещу него пореден въздух под налягане
225
0
 
4
 
! Отговори
Левскарче преди 4 години
Това е мечтан трансфер! И босът доволен,и другия тоже!!!
224
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се лъжете . Народа не осъжда прокуратурата за техните действия. Осъждат я хилядите *** по форумите платени от тея опандизени олигарси за да ви промиват мозъците. Платени с вашите откраднати пари .Демонстрират по улиците хиляди протестъри платени пак от тези крадливи олигарси за да ви промият мозъка и да ви изкарат на улицата да защитавате техните интереси и награбеното от вас.
223
9
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
КАК може да се мисли. че не се знае къде е Божков ?????????.Имаше частен самолет . но го продаде. .от летището НЕ Е излетял.....през КТП на границата НЕ Е минал / ходеше с 12 човека охрана - бие на очи /е.през пристанище НЕ Е излязъл. ...ЗНАЧИ е в РУСКОТО ПОСОЛСТВО / купил си е престоя /. Като поотихне работата ...ще го изведат / КАТО ДИПЛОМАТИЧЕСКИ БАГАЖ / до Раша / купил си е престоя / .и после със сменена самоличност ще отиде в страни без дог .за екстрадация - ЮАР. Дубай.Панама Бахреин

Спонсорирани публикации