19-годишната Виктория била блъсната от камиона на пешеходна пътека

Тялото й е влачено 20 метра
Обновена: 14 окт 2022 12:38 | 14 окт 2022 12:38, Нели Христова
180
19-годишната Виктория била блъсната от камиона на пешеходна пътека
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

19-годишната Виктория, която загина по-рано днес в столицата, е била блъсната на пешеходна пътека. Това заяви на брифинг заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

Няма видими следи от спирачен път. Назначени са експертизи, ще бъдат разпитвани и свидетелите.

Още по темата

Ще бъдат иззети и записите от близките видеокамери.

"По първоначална информация инцидентът става на пешеходната пътека. Момичето е влачено от камиона около 20 метра, а след това возилото се удря в спирката. Ограничението в участъка е от 30 км/ч. Като се има предвид къде е камионът, къде е тялото на момичето и къде е бил ударът - смятам, че скоростта е била висока", добави той.

По първоначални данни 53-годишният водач има предишни дребни нарушения на Закона за движение по пътищата.

"След катастрофата шофьорът е дезиориентиран, най-вероятно в резултат на комоцио, което е получил", коментира д-р Валентин Димитров, директор на болница "Пирогов".

Отрицателни са тестовете му за алкохол и наркотици. По-късно се очакват резултатите от кръвните тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"След катастрофата шофьорът е дезиориентиран" - Тестове за алкохол и харкотици правихте ли му или е партиен кадър и ще се размине с тези неща?
120
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
53 годишен е шофьор е този. Предполага се че е изкарал книжката още по соц време, когато уж е нямало такава корупция, която се шири сега. Ама ако не е шофирал от 20 години и закона му позволява да се качи и да кара когато си поиска, нормално да е с толкова неадекватни реакции.
119
1
 
2
 
! Отговори
До 118 преди 1 година
Предполагаш ,че някой е неадекватен защото първо живееш тук и второ най вероятно имаш вече доста опит като шофьор и пешеходец , но примерно разгледай на едно дете 1-2 клас учебника по безопасност на движението (да учи се това в училищата) и там са описани правилата и това е , не пише че на *** му любимо да направи две линии , да не кваси като казак и да дава газ по пешеходните пътеки , защото вече всеки ден има такива новини дори за полицаи каращи под въздействие
118
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не минава и седмица без някой *** да убие хора по улиците. Следва показна МВР акция, МВР съвещание и после нищо до следващия убит от пиян, дрогиран или mалоумен шофьор! Къде са законите? Къде са службите? Гледаме интервюта с уж съпричастни хора на държавна служба и после пак нищо!!! Докога???
117
1
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Нашите полицаи не стават. Ето днес като ме спряха,поискаха ми документите.Дадох проба за алкохол.Отрицателна разбира се.Не съм пил алкохол сигурно от две три години поне.Вместо да ми върне веднага документите ми ги даде на другия, който ме спря и той почна да ме поучава, че не карам бързо. Викам му карам с 90, което е максималното.Онзи с пилешкия си мозък взе да ме поучава, че, щом имало колона зад мен, значи карам бавно.А тя се получи заради ограниченята от 60, два километра преди да ме спрат
116
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"независимо дали имам предимство, предполагам" - Човек на 19 години няма много жиейски опит за да предполага че има доста неадекватни шофьори по пътищата. А често деца пресичат сами на пешеходна пътека. Те пък никакъв опит нямат с такива наркомани. Затова шофьорите сме длъжни да ги пазим.
115
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лятото си бях в България. За две седмици на пътя попаднах в толкова опасни ситуации, колкото не съм имал в Англия за 300 000 км каране... Веднъж годишно си идвам и ми се струва, че всяка година става все по-зле! Не го разбирайте само за пътищата. Имам предвид изобщо. Сигурно има причина. Сигурно има.
114
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяло чудо е,че жертвата тук е само една!Това е положението!Оправия няма!И мен миналата година щяха да ме направят на ваденка!Оттогава ползвам само и единствено подземния транспорт и подлезите!Хора,няма кой да ни спаси!Не си гледайте в телефоните,а се оглеждайте ако ви е мил животът!Лека пръст на всички невинни жертви!Младо момиче,дете!Горките родители!Поклон!
113
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 101 Аз пък винаги и като шофьор и като пешеходец, независимо дали имам предимство, предполагам, че другия може да е по някаква причина неадекватен и първо поглеждам как е. Може шофьорът да е припаднал зад волана, или пешеходецът да е след тежка нощна смяна и да спи докато върви. Затова поглеждам човека и преценявам в какво състояние е и дали може да се разчита, че ще действа по правилата. Все пак с хора се разминаваме. Не с коли или пешеходци, а на първо място с хора.
112
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма държава. Няма общество. Може би ще го разберете някога. Поздрави от чужбина.
111
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е кадър на ГЕРБ, експертизата ще изкара, че спирачките са му отказали и затова не е спрял.
110
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сега не получи най-тежкото наказание, все едно показваме на другите като него, че могат да си правят каквото си искат. Без реални наказания, все едно нямаме закон.
109
2
 
8
 
! Отговори
До 101 преди 1 година
До някъде си прав ,но когато ясно е разписано кой къде е с предимство нещата не са до тълкувание .Разбира се че когато си на пешеходна пътека пешеходецът ще е с идеята че шофьора е длъжен да го пази .Друга е ситуацията с команчите които да рече пробват да пресекат околовръстно шосе
108
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнете смъртно наказание за такива иzроди. По улиците е пълно с такива като тоя дето вечно бързат за никъде. Не може живота на едно дете да струва колкото арогантноста и простоtията на този селски шибеk.
107
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои са шофьори грам представа нямат от правила и нито признават пешеходна пътека нито светофари .Вчера един ми бибитна както се пресичам на зелено , но като се завъртях и видя че няма да съм му по силите с *** газ направи забранен обратен завой на кръстовището и изчезна както уж бързаше за някъде . ПС : дядка не беше толукова бърз за да не ти запомня номера , ако ти видя колата в някъде мисли му
106
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много тежко наказание трябва за тоя. Също и за неспиране на пешеходна пътека на бързаците.
105
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе с тежкотоварен камион да фучиш с такава скорост около пешеходни пътеки при положение че тва не ти е лека кола или джип а има много по-голям спирачен път - си е направо умишлено убийство. Доживотен затвор.
104
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Гешев е обвиняемия прокурор, ще осъди мъртвото момиче задочно, че е блъснала камиона и е причинила ПТП.
103
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно в този случай няма смекчаващи вината обстоятеслтва. няма какво да търсите вина в пешеходците, в папата или в Путин. Станало е по светло, на пешеходна пътека, няма спирачен път. Трябва да получи максималното наказание.
102
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Око за око -- за наказание следва да го оковат за една стена и да правят краш тестове в нея с камиона му.