Задържаните полицаи откраднали печеливш фиш, дали и банкова сметка

В ареста са зам.-началникът на Трето РПУ и началник на сектор в СДВР
Обновена: 13 фев 2020 14:06 | 13 фев 2020 13:53, Анисия Иванова
162

Задържаните висши столични полицаи са откраднали печеливш тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Арестуваните са заместник-началникът на Трето Районно полицейско управление и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от "Вътрешна сигурност" в МВР, съвместно с прокуратурата.

"След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла ѝ, в който имало пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт, за да получи печалбата си. Обяснено ѝ било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена от централата на спортния тотализатор", поясни Милева.

Разследването е започнало по повод подадената от нея жалба от януари тази година в Трето РПУ заради джебчийската кражба в трамвая.

Жалбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който, нарушавайки служебните си задължения, я препратил на своя колега от СДВР. Преписката била придвижвана, без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и то на ръка. Според прокуратурата  заместник-шефът на районното дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата.

Жената, депозирала жалбата, е възрастна, с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете.

"Провеждат се действия по разследването, за да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил у дамата. Впоследствие се озовава в зам.-началника”, допълни Сийка Милева.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че заместник-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписката. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в Софийска градска прокуратура.

Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение "Задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Асан за президент и ще се промени всичко! А кога ще стане това? Повечето казват никога и никога няма да се промени бай *** това е българия всеки го казва.
127
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак толкова не бяха нагли куките по времето на БСП !Но сега шефчето ходи със строг мутренски вид от години и законите се погазват ежедневно на всички нива.Гербавата проказа ликвидира окончателно държавата!
126
0
 
24
 
! Отговори
В преди 4 години
Е каква е тая държава бе шефове на полицията крадат от стари болни баби.Българския народ е мъртъв от вътре,за това и ще се затрие съваем скоро.
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С мафиот начело какво остава за всичко под него?
124
0
 
10
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Това което се случва е "нормално" за България и въобще не ме учудва!!!!"Висшите" и "обикновените" полицай са заедно с "престъпниците" или самите "те" са такива!!!!!Това се знае много отдавна от "вътрешна сигурност",но нищо не се прави по въпроса!!!!Само "стоим" на едни бюра и "записваме" дейност,както е било досега!!!!!Но занапред пак ще е същото!!!!Ако някои си мисли че ще има наказани.....може да "пие една студена вода"......
123
7
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 137 Нови още по големи чудеса ни очакват, ако допуснем БСПарската шайка на власт.
122
0
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 132 И не само тройно а и трайно.Така де !
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавата шайка разгради напълно държавато за 10 години !Какви ли нови чудеса ни очакват?
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София са най-наглите и безочливи полицай!Тази територия трябва да бъде колонизирана от службите и политиците на белите държави!Опитът ,,Трета Българска държава"се сгромоляса с гръм и трясък!
119
2
 
3
 
! Отговори
Tr преди 4 години
Bulgarska rabota
118
0
 
13
 
! Отговори
Молитва преди 4 години
Боже, пази ни от полицията! От бандитите по може да се опазим!
117
0
 
6
 
! Отговори
28399 преди 4 години
Прокурори съдии полицейски митнически шефове ама всички ***, та системата вече е ясна!!! и бай *** пак спи и само плюе защото само това умее ***.
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
полицаите трябва да получават тройно наказание.
115
0
 
29
 
! Отговори
Не преди 4 години
Смятай, това са шефове на РПУ. А за надолу по веригата? Ами Гешев, закъснял си брат, тази държава е за закриване и няма как да се оправи.Шеф на РПУ измамник за 12 бона. Едва ли му е първият път.
114
1
 
11
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
ало танов. едни момчета има, доказани кадри. да ги земем на работа у ипоня.
113
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите полицаи са известни у целия свят.
112
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осъдено фанте и митничер нема.
111
2
 
15
 
! Отговори
Поздравления за . . преди 4 години
Народната Милиция ! Те пример за морал и пазтели на законността !До къде я докара управата на нещастната ни държав....
110
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те милиционерите излезнаха най-големите айдуци бе!!! Обири, джебчийство, кражби, наркоразпространение... Не е ли време за оставка на министърчето?
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случея,те не са получили парите от тотото а са опитали ,ако няма други нарушения,ще ги освободят,те тия от Ловеч с доказателства не са арестувани та тия и то началници

Спонсорирани публикации