Два самолета се сблъскаха във въздуха на авиошоу в САЩ

Не е ясно колко хора е имало на борда и дали има пострадали и на земята
Обновена: 13 ное 2022 08:05 | 13 ное 2022 07:30, Петя Славова
60
Два самолета се сблъскаха във въздуха на авиошоу в САЩ
Снимка: БГНЕС

Два исторически военни самолета се сблъскаха във въздуха на авиошоу вчера в американския град Далас и паднаха на земята в пламъци и дим, съобщиха федералните власти. Не е известно колко хора е имало на борда и дали има пострадали хора на земята, предаде БТА, позовавайки се на АП.

Сблъсъкът между "Боинг Би-17", т.нар. летяща крепост, и "Бел Пи-63 Кингкобра" е станал около 13,20 ч.  местно време на възпоменателно шоу за американските ВВС, съобщи Федералната администрация по въздухоплаване (ФАВ).

Към мястото на катастрофата са се отправили спасителни екипи. Телевизионни кадри на живо показаха хора, поставящи оранжеви конуси около отломките на бомбардировача.

Четиримоторният "Боинг Би-17" и бил основен бомбардировач във въоръжените сили на САЩ през Втората световна война. "Кингкобра" е изтребител, използван предимно от съветските сили през войната.

На няколко видеоклипа в "Туитър" се вижда как изтребителят се врязва в бомбардировача и двете машини падат на земята в кълбо от огън и дим.

ФАВ и Националния съвет за безопасност на транспорта са започнали разследване за инцидента, предаде АП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
8
 
! Отговори
ХА-аХа-ХАХАААААААА преди 1 година
Смях! Бой по кравите!! Затова се кефя и на Диабло, защото бия крави по чуторите яко! Бооой хахахах
20
5
 
7
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Пореден кефффффффффффффф!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кингкобра" е изтребител, използван предимно от ВВС на Червената Армия по времето на Великата Отечествена война. На това възпоменателно шоу на пиндостанските ВВС, "Кингкобра" извърши типичен руски таран.
18
5
 
9
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
Мдааа...Горкият бомбандировач. Лети си тихо, кротко. Пуска си бомбички и на никого зло не прави и изведнъж този гаден, долен, мръсен и подъл изтребител на който са летели руснаци ...Явно изтребителя е бил в Русия. Там са му промили идеологически хардуера щото няма софтуер и са го оставили като спяща клетка на територията на САЩ
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоаката на света
16
11
 
2
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Аз съм Васко Далаверата на круиз с татенцето и бях на Кайманите и си купих маниакална ковбойска шапка за шоуто като се върна ще правя студио и ще каня за интервю Иво Христов, Костадинов Ангел Христозов Роберт Банчев Александър Занев баща и син Кисови и други умове купона тук е намакс и бюфетчетата са точни
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасна новина! (h)
14
6
 
5
 
! Отговори
Бързобегунов преди 1 година
Ура друзя, това е знак свише че пабеда будет за нами. Ура!
13
3
 
6
 
! Отговори
ДО 10 преди 1 година
Рано или късно ше си платят!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу,няма да спя!
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми могат налагат санкции. Иран що не наложи санкции на САЩ. А че не участват пряко в конфликта е ясно по факта, че Русия още съществува.
10
7
 
20
 
! Отговори
Спонсор ФАЩ преди 1 година
Тия самолети да не са ги гласяли за Украйна? САЩ пращат пращат милиарди върху милиарди оръжия! Вече десетки милиарди станаха! Обаче в изявленията си казват НИЕ НЕ СМЕ СТРАНА В КОНФЛИКТА! САЩ НЕ УЧАСТВА! Когато Русия обаче ползва дронове направени по Ирански патент. Изведнъж ИРАН СЕ ПРЕВРЪЩА В СТРАНА В КОНФЛИКТА И ЗАХВЪРЧАВАТ САНКЦИИ! Тия са епитомията на ДВУЛИЧИЕ и НАГЛОСТ!
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русията цялата пада в кълбо от огън и дим.
8
5
 
17
 
! Отговори
Войната в Йемен преди 1 година
е практически така всеки ден! Умират хора всеки ден от 2014 насам Гражданска война. САЩ поддържат смяната на режима и постоянно пращат оръжия. В тази впйна досега има загинали 400,000 цивилни. Включително майки и деца! КОЙ ЩЕ ОСЪДИ САЩ ЗА ТАЗИ КАСАПНИЦА? КОЙ И КОГА ЩЕ КАЖЕ НЕЩО НА ТЕЗИ У-БИЙ-ЦИ САЩ???
7
5
 
14
 
! Отговори
Който гроб копае… преди 1 година
Ето, Германия я удариха нейните верни съюзници от ФАЩ! Тази зима ще е равносилна за тях не на една, а на няколко ядрени експлозии в гоавните им градове. Но те са дотолкова безгръбначни, че не могат да посочат с пръст дори извършителя на атентатите върху СП. Строго секретно било, не знам си какво си. В тая ситуация Руснаците освен да ги съжаляват друго не могат да направят. Тъжна картинка.
6
8
 
15
 
! Отговори
САЩ отстъпват преди 1 година
В Самарканд започна дълготраеннпроцес на изхвърляне на САЩ. Руската мечка тепърва се събужда. Русия още нищо не е започнала. А България се намира в най-тежкото и жалко състояние в цвлата ни съвременна история. Ние сме своебразно геополитическо мекотело. На важно геополитическо място сме но сме с провинциално поведение и сме без гръбнаци.
5
3
 
15
 
! Отговори
Мокрият сън на Ристю преди 1 година
ДБ и ПП мокрият им сън е да инициират референдум по примера на Пуерто Рико да минем под контрола на САЩ и да им признаем конституцията. А Кирчо, Кокорчо, Ристю Иванов и разните му там Хазарти и други влечуги да влезнат в ролята на гъ-зо-лиз-ци и с чевръстите си дупета да заработят по някой долар и потупване по рамото от големия брат. Барем утре и при нас така хубаво почнат да се сблъскват самолети!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Траверсите напират! Завладяват всякакви постове, всичко. Морално падение, хаос и разруха. А на фона на това тия изсипаха 60 милиарда за Украйна за да увеличат максимално загубата на човешки животи там.
3
4
 
20
 
! Отговори
Содом е там преди 1 година
Вакханалията ФАЩ! Покрита с глазура от високопарни красиви речи и обещания, а под повърхността гнил плод. Безпътица, разруха, разврат царува!
2
1
 
8
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Е нал е шоу