Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици

Острата фаза на Covid-19 е от 13 до 15 дни
369
Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици
Снимка: БГНЕС

Да се внимава с антибиотиците, защото вирусът не се лекува с тях, препоръча доц. Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница, в която се лекуват всички пациенти с коронавирусна инфекция.

По думите му клиниката е пълна, около 80 души е постоянният брой на пациентите.

Още по темата
Той уточни пред БНР, че всички лекари са на първа линия и е неправилно да се определят само едни от тях като работещи на първа линия.

"Това, което отличава коронавируса от останалите вирусни инфекции, характерни за този сезон, е, че при тях острата фаза е 4-5 дни, при Covid-19 острата фаза е от 13 до 15 дни - доста по-дълго от това, с което сме свикнали да се срещаме всяка година", обясни инфекционистът пред БНР.

Той подчерта, че става дума за вирусни изменения, които не са бактериални и не се лекуват с антибиотици.

"Това е вирусна инфекция, за която няма дефинитивно лечение - нито ремдесивирът, нито кръвната плазма - няма нещо, което да се даде и да му мине на човека. Тези хора се нуждаят от грижи", посочи той.

По думите на доц. Мангъров препоръката за приемане на аспирин е, защото той е средство срещу съсирването на кръвта.

"Ако ставаше с даването на два или три антибиотика, щяха да се дават и да няма проблем. Това е вирус, който не се лекува с антибиотици. На никого не сме отказали антибиотици. Трябва максимално щадящо да се дават на човека нещата, от които има нужда - на първо място това е кислород", обясни той.

Според него в болница трябва да влизат само тези, които имат нужда от кислород. Инфекционистът беше категоричен, че хората, които лекува, му имат доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
3
 
4
 
! Отговори
до 311 от славянин преди 3 години
Не е точно така, всяко животно когато е сериозно болно инстнктивно спира да яде и то защото храносмилането и храноасимилирането е най-енергоемкият процес в тялото и когато си сериозно болен жизнената енергия с която то разполага се мобилизира за лечебни цели, а не за храносмилателни и храноасимилационни, та набиването на силна храна, когато нямаш апетит, което е естествена реакция на организма е голяма глупост също както и насилственото смъкване на температурата, когато имаш висока!
307
2
 
3
 
! Отговори
до 316 преди 3 години
Ами това е лекарска грешка, не са виновни антибиотиците. Прави се антибиограма, вижда се кой антибиотик действа, вижда се ти да нямаш проблем, на който да ти навреди и се прилага.Ама докторчетата подхождат емпирично, проба грешка, дори и тогава, когато знаят, че са нужни антибиотици.
306
1
 
7
 
! Отговори
Мангъропитек преди 3 години
До БАЙ СЕЛОЩом си душиш пръднята, значи нямаш Ковид-19.
305
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 12 г. бях принуден от докторите за 8 месеца да пия 6 антибиотика. Смляха ми черния дроб. Особена полза нямаше. Трябваха ми 7 -8 години за да се възстановя.Антибиотиците не са витаминчета! Само в краен случай!
304
2
 
5
 
! Отговори
БАЙ СЕЛО преди 3 години
Здравейте. Боли ме корема,подут е като гръмнал Airbag на ТИР . Отделям много газове и много миризливи...Възможно ли е това да са симптоми на Covid или просто съм прекалил снощи с боба със зеле и свински кокали?
303
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хм!1846 г. Игнац Земелвайс открива принципите на асептиката и антисептиката, Магърата ги отрече с лека ръка.Бе тоя и за конски доктор не става бе.
302
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Съгласен съм обаче с едно нещо - един катастрофално запуснат и интоксикиран от всякакви отрови организъм от хроничен застоял скарабираджийско-тютюнджийски живот си е наистина голяма лотария да го лекуваш - каквото и да му дадеш може да се гътне от него!
301
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :-)Тоя до сега беше на тихия фронт, сега го чака забръщане в реалния свят.Дано и догодина по това време е пак така позитивен и сладкодумен.
300
8
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Добре де.Всичко е биохимия.Онова момче което докторите са убили не стига че са го третирали с 4 вида антибиотик,всеки от който убива милиони наши клетки и отслабва имунитета ами и не са му позволили да взема витамини и протеини. Накарали са го да яде само супа.Не е нужно да си лекар за да разбереш че са го убили чисто биохимически.В супата се съдържа само вода и въглехидрати.Топлинната обработка разрушава витамините ,а супата не е богата на протеини.Мафията герб и техните,,доктори,,са го убили
299
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тоя ходи без маска, лекува болни и още не се е разболял,"Досега не е бил в Ковид отделение. Само плямпа отстрани. И сега не е ясно колко е на първа линия като шеф. Но все пак може да отборяваме - една-две седмици да се зарази без предпазното облекло, една седмица до проявата на симптомите, една седмица до влошаване, една седмица борба с болестта. Преди Коледа може да бере душа и дано прескочи трапа, ако не помъдрял, то поне малко по-смирен пред жертвата на лекарите със скафандрите.
298
6
 
7
 
! Отговори
до 305 от славянин преди 3 години
''Една съседка така пази дъщеря си от антибиотиците дето били вредни и като си замина дъщеря й от пневмония най-накрая разбра защо се взимат антибиотици. Говоря за една от типичните патици дето гледат ТВ Алфа, слушат Мангъров и подобни.''Аз ако трябва да ти описвам колко мои приятели и познати си заминаха скоропостижно от този свят понеже вярваха религиозно в докторите и фармахимията ще ми трябва цялата идваща нощ!
297
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хм!Бе тя и селската врачка ще те прегледа без маска и очила, ама дали искаш да се лекуваш при нея?А вече се разбра, че всички имаме медицинска диплома да изпишем "чай и аспирин".
296
9
 
7
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Тоя ходи без маска, лекува болни и още не се е разболял, докато ония със скафандрите, запотените очила и скъпите маски се изпонатръшкаха като тюлени, а пациентите им умират като мухи.Изводът - тоя поне знае какво прави
295
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това е прав - вирус не се лекува с антибиотици. Антибиотиците са за бактерии. Много хора си отидоха заради антибиотично лечение. Не пийте антибиотици срещу вируси, защото антибиотиците помагат на вируса.
294
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една съседка така пази дъщеря си от антибиотиците дето били вредни и като си замина дъщеря й от пневмония най-накрая разбра защо се взимат антибиотици. Говоря за една от типичните патици дето гледат ТВ Алфа, слушат Мангъров и подобни.
293
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе...Прав ти път....Аз ако се раболея ще бягам много далече от човек, който уж е "инфекционист", но не разбира прилагането на елементарните предпазни мерки.Защото всички гледат какво правят шефовете и повтарят. Не е само до хигиена, а и до управление на тълпите.
292
12
 
3
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
Истински лекар, който ще ме прегледа без да се гнуси от мен, да ме гледа през запотени стъкла или да се напрягам да го чувам през три ката маски и шлем.
291
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОт тези 7 човека - любимият ми случай - семейство около 50-те, жената го искарва с чай и хапчета за температура, а мъжът в момента е в болница с двустранна бронхо пневмония и на антибиотици.Спрете да слушате тоя от статията и ходете при истински лекари.
290
0
 
9
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
"Доц.Мангъров отново:" Заглавието е с цел подклаждане на негативни настроения и съответно такива коментари.Разбира се, че вирус не се унищожава с антибиотик и това го знаят всички лекари без изключение, дори и голяма част от населението.Тук няма и не може да има спор, следователно се заигравате с най-лесно манипулеруемата част от аудиторията-младите полуобразовани и вярващи на всичко, което се чете в интернет.
289
6
 
6
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
Ако случайно се наложи да ме лекуват от ковид в болница, бих искал да съм при Мангъров.

Спонсорирани публикации