Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
14
 
35
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Да ви спре всички помощи,нали ревахте срещу Борисов,че ви бави плащанията,е сега е време да поревете на други врати .Тук обаче ще ударите на камък,никой няма да ви обърне внимание.
152
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали вече работите,бе,какви помощи искате?Ейййй,ненаяли се.
151
2
 
42
 
! Отговори
tyo преди 2 години
Всичко вече е отворено, защо не работят нормално, а искат помощи?
150
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гюрлата и Хепи ревът ли за помощи? Не!!! Значи браншът трябва да може да се оправя сам вече.
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 159 Койчо, химия Койчо, вече всичко има. Проблема е ако 4 часа самолета не кацне.
148
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засрамете се!!Намалиха ви ДДС-то, простиха ви данъци и задължения, дадоха ви кредити почти без лихви, плащат на работниците ви заплатите от бюджета, криете обороти, плащате мизерни заплати, ще ви пълнят заведенията с ученици и учители и пак недоволни. Затова увеличавате цените, искате по 0.50 - 1 лв. за тоалетна, обслужването е отвратително, сваляте кожата на клиентите си и сте нахални до безобразие. Бойкот на заведенията.
147
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали вече работите? Логично е да няма.
146
13
 
22
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Хахаха, е нали искахте без ГЕРБ, ето де:) Апвайте и боцкайте, не се стеснявайте:))
145
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ОДАТ ПРЕД ЗАЙЧАРНИКА ТЕХНИЯ ЧОВЕК ДА ИМ МЯТА ПАЧКИ ОТ ЧЕКМЕДЖЕТО ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА! НАЛИ Е ПЕЧЕН И ХАРАБИЯ, ЩЕ ГИ ОПРАВИ!
144
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
блиц=пик-днес
143
0
 
2
 
! Отговори
астора преди 2 години
До КойчоАМИ С ПАРИ БРАТ
142
2
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Алибегов вярно ли е че спи със сачева.Как го вдига с тази жена а.
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В правовите държави подписаните договори се изпълняват. Договорът е закон. Когато не изпълняваш поетите ангажименти губиш доверието и вече не те приемат сериозно.
140
0
 
23
 
! Отговори
астора преди 2 години
ТЕ МИНЕРАЛНАТА ВОДА ОТ ПОЛОВИН ЛИТЬР Я ПРОДАВАТ ПО 2.5-3 ЛЕВА . ГЛЕДАТ КАТО ФЛЕЗНЕШ ДЕВЕТ КАЖИ ДА ТИ СВАЛЯТ-И ТЕ ИСКАТ ПОМОЩ. АМИ СЕГА НЯМА ПАНДЕМИЯ . ДА АМА ХОРАТА НЕ ИСКАТ ВЕЧЕ ДА ХОДАТ ПО ЗАВЕДЕНИЯ.
139
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова нагласена работа, пак са им дали нещо в замяна. Заслужавате никой да не ви стъпва, да ви видя тогава. Пострадаха хората с малкия бизнес, защото дори и това, че ежедневно се притеснявахме да не се наложи карантина, че направо загивахме. А вие обикаляхте по медиите и после ето "вожда" е велик, подпомага бизнеса. А сега новите ни провалят. Клоуни жалки!!!
138
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези, които трудно разбират, вече разбраха, че помощи получаваха, не тези, които истински се нуждаеха. И в момента "губещите", заминаващите в бунището на историята, където им е мястото, хвърлят в пространството клишета като"комунизмът" се връща и други глупости за ток, жителство... С какво да ви помогнат, след като вие сами се проваляте като бизнесмени от алчнотия. Цени високи и нищо в замяна. Лятото когато хората отново предпочитат Гърция, отново ли ще искате помощи? Кой ви е виновен?
137
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еми оня вмирисания алкохолик с дългата коса, предсетател на нам ква асоциация на хотелиерите, нали човек на ГЕРб е, никакви протести не направи цяла г., щото Боко им фърляше пачки. Сега изпълзя предизборно!Да ви гласуват кръчмарите, други не останаха, че те *** сега е рисково да подкупвате, щото вече има осъдени за купуване на последните избори!
136
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тyлупа предизборно ви обещаваше едни пари дето ги няма в бюджета. Търсете си ги от него, ей де я Банкя.От друга страна, хич не съм съгласен да ви храним с парите от нашите данъци. Нито сте толкова важни, нито сферата е структуроопределяща. Аз имам малък бизнес, никой не ми е дал и стотинка, а и не искам - правя каквото мога, ако не се справя бия кепенците и толкоз.
135
3
 
11
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
НА РЕД СА ПЕНСИОНЕРИТЕ ДА ХВАЩАТ БАСТУНИТЕ!!!!!
134
3
 
22
 
! Отговори
Сбъркана концепция преди 2 години
Абе какви помощи - дават заплата без да работиш, това и при соца го нямаше. Всички които бяха затворени или остават без работа - пари за по-хляб и кисело мляко на ден и толкоз.

Спонсорирани публикации