Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
15
 
11
 
! Отговори
Дано преди 2 години
Еми ще ги спре, та Вие какво си мислите?! Тия не са сложени да помогнат на страната, а, за да довършат пуча и да фалшифицират изборите. Не разбирате ли, че в България се извършва преврат? Подготвят ни за дуктатура и смяна на Евроатлантическата ни ориентация. Дано американците се намесят по-яко, че иначе кучета ни яли!
172
12
 
8
 
! Отговори
Хе,хе! преди 2 години
Драги хотелиери и ресторантьори, свършиха помощите - идва съсипията ! Скоро ще си броите стотинките и скъсаните *** ! Държавата се ликвидира усилено и окончателно! Фигурантът е тука , значи !
171
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия заведения са ми последна грижа.
170
3
 
37
 
! Отговори
Нахалство!!! преди 2 години
Абре, какви помощи, бе?! Отдавна ВСИЧКО работи на пълни обороти. Докога ще ми ядете парите без причина, ненаядени ресторантьори???
169
8
 
6
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До Анонимен 185 Я ни светни те да не са решили партийка да заформят и да участват на предстоящите избори?Иначе как ще гласуваш за тях? Май Гербетите ще излезнат прави,че това е предизборен щаб на президентчето.
168
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време беше . Ще гласувам за хората от служебното правителство .
167
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия в помощното училище ли са учили та да искат помощи?!
166
6
 
36
 
! Отговори
Anonymus преди 2 години
Нали ги отвориха, какви помощи още?! Нещо не разбирам аз ли..
165
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заведенията са пълни,намалиха им ДДС -то на алкохолите,цените им са космически,хигиената и качеството е под всякакви критики,заплатите и договорите им -фалшиви и искат още помощи!?Ай,сиктир!
164
1
 
5
 
! Отговори
До 159 преди 2 години
Ами как!Ами така - хората разправят,че Сидеров си лягал Ташева.пък кво правят...
163
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един предприемач когато прави бинесплан се застрахова за форсмажорни обстоятелства и след това полиците се презастраховат. Вместо да си купуват лъскави джипарници и да джиткат като изумени да си се оправят, както се прави в белия свят.
162
0
 
6
 
! Отговори
ДО 159 преди 2 години
А тя ,как ли гали тази мазна коса ?
161
3
 
31
 
! Отговори
ЗА МАРТ преди 2 години
И АПРИЛ. ПИТАЙТЕ БИБИТКО.ЗА МАЙ ПАК БИБИ. КАТО ДОЙДЕЮЛИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВОИ ЗАЩО САМО ВИЕ РЕВЕТЕ БЕ?!???ДЕРЯХТЕ ПО ТРИ КОЖИ ОТ КЛИЕНТИТЕ.
160
8
 
8
 
! Отговори
смърт на вредителите преди 2 години
радев прати им червените комисари да ги разследват и тия по заведенията, нека ги изчегъртат от лицето на земята.
159
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Научиш ли хората да взимат пари без да работят, те повече няма да искат да работят!Комунизъм v.2.0
158
13
 
29
 
! Отговори
За март и април преди 2 години
Ги искайте от Борисов,че може вече да ги е складирал в чекмеджето.
157
25
 
19
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ.. преди 2 години
"НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДРЕБНИЯ БИЗНЕС..... АЗ ЧАКАМ НА ЧЕРЕПА....... ОСВЕН ТОВА, В ЗАВЕДЕНИЯ НЕ ВЛИЗАМ... ЦЯЛ ЖИВОТ НА ДЪРЖАВНА СТОЛОВА СЪМ БИЛ.... САЛАМИТЕ МИ ХАРЕСВАХА......"
156
5
 
25
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Нека да ви поразклатят малко.Народа го клатят над 30год. вече.
155
42
 
30
 
! Отговори
Един от народа преди 2 години
Няма какво да ми ревете сега ! Нали вие си ги избрахте тези ! Лоши били предишните - искахте "промяната" ! Ето ви я промяната ! Да се готвят и други !!!
154
4
 
32
 
! Отговори
AC AB преди 2 години
Фалит, вашата мама....

Спонсорирани публикации