Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство
Обновена: 8 авг 2021 09:15 | 8 авг 2021 09:00, Камелия Цветанова
261
Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!
Снимка: БГНЕС

Гимнастичките от ансамбъла на България по художествена гимнастика бяха изключително щастливи след първия в историята златен медал за страната ни на олимпийски игри.

Още по темата

„Истинско чудо“, така определиха пред БНТ своето отличие Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Грациите ни успяха да се преборят за олимпийската титла с Русия и по този начин възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се окичиха със златните медали за първи път в историята.

„В момента ни е много трудно да мислим, камо ли да говорим, това е една сбъдната мечта за нас, едно чудо. Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото очакванията се вдигнаха още повече. Днес се радваме, че успяхме да изиграем съчетанията си още по-добре от вчера“, сподели капитанът Симона Дянкова.

„Може би като успеем да си съберем милите, ще намерим точните думи“, каза Лаура Таатс.

„Този медал е нашето чудо, благодарим на цяла България, на Илиана Раева, Весела Димитрова, Михаела Маевска, обичаме ви всички, всички, които ни подкрепят“, допълни Стефани Кирякова.

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство в Япония.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: медалгимнастички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
1
 
! Отговори
Награди преди 2 години
За големите успехи на Олимпиадата нашите медалисти ще получат от Фигуранта по един шнорхел и по един плавник. (плавниците няма да стигнат ако са по два). Все пак държавата трябва да прави икономии в криза.
179
4
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Гледах награждаването на запис. По-добре да не го бях гледал. Организаторите награждаваха и връчваха медалите на италианките, на рускините. Дойде ред да наградят нашите. Една от нашите селянки се спусна към човека и почна да граби медалите от подноса му като невидяла и да ги закача на вратовете на другите, което не е нейна работа и крайно неуважение към организаторите. И тази селяния пред целия свят. По-добре да не бяха печелили медали да не се излагат и да срамят държавата ни. Какъв срам!
178
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че в залата нямаше публика, защото съдиите нищо дборо не ги очакваше. В най-добрият случай щяха да бъдат подложени на дълго освиркване, подобно на това, на коетя бяха подложени тези, които не признаваха качествата на Ал.Немов.Сега никой не си спомня кой е златният медалист от Атина 2004 година, не то знаят,кой е Ал.Немов и Д.Йовчев.Беше добре в залата за худ.гимнастика Токио 2021 г. да имаше честно съдийстване.А то не беше такова. С това ще е свързан и златният медал на нашите.
177
0
 
5
 
! Отговори
Чикиджиев преди 2 години
Браво на момичетата. Прекрасни!
176
6
 
4
 
! Отговори
Албена преди 2 години
Да са живи и здрави "грациите" ни , но ако бъдем честни политиката тук си каза думата.
175
0
 
3
 
! Отговори
До 196 преди 2 години
Ние го ядем на Рушия всеки ден от години наред. Да ти е сладко
174
1
 
5
 
! Отговори
ввв преди 2 години
винаги съм бил критичен към худ.гимнастика, защото малко преди си ги прехвалвахме "златни, златни", а на олимпиадите излизаха за бронз и като цяло ми беше малко несеризоно най-високи почести и пенсия на 23г..ми идваше прекалено. Тези момичета обаче напълно си заслужават всичко комплименти, достигнаха върха :)
173
5
 
0
 
! Отговори
Две 30 г рушки курви преди 2 години
в ансамбъла им......WTF.
172
2
 
7
 
! Отговори
Лекувай се! преди 2 години
До славянинБоли, когато паднеш от високо, нали! След толкова години машинации, толкова "прегазени" момичета и ощетени отбори, най-накрая рускините отпиха от собствената си отрова. Победихме ги, с техния правилник, направен от тях да обслужва техните интереси. С тази "малка" разлика, че нашите момичета бяха перфектни, ето защо получиха това, което им се полагаше. Руските втеранки с влачене по корем и плонжове този път не взеха чужди медали, всъщност пак взеха, среброто трябваше да е за Италия.
171
15
 
5
 
! Отговори
до 168 преди 2 години
Този златен медал се знаеше от няколко дена преди състезанието. Така че много моля - без толкова заплесии по този медал.
170
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един златен медал в стремежът да ощетят Русия. това е грозната истина, когато политиката се намеси в спорта. Иначе руските композиции са в пъти по-сложни и момичетата им не допуснаха грешки. Знам какво ще е реакциата във формуа, но държа на чесността. Защото си спомням как ощетитха ДЙовчев, за да се даде златен медал на грък, заради домакинството.Спомнян си и как съдиите подариха златен медал на амепиканец, а публиката аплодираше 20 минути А.Немов Този златен медал е с горчив привкус.Но честито
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Години наред нашите гимнастички са орязвани за сметка на рускините. И при ансамблите, и при индивидуалните. Най-после руския олимпийски комитет си получи заслуженото второ място.
168
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще ни е новата 94та, а знаете какво после се случи с бг футбола..
167
1
 
11
 
! Отговори
Донера преди 2 години
Прекрасни.Коменти.ат много луди хора обаче,но няма значение.Браво!!!
166
16
 
3
 
! Отговори
Православна преди 2 години
Грациите e тoлкова лъчезaрна, зaщото нa гoлемите хриcтиянски прaзници сe пoдмива oтдолу cъс свeтена вoда зa пoлово дългoлетие и вaгинална свeжест в прoслава нa Гocпода Бoгa - Вceдържател.
165
9
 
4
 
! Отговори
Чики Джиевски преди 2 години
Страхотни са. Млади, стегнати, тесни девойчета.
164
0
 
8
 
! Отговори
До 188 преди 2 години
Даже..чак до Първата световна война стигат.Два пъти сме ги били предавали и воювали срещу тях.разбираш ли.Наследниците на македонската писменост и язик ,.разбираш ли....
163
17
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Браво! Ама не видях нито едно автентично българско име на нито една девойка! Що за родители са ги кръщавали?
162
6
 
2
 
! Отговори
Един преди 2 години
Супер красиви жени има нашта кочинка.....
161
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влезте в някой руски сайт да видите каква помия се излива срещу нашите грации. Стигат чак до Втората световна