Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!

За четири месеца загубите за търговските центрове били над 100 млн.
149
Моловете: Трето затваряне ще бъде пагубно за работещите при нас!
Снимка: БГНЕС

Пагубни ще бъдат последствията от евентуално трето ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната.

Това заявяват в позиция от Асоциацията на ритейл центровете. Подобно действие ще засегне много негативно заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства.

На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната, пише в нея.

Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер.

От бизнеса посочват, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

На фона на безпрецедентните мащаби на кризата към момента няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната. Центровете изпълняват всички наложени им мерки и спазват установените международни стандарти за безопасност, за да осигурят защитена среда за наемателите и посетителите си.

В допълнение сме готови да обсъдим и други мерки, които се прилагат успешно в региона, за да можем да продължим работата си – така, както го правят колегите ни в останалите страни на Балканите, посочват от асоциацията и изразяват готовност за среща и разговор с институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
16
 
! Отговори
77 преди 3 години
И какво се радвате?!Че хора ще останат без работа?!Че пак ще купуваме скъпи турски и китайски дрехи, внесени от алчни търговци без пари, вместо да пазаруваме на нормални цени от моловете?!Голяма радост!Само че в мола съм купувал панталони по 10-20 лева, якета по 30-40 лева и обувки по 60-70 лева.Преди моловете, цените на аналогични продукти бяха 30-40 лева за панталони, 70-80 лева за якета и 120-150 лева за обувки.Ами...на мен специално моловете ми харесват!Вие купувайте от търгашите!
88
6
 
3
 
! Отговори
до 98 преди 3 години
пфффф много зи смеешен , излизай и отивай да си изхвърлиш кофата пред блока барабар със себе си бсп-ар
87
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аве ей, не мога да разбера кво злорадствате.. акъл имате ли ?днес са те, утре вие. вместо да лаете, излизайте по протести и да ги смъкваме тези.ако не стане мирно, ще стане със сила, и тогава ще се излее много министърска кръв, гарантирам го.
86
2
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
А ти си един крадец комунист *** назначен от БКП ГЕРБ да *** по цял денНито си ми на трудовите умения нито на образованието нито на нищо.Мързелива е МАЙ..КА ти дето те е правила на магистралата
85
2
 
6
 
! Отговори
от село преди 3 години
дали па ми дреме за моловете ?
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мръсните пари, инвестирани в хотели, молове и ресторанти май ще дадат фира?!? и за какво беше всичкото голямо крадене, сега мутрите пак трябва да вадят бухалките, за да изкарат някой лев. Да има за чекмеджето на главния, щото иначе глаааад
83
4
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 3 години
Една хубава новина ! Айде моловичари ДОВИЖДАНЕ !!!
82
2
 
9
 
! Отговори
Нека преди 3 години
Нека нека....смучат народа с високите си измислени цени....ето сега фалират 1 хеххехехехех
81
2
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Вече никой не иска да им работи. Следят те с камери не може да седнеш. Ако няма клиенти и всичко е чисто и подредено трябва да разгъваш и сгъваш отново дрехите защото веднага ти звънят по телефона. То на чистачките не им седят толкова на главата.
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз работя само труд с висока добавена стойност!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 75 Ама ти като проверяващ ли си търсиш работа в цеховете?
78
1
 
2
 
! Отговори
Ковид 19 преди 3 години
Парите или живота!
77
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82След като,който и да е труд не носи висока добавена стойност,може шивачката да получава и по-малко от 800 лв!
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 84не само си пр-ост, но си и мързеливдо моловете:пагубно е третото отваряне, което със сигурност ще доведе до трето затваряне.питайте тоя, дето ви отвори, защо не е поръчал достаъчно ваксини и защо не ви изплаща компенсации
75
4
 
7
 
! Отговори
game over преди 3 години
Къде са им парите на мушмороците ? Всичко голямо , лъскаво , а то на заем било . Провалени псевдо капиталисти .На всичкото отгоре плаща НЕ европейски заплати , експлоатира и накрая изнудва държавата в която е гостенин да му дадяла "помощ". Затварай и фалирай . Ше ги ... и чужденците .
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79 "Да се хващат да произвеждат."Ами хубаво, да произвеждат, ама после като няма кой да продава кво ще си правят продукцията? Или викаш да стават мултифунционални - да произвеждат, да си търсят пазар, да се рекламират, да продават... Това не става, пич. Не е ефективно.
73
1
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 3 години
Как ли пък през последните 11 години не се бях сетил да потърся работа в ПРОИЗВОДСТВОТО на повече пари ?? БРей колко съм пр-ост Нищо че през последните десет години няма никакво производство а на стотиците проверки ми се казва в поредното новоизлюпено цехче или мандра или завод----800-1000 лвама нищо..ЩОМ ТИ казваш значи аз съм бил в някоя друга паралелна вселена и в друг свят и не ги знам нещатаарогантен *** до.лен
72
1
 
5
 
! Отговори
До80 преди 3 години
Абе момче,и Господ да дойде няма спасение,ако си зает в тая сфера бягай овреме,подаянието което дават тук а и по света ще е до време ако искаш да те има Спасявай се!
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 78А защо ние да си търсим като можем да накажем тези дето се опитват да ни изгонят?!!!
70
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва земеделския сезон. Да се хващат да произвеждат. Търтеи.

Спонсорирани публикации