Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи

Надежда Стоева е била началник на екипа
27 мар 2020 07:00, Нели Христова
103
Заразената лекарка от Пета градска: Въпреки екипировката, това се случи
Снимка: Facebook

Надежда Стоева е лекарката от Пета градска болница в София, която е болна от коронавирус. Това призна самата тя в социалната мрежа Facebook.

Ето какво пише още тя:

Здравейте колеги, приятели, близки, познати и непознати. Вие, които редовно четете моите постове и ме подкрепяте във "войната "с вируса с красиво име Корона. Искам да ви информирам, че аз вече съм заразена. Моето верую и смисълът на живота ми, вече 30 години, е да лекувам безотказно и безусловно пациентите, имащи нужда от моята помощ. Това е причината, която ме доведе на предната линия на фронта. Това желание да бъда полезна във всяко време включително и сега, изпълнявайки дълга си на лекар от предния фронт ми изигра лоша шега.

Ние, лекарите, от спешния кабинет на Пета МБАЛ първи се срещнахме и прегледахме пациентите с коронавируса и ние бяхме и сме все още на работните си места и в момента. Разбира се, без мен. Въпреки добрата екипировка, въпреки спазването на всички инструкции за дезинфекция и хигиена това се случи. Аз като началник на екипите си съм се стремяла да подсигуря всичко необходимо за безопасната им работа, за което съм благодарна на ръководството на болницата.

До вчера, когато организирахме с ръководството обезпечаването на болницата и помагах на отделенията за окомплектоване на предпазните и защитните средства, всеотдайно съм помогнала на всеки, който е поискал помощ от мен, но без да зная, че съм вирусоносител.

Днес, когато разбраха за моят позитивен тест, няма да Ви казвам за реакцията. Та... това са днешните новини от фронта. За сега оставам зад завесата на сцената и чакам с нетърпение да се възстановя, за да продължа с хобито си, което е моята професия.

Припомняме, че РЗИ издаде заповед за преустановяване на приема на пациенти в болницата, след като се установи ослучаи на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
14
 
2
 
! Отговори
32 преди 4 години
тези трима, които ми биха минуси, също могат да се заразят в магазина от някой без маска. Те са от тея дето влизат без маски.
27
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден от щаба излизат и нагло лъжат по телевизията: "Заразените у нас са .... ".Правилно е да се каже: "От тестваните ... човека, заразени са ...".Тяхното е невярна информация и би трябвало да бъдат подведени под съдебна отговорност. Да благодарят на президента, че им отмени тази част от закона.
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По скоро се е заразила навън. Иначе, ако маската не и помагаше, всички лекари щяха да са болни досега. В магазин е била и е имало някой заразен, без симптоми и без маска и може да се е заразила от него. Провериха ли семейството и? Ако всички носят маски ще има двойна преграда пред вируса и заразата ще се ограничи. Не давайте на хора без маски да влизат в магазините. На работа също не контактувайте с хора без маски.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То с тая маска е нормално да се инфектира....
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма абсолютна невъзприемчивост към някои заболявания, независимо от всички взети предпазни мерки, но когато неблагоприятните външни условия, стрес, умора организмът по-лесно се подава на инфекция, от които при нормални условия не би боледувал.Дано лекарската е получила придобит естествен имунитет и е изработил защитни антитела. А, между другото да попитам екипите ви ибеззаразявст ли се с физически методи-изваряване, парна дезинфекция. Автоклави имат ли в болницата?
23
0
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
У дома съм си, защото спазвам разпоредбите на Щаба ! :)Ако бях излязъл щяхте да пищите защо не си стоя вкъщи.
22
1
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Току що по НОВА един доктор каза, че в Плевен са взети всичко на всичко 260 проби. От тях са открити 8 болни.Представяте ли си ? Първият болен беше открит преди 19 дни. За 19 дни са направени само 260 теста в Плевен, който е едно от огнищата на болеста у нас.Какво да говорим тогава ?Дали имаме представителна извадка за това колко са заразените у нас.Разбира се, че не !Правят се изключително малко тестове, за да може Щаба и Борисов да се бият в гърдите колко плавна била линията на заболелите
21
8
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Като не си пенсионер що не си на работа в 7:40 - петък, ами драскаш тук? Толкова сте ми ясни дъртите ***...
20
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Даже Путин вчера в изявлението си пред руския народ каза: "Не можем да спрем навлизането на вируса".Това е истината ! Вирусът вероятно се разпространява и във въздуха.Само у нас Борисов и Мутафчийски се бият в гърдите, че са го спрели.Всъщност ще го прекараме всички.Самият факт, че у нас са починали само 3 възрастни хора с инсулти и други заболявания, говори, че вирусът не е толкова страшен.В Италия са починали 6 000 човека за два месеца. Зимата на 2016-2017 година са починали 24 000 души.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ с нови 16 000 заразени. Вече 85 000 ...Там ще минат 100 000 тази вечер.
18
0
 
13
 
! Отговори
Вирус преди 4 години
Ще се оправи докторката. Ще прави гимнастика на балкона 2 седмици. Вирусът не се знае откога е. Просто е идентифициран при пик през зимата на 2019. Преди това няма тест, няма вирус.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А маските,хигиената и ръкавиците... предпазват нали?Ха-ха-ха... Колко наивници има по земята...
16
2
 
14
 
! Отговори
Бб преди 4 години
Бързо оздравяване! Леко да минава, без усложнения!
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо оздравяване! Гледам снимката и коментирам:1 Това не е защитен гащеризон. Този е само против прах.2 Маската, също не е ЛПС3 Ръкавиците са от латекс, а в болница при тази ситуация, трябва за да от нитрил. 4 Ако това ви даряват или доставят, имайте в предвид, това не са ЛПС.
14
9
 
7
 
! Отговори
ВСИЧКИ ЩЕ ЗАГИНЕМ... преди 4 години
ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ.....
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега! Чудо голямо станало! Ще постои малмо вкъщи и ще си изкара неусетно грипчето.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да защото е ниво 3.Там вероятноста да се случи 15-30%. На ниво 4 е 0 %. Това не е екипировка за тази болест.
11
7
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До пияница мистикНе съм пенсионер. Много далеч съм още от пенсия. Хейт ? Да казваш истината явно е хейт.Искаш ли да се обзаложим, че твоите началници от ГЕРБ ще се опитат да удължават до безкрайност това извънредно положени въпреки, че още в началото беше ясно, че България няма как да повтори сценария от Италия и Испания ?България не е многомилионна държава, гъсто населена и с безброй туристи, каквито са Испания и Италия.У нас населението е разредено и малко на брой на квардратен метър.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помните ли ,, притчата '' за врящия казан и жабата , която Винету каза преди време. Е , точно това ни прилагат в момента. От седмица имам симптоми , а за десетина дни съм излизал точно два пъти. Ще го изкарам на крак , защото съм здрав , но при хората с други болести ще е фатално. Така са го програмирали тоя вирус да действа , тия които са го създали и никакви маски няма да ги спасят. Вирусът е постоянно във въздуха у навсякъде , с изолация и молитви няма да изчезне.
9
4
 
16
 
! Отговори
Бързо оздравяване преди 4 години
Бог пази добрите хора като теб. Скоро ще си здрава. Бъди смела и не се давай. Ти си нужна на нас и твоето семейство. Бог да те пази и изцели. С теб сме.

Спонсорирани публикации