19-годишната Виктория била блъсната от камиона на пешеходна пътека

Тялото й е влачено 20 метра
Обновена: 14 окт 2022 12:38 | 14 окт 2022 12:38, Нели Христова
180
19-годишната Виктория била блъсната от камиона на пешеходна пътека
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

19-годишната Виктория, която загина по-рано днес в столицата, е била блъсната на пешеходна пътека. Това заяви на брифинг заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

Няма видими следи от спирачен път. Назначени са експертизи, ще бъдат разпитвани и свидетелите.

Още по темата

Ще бъдат иззети и записите от близките видеокамери.

"По първоначална информация инцидентът става на пешеходната пътека. Момичето е влачено от камиона около 20 метра, а след това возилото се удря в спирката. Ограничението в участъка е от 30 км/ч. Като се има предвид къде е камионът, къде е тялото на момичето и къде е бил ударът - смятам, че скоростта е била висока", добави той.

По първоначални данни 53-годишният водач има предишни дребни нарушения на Закона за движение по пътищата.

"След катастрофата шофьорът е дезиориентиран, най-вероятно в резултат на комоцио, което е получил", коментира д-р Валентин Димитров, директор на болница "Пирогов".

Отрицателни са тестовете му за алкохол и наркотици. По-късно се очакват резултатите от кръвните тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И когато паркират в България дават по пет пъти назад-напред,такъв цирк няма никъде.Некадърни шофьори.
100
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шофьора я е убил. След като ограничението е 30 км/ч и няма спирачен път значи той е виновен, дори пешеходеца да е изскочил изневиделица е можел да спре или да завие ако е спазвал ограничението.
99
1
 
17
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
С правата лопата у челото и дезориентирането преминава за миг........после към Бакърената...........
98
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово в България като видят човек да пресича на пешеходна шофьорите вместо да намали или даде път дава газ и заобикаля пешеходеца.Този маниер на каране го няма в чужбина.
97
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много вероятно тъпият селски бачкатор да е карал като рали пилот в бус лентата -- наказанието може да бъде единствено екзекуция.
96
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шофьорите, които очакват пешеходците да се съобразяват с тях са от същата порода като пешеходците, които очакват само шофьорите да ги пазят. Затова няма нужда едните да плюят по другите, а да еволюират малко и да се научат, че и едните и другите трябва да внимават. И шофьорите да се научат, че знаците за ограничение на скоростта не са поставени само, за да ги дразнят.
95
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро карах курсовете. Вътршните изпити в школите са проформа и те допускат до изпит, каквито и грешки да допуснеш. На самия изпит пък зависи дали си дал подкупа на изпитващия. Това с камерите е само заблуда, защото от ДАИ се оправдават, че си минал през дупка и затова камерата е спряла да работи. Системата е такава, че прозвеждаме убийци и никое правителство десега не се захвана да го оправи този проблем.
94
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен неадеквaт е тоя "шофep" без никакви реакции - както някой по-долу писа да прегазиш нещо и да не набиеш спирачки, без коментар... ами ако имаше хора на спирката примерно 10-15 човека ?!?
93
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зяпат в телефоните,колкото пъти погледна шофьор с неадекватнао каране виждам че се е надвесил над телефон.Как да отчете пешеходец или друго.Камери и глоби.
92
3
 
8
 
! Отговори
до 94 преди 1 година
Правата ти не те правят безсмъртен. За умрелия е все тая, кой е бил виновен. Това е от значение единствено за живия. Щом за теб е по-важно "да си в правото си", вместо да си жив, изобщо, ама изобщо няма нужда да се оглеждаш като пресичаш на пешеходни пътеки.
91
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камери навсякъде по пътищата!На всяка спирка!Дигане на глобите,отнемане на автомобила и доживотни присъди!А да има глоби за пешеходците,които на пешеходната пътека ходят като че са на модния подиум или на поход!Пешеходеца е длъжен да се оглежда като заек и да притича като такъв за да има максимален шанс при наличието на толкова пияни,дрогирани и пишман пилоти по улиците!
90
0
 
25
 
! Отговори
Жалко за момичето преди 1 година
Крайно време е шофьорите на служебни автомобили - баничарки и бусове да бъдат наказвани сурово! Повечето от тях шофират, като полудяли. Отделно много хора пресичат пешеходните пътеки без да се огледат.
89
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "до 88" - фактът, че не е спрял дори, че се е забил в спирката, а преди това е прелетял през пешеходната, означава, че именно той е виновен. Да опитваш да прехвърлиш вината на пешеходец на пешеходна пътека, защото "нямал бързи реакции", е точно отговорът, който очаквах от индивид, живеещ в България, с мислене като това на шофьора. На пешеходна пътека хората не трябва да търчат и да се чудят от коя посока може да прелети някой и да ги претрепе. Ако това не ти е ясно...не знам какво..
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България единствения закон който се спазва винаги е този на джунглата.а
87
0
 
30
 
! Отговори
ПТП преди 1 година
Аз лично се определям за слаб шофьор и много рядко карам. Като не си сигурен в себе си и реакциите ти на пътя по-добре си хвани метрото и тролея и не застрашавай живота на другите. Не всеки става за шофьор, въпреки че всичко живо се е юрнало да шофира.
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За С категория за камион мен ме скъсаха за 10 км превишена скорост,та въпросния шофьор който е бил перфектен и е минал изпита защо направи туй нещо?
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 87 Не, с 10км. няма да утрепеш никого. Правени са тестове и анализи, потърси си да прочетеш. Ограниченията на скоростта са на база на научни изпитания, така че не теоретизирай като не знаеш!
84
30
 
0
 
! Отговори
до 88 преди 1 година
А пешеходецът имал ли е реакции на пешеходец? Който и да е бил в провото си, за подобни инциденти винаги си трябват поне двама сгрешили.
83
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да прегазиш нещо и да не натичнеш инстиктивно спирачка, означава, че този е нямал никакви реакции на шофьор. Не само той трябва да бъде наказан, но и да се издири по документи кой го е обучавал и кой служител на ДАИ му е дал книжаката. Може и видеозапис да има от изпита му, ако си го купил скоро. Докато не запонат да наказват и другите виновни, купуването на книжки ще продължава.
82
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с 10 километра в час да кара камиона, като не се огледа пешеходеца, пак ще го утрепе. И с двеста да мине по пешеходната пътека, ако пешеходецът внимава, пак ще си остане непокътнат. Човешките закони са важни, ама природните са по-важни!

Спонсорирани публикации