Чиста и сияйна кожа - дерматолози развенчават някои митове

Ето как да се грижите правилно за нея
26 яну 2021 20:52, Дарена Найденова
3
Чиста и сияйна кожа - дерматолози развенчават някои митове
IStockphoto

Повечето хора искат сияйна и чиста кожа, но нейното здраве е много повече от това да изглежда страхотно.

Кожата е най-големият и най-видим орган в тялото. Някой може да си помисли, че това улеснява грижите, но много хора все още следват остарели практики и се доверяват на невярна информация относно поддръжката на външния вид. „Повечето митове са създадени преди години от хора с ограничени научни познания“, казва дерматологът Робин Гмирек пред Insider. Те се предават от поколение на поколение, защото без проучвания или обективни данни е трудно да се противоречи на това, което се пише в някои медии.
 
Ето няколко мита за грижа за кожата, които са развенчани от дерматолозите: 
 
1. Има само един начин да постигнете перфектна кожа
 
Има някои основни правила в грижа за кожата, които всеки трябва да следва. Тук са включени измиване на лицето, носене на слънцезащитен крем и използването на овлажнител. Но без значение колко добра е вашата рутинна грижа за кожата, генетиката играе голяма роля за външния вид, засягайки всичко – от акне до бръчки.
 
„Точно както хората имат различни типове тяло, така имат и различни типове кожа“, казва дерматологът д-р Хелия Ераги. Тя обяснява, че по тази причина една и съща рутинна грижа може да не е подходяща за всеки. Може да са ви необходими няколко опита и грешки или пък професионални напътствия от дерматолог, за да определите коя е правилната грижа за вашата кожа.

2. Трябва да миете лицето си с топла вода
 
Когато става въпрос за миене на лицето, най-важното е да го правите внимателно. Дерматолозите препоръчват да използвате нежно почистващо средство и хладка вода, като избягвате търкането, което може да раздразни кожата.
 
3. Трябва да носите слънцезащитен крем само навън
 
Според д-р Ераги, носенето на слънцезащитен продукт от 30 или по-висок фактор трябва да бъде ежедневен навик. Не само че сме изложени на слънчева светлина и у дома, но ново изследване показва, че изкуствената синя светлина от компютри и телефони също може да състари кожата ни.
 
В кои други митове за кожата не бива да вярвате, вижте в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
11
 
! Отговори
Момиче преди 2 месеца
До 1
Вие господине вместо да запретнете ръкави да оправите, сготвите, изперете чакате някоя жена да ви дундурка цял живот ( майка ви или някоя друга). Колкото до външният вид, той си е наш и ще инвестираме в него колко от нашите пари и време решим, че е нужно.
1
16
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 2 месеца
Какво да очакваш от жени, които мислят само за външния ди вид?! Вместо да запретнат ръкави, да вкарат порядък вкъщи, да сготвят, изперат, почистят, да се погрижат за семейния уют, те тръгнали за слънцезащитен фактор да се притесняват. Светът не отива на фобре!!!