Медсестрите от протеста: Не сме камикадзета!

Не сме ги провокирали, заявиха те по адрес на НСО
Обновена: 7 мар 2020 18:11 | 7 мар 2020 18:09, Веселина Йорданова
191

Протестите на медицинските сестри продължават след края на барикадата в бившия партиен дом, продължила повече от денонощие.
Още по темата
"Искаме да има диалог и преговори, излязохме, защото бяхме изтощени. Притиснаха ни и се опитаха насилствено да ни изведат. Спаси ни, че предавахме онлайн", каза за Bulgaria ON AIR Мая Илиева.

Част от исканията касаят премахването на търговските дружества в здравеопазването, нощният труд да се заплаща по 3 лева на час, минималната заплата за длъжността да се уеднакви и да се равнява на две минимални заплати, както и връщане на медицинските стандарти.

"Това дърпане беше крайно необмислено от тяхна страна, защото можеше да доведе до падане на някой. Ако се беше случило, страданието щеше да е голямо. Не сме ги провокирали по никакъв начин. Всеки има право да даде своята оценка, ако вие преценявате, че съм нестабилна психически - това е ваша преценка. Ние не сме камикадзета, нямам причина да се притеснявам за психическото си здраве. На нас ни трябва ново изграждане на закони", коментира от своя страна медицинската сестра Бойка Анастасова ситуацията.

Вчера тя беше една от барикадиралите се на парапет на прозорец в сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, защо крадете толкова много? Те и манговците крадат, крадат и накрая се спрат. При ГЕРБ спирка няма. Защо бе Бойко?
93
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен98 Такава ни я оставиха комунистите от БКП/БСП и ще ни трябват още години,за да я оправим. От Позитано правнят жалкои опити,да събирят власта,за да си крадат,както преди.
92
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата ни продъни ушите, колко е направил, а европейска България отиде на дъното. Най-бедна и с най нисък стандарт. Преди 5-6 години Румъния беше след нас, а сега е на светлинни години напред.
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че Коранов и ГЕРБ не могат да съберат достатъчно пари е проблем на Коранов и ГЕРБ.
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следейки ситуацията със сестрите.Които може би.Са лекували ако не вас лично.То поне роднина или познат.И четейки глупавите в мнозинството си коментари.Ще кажа следното. Значи.След 30 г Американска "демокрация" в България.Казвам Американска.Защото все още БЪЛГАРСКА СИ НЯМАМЕ! Та От зората на 1989 г. А аз помня това време за разлика от много други.Се смесиха няколко поколения от тогава до днес.На различна възраст,интереси и усещания за живота! Днес.Българина никога не е бил по разидинен!-:(
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 89Евала и логика. Щом не е НАЙ-ЗЛЕ, нема проблеми! Виц кво - това че си прецакан от живота и свга не ти е толкива на зор, не значи, че аз не кога да искам по-добро!
88
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До От ГерманияНали това говорим. Дигат заплатите по-високо от Германия, така НАП събират повече осигуровки и данъци и сестрите са доволни. Ако ГЕРБ не могат, просто се махат. Като няма кой се връщаме към системата преди 1989 г, защото сегашната съсипа страната.
87
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на медицинските сестри и на работниците заплатите са ниски, защото гербчовците крадат и перат държавни пари. Дори в Испания се прочухме.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До господина или госпожата "от германия", не сравнявайте една социално осигурена държава като Германия с България.В България налото на 90-сте години държвата беше фалирана и "овършана" от мутри и ***!Сравнението е неуместно.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62Ред те оигнал... редът си го налагат всеки ден. Ако имаш проблеми, държавата те игнорира. Ако се оплачеш ти се смее! Ако протестираш праща пceта като тебе, да приказват глупости ...За теб редът е някаква тишина, където смао твоят глас има значение, а другите нямат правилна нищо. Инкви са тея глупости! Бабата и нейната пра пра БАН е правила така, ама един ден идва некъф с костюм и вика - не може? Кой си ти бе? Господ не си, със сигурност! Тогава марш!!!
84
3
 
4
 
! Отговори
КралиМарко преди 4 години
Какви са тези жени, че да искат..Може да искат само мазни гЪзУве,и кал.инки , дето лично са се подложили на най-голямата *** на Балканите, и на Европатъ!Да питам, защо заплатите на Министри,Депутати,Кметове и Областни са около5хил. и на горе?!Те не бършат АБСОЛЮТНО нищо, в сравнение с тези сестри - тотално ВРЕДНИ за обществото, но с огромни заплати!Е, за тях имало пари и можело, а за нормалните, които работят с болката и мъката, с фекалите и отпадъка по болницата - не можело!Евала - ашкулсум
83
6
 
12
 
! Отговори
До 79 и подобни преди 4 години
Кой срина държавата видяхме и преживяхме ние ,недорасли мушмороци.Вие не сте видели срината държава ,глад,студ,мораториум,режим,празни магазини,хиперинфлация ,фалит на 16 банки наведнъж и изпразване на хазната до 300 милиона ,зърнената и икономическата криза ......Кое точно е сринатото днес-пълните молове и хипермаркети,километричните опашки за Гърция,Турция и Европа,пътуване само с лични карти .Слободия и презадоволеност-150 хиляди нито учите нито работите!!! Сринала,видели сте вие мъка и зор!
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 83А в Германия 85 000 000 ли плащат по 5000 евро?
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво закачате бабата ,при тази тема.Някой оли,,гофр,,н я е натопил и цялатавласт отчита дейност.Ама никой не ебрал сливи и т.н.Това е труд на n-та степСестрите са подиграни ,във формата вкойто ги тикат белите търгаши.В някаква степен се борят за нас, да спратда ни крадат вътрешностите(карантия)за продан.Унизени са като дух,както енаранен духа на цялото общество имисирек се е разплул в/ у това събитие.
80
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-бедната държава в Европа сме, с най-простите управляващи и с най-голямата корупция.
79
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За десет години Борисов изведе европейска България до дъното. Най-бедна и най-корумпирана.Факт.
78
4
 
9
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Задача за началното училище:Аз плащам в Германия 5000 евро здравно осигуряване на година. В Германия живеят 85 милиона. Медицинска сестра взема в Германия примерно 2500 евро.Здравните осигуровки в България на човек в България са около 200 евро на година. В България живеят 7 милиона от които 2/3 не плащат осигуровки. В задачата се пита колко трябва д а получават сестрите в България? А да видим сега кой не знае да смята.
77
6
 
8
 
! Отговори
До 77 преди 4 години
До Bad CompanyИи...какво искаш да кажеш от всичко написано??Че са се подготвили ако дойдат медиите? Ами, нормално за това са отишли- да предизвикат шум и дебат.Че са искали да е чуе за проблема им- ами нормално. Сега ще кажеш, че са хора на Нинова, на БСП, на Радев, на марсианците....на всички, които са противници на ГЕРБ и мутрата.А, щом критикуват мутрата...значи, трябва да се разпънат на кръст.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75А сегашният ГЕРБ постепенно закрива общинските и отваря частни болници, които точат бюджета и касата и искат солени винетни такси от пациентите.
75
6
 
12
 
! Отговори
До 60 преди 4 години
Това може да го напише само пубер,който не е живял в предишните 60 години. Дечко ,дечко какво знаеш ти за живота и изгубените години?Питай тате и мама или баба и дядо как са чакали от 4-5 часа сутрин за бурканче мляко и хляб,как са пазарували с купоните най нужното и как им изгоряха всички пестявания при хиперинфлацията.Видял си ти пропилени години и обрулена държава и кои измъкнаха парите с куфарчетата.Д.р.и.с.л.ьо!