България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос

Целият бранш вече работил на принципа last minute
125
България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос
Снимка: БГНЕС

Летният туристически сезон ще бъде открит още на 1 май, като чуждите туристи ще влизат с PCR тест, сертификат за ваксиниране или свидетелство за наличие на антитела.

Според Димитър Попов, председател на УС на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти, това съвсем не е достатъчно.

Още по темата

„Звучи много добре – отваряне на сезона, но има още много други неща, които трябва да се вземат предвид. Новината ще трябва да си я вземем с щипка сол“, коментира той пред БНР.

Като положителна новина Попов определи анонса за старт на сезона на 1 май за пазарите, „където имунизирането върви с пълна сила“.

България все още свети червено на COVID картата и това в никакъв случай не е в наша полза, изтъкна Попов.
По думите му това е основният показател, който се гледа за чартърните полети.

Не можем да очакваме успешен сезон, докато не подобрим показателите си, стана ясно от казаното от Димитър Попов.

„Разчитаме на най-близките пазари – на румънците. Разчитаме на пазар Израел. Полша – тези пазари, които бележеха ръст последните години. Големият въпрос остава за Русия. Вероятно може Русия да се отпуши. Западна Европа остава голямата въпросителна“, каза той.

Попов обърна внимание върху реципрочността – същевременно се налагат ограничения за българите, пътуващи до Африка и те се поставят под задължителна карантина.

„За бранша налагаме забрани за българи, пътуващи до дестинации като Занзибар, Египет, Тунис, за които не е доказано, че имат нещо общо с нигерийската мутация. Поставяме българите под задължителна карантина. Само че между тези клиенти има и хора ваксинирани, хора с антитела. Няма логика между двете мерки“, отбеляза Попов.

Според него целият бранш вече работи на принципа last minute.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основното при такива пандемии е да се спре вноса на заразата от чужбина. В България мутрите не само, че не спират вноса на заразата, но и всячески го улесняват
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ черноморието ще е пълно, работа ще има, но големите хотели разчитащи на чужденци определено ще закъсат,защото техните цени българина не може да си ги позволи, така че за тях ще е зле, за останалите не.
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще и розово да светне. Народа вече е с нагласа че това ще продължи до другата година и всеки се е примирил и чака да се успокои ситуацията и тогава да се юрка по почивки.И на мен лично не ми се ходи никъде с тия маски дистанции, ограничения....чуваствам се като престъпник ако кихна или закашлям.
58
1
 
8
 
! Отговори
Червените фенери преди 3 години
Ще работят ли за сезона платените компаньонки и жрици на любовта? Това е най-важното като туземска държава Българската икономика се крепи на туризъм, транспорт и проституция.
57
10
 
8
 
! Отговори
Пич преди 3 години
За мен най-важно е гърците да сложат ограничения за ***, които не са ваксинирани. Само за да видя физиономиите на българските сеелски таарикати и антиваксъри, които си правят тънки сметки да минат между капките. Това е ми оправи годината. Да ги гледам миризливите сеелтаци как се редят на опашка за ваксинация и псуват под мустак.
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насам биха дошли предимно туристи от Израел, които са вече ваксинирани. Друг едва ли ще дойде. Миналата година се излъгахме да идем на нашето море, никога няма да повторя в идните 10 години, въпреки че прекарахме няколко вечери в хотел с 9.9 рейтинг в Booking в Бургас покрай едно събитие и Бургас е разкошен град. Но с кофти хора. Качи се на Ауди А8 на цена колкото първоначалната вноска на нов автомобил и се прави на милионер. Тъжна картинка за псевдо богаташи е нашето море.
55
0
 
11
 
! Отговори
Алибеков преди 3 години
При поръчка на бутилка алкохол ще предлагаме антигенни тестове!Само не ни затваряйте пак :(
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да свети и в бинбяно,важното е че вчера крадецът(дебелият)и кокошката(марианка)"наредиха" - отваряме от Първи май!
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цените в Гърция и Турция в момента са толкова ниски, че и без друго никой няма да припари тук.
52
3
 
22
 
! Отговори
Пич преди 3 години
А, ама не се притеснявайте. Пускайте заведенията, спирайте ваксинацията, той вируса сам ще си отиде. Важното е да "няма фалирали бизнеси". Да лапнат някой и друг лев, че изгладняха ресторантьорите, и нямат пари за яхти и коли. Сега като светнем в тъмно червено и всички държави въведат карантина за посещение в България, просто никой няма да дойде. И тоя велик мъдрец Таразан (Алибегов) ще започне да надава глас за държавни помощи, ваучери, и т.н. Спокойно, всичко са измислили.
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай ти туристи от запада. Ваксинираха най дъртите и болни,които и без това не могат да ходят по ваканции ....ПСР за излитане и кацане малко скъпичко ще им дойде на семейство което може да си позволи дестинация като България само за почивка . Пак ще има тишина покрай морето
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От лакомия да отворят колкото се може по-скоро, и ловенето на кръчмарски гласове от Генерал Боко, сега всички ще стоим карантина през лятото.
49
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв туризум ви гони вас бе. Единствения начин да докараш туристи тук е да им предложиш по евтини услуги. А нали се сещате че с PCR тест почивката се ускъпява.Не се ли махне PCR-а нокий няма да дойде.
48
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паникьорите светнаха в кафяво. Що просто не се ваксинирате и да спрете с истериите?
47
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като изляза не виждам нито пандемия, нито хора уплашени от пандемия.Що така?
46
3
 
3
 
! Отговори
Мусагеница преди 3 години
Абе ей дреми минна ура дали има сезон. Бляк лайф мера.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Само г'лyпаците вярват единствено на очите си.... Без мозък в кратуната няма значение какво "виждаш"...
44
4
 
6
 
! Отговори
Хвала на Радев преди 3 години
Спаси нас овреме от тази простотия.
43
12
 
8
 
! Отговори
Слава на бойко преди 3 години
сега заради най добрите мерки на бидона, никой няма да стъпи тук.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги сме на Червено. От времето на тоталитаризма. Само за кратко идни червени станаха малко сини.

Спонсорирани публикации