Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"

Сайта работел в съответствие с действащото международно право
20 юли 2023 14:11, Нели Христова
230
Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с вниманието на българското общество към темата за включването на български обществени дейци и журналисти в списъка „Миротворец“, Посолството на Украйна информира, че уебсайтът „Миротворец“ е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

Оттам уточниха, че информационното попълване на сайта „Миротворец“ се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели.

"Основните източници на информация, които се използват от Центъра „Миротворец“, са материали, публикувани в социалните мрежи, уеб издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра „Миротворец” уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право.

В същото време трябва да се отбележи, че през последните години руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра „Миротворец“, по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ", се казва още в позицията на украинското посолство.

От посолството уточниха, че дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Неафашстка Украйна - вън от Европа !
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отвартителни украинци ,струват ни милиони !
170
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Украинците не случайно ги избраха американците да се бият с руснаците , защото са ги разбрали колко са жестоки и прости !
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак лъжи !
168
0
 
1
 
! Отговори
НАГЛОСТТА ИМ преди 9 месеца
Сига до там , че да кажат: " извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право."Сега разбрахте ли всички от БГ колко са самоуверени и подли ?
167
1
 
8
 
! Отговори
Гордсъм че преди 9 месеца
съм ВРАГ НА УКРАЙНА!
166
3
 
9
 
! Отговори
Въпросчета преди 9 месеца
Как ще реагират сега Кирчо, Ицето и Боко? Коалицията за заробване на България?
165
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трролещите урки по форумите са най долни и противни и най противните същества на света които сеят омраза и разделение а българите хранят тези гнусни твари .
164
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъжите на хунтата не ме интересуват. Това са лъжци и мошеници. Но по лошото е че са убийци. Както и бг. хунта и мафия.
163
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
В България вече има 500 000 Украинци може и повече да са всички са масово на Слънчев бряг настанени в хотелите ходят си на плаж пият си питиетата взимат си помощите и нашата държава всичко им плаща. Пълно е с Украински дезертьори въобще не им пука какво се случва в родината им за тях е важно всичко да им е безплатно и да си спасят кожата. Поради тази причина те просто са обречени!
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
D0156 zarvul ti oste li v Balgaria marsch na fronta tam tie mjstoto a ne tuka da se pravis na myz
161
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 164.Абе нещо се бъркаш Украйната няма кой да я издържа финансово още 5 години нито пък някой да и прави военна техника и да ми я подарява.Мача май ще свърши скоро.
160
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес режима на Украйна в райна на Бахмут са използвали касетъчни бомби. Сега и Русия ще започне да ги използва и макс. лимита от 5мил жеpтви и инвалиди от страна на Украйна ще се достигне много по бързо и съответно мир.. До момента Украйна са дали 350 хил. жеpтви и 700хил инвалида, при сегашния темп войната можеше да се проточи още 6 години, сега с касетъчните бомби надявам се до 3-4 години ще се стигне до желаната от сащ и колониите им цифра от 5 мил загуби от страна на Украйна и съответно мир!
159
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На територията на ВАШАТА държава има субекти и информационни платформи, където граждани на НАШАТА държава са заплашвани с отнемане на живота им! Ако смятате да се присъединявате към някаква общност на цивилизовани народи, къде е реакцията срещу подобни фашизоидни практики и елементи ?!?
158
1
 
1
 
! Отговори
2 вида хора преди 9 месеца
РАБОТЕЩИ и ДРЪНКАЩИ
157
1
 
2
 
! Отговори
ало, агитките преди 9 месеца
СЪВСЕМ СЕ СПИРТОСАХТЕ ! НА КОЯ РАКИЯ СТЕ ?
156
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 156 .Поредния болен мозък дето си помисли,че 25 милиона Украйна ,която няма нито оръжия нито пари Може да победи една 150 милиона страна дето 50 години оръжия е произвеждала и още може да произвежда и не зависи от никой .
155
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 156 Аню е украинец що се правиш на българин бе толкова сте елементарни ,че не можете да се усетите даже На вас всички,които са против да ви се дава оръжия са ви русофили нали.Само ми кажи ,кой те излъга,че длъжен да те храни,да те издържа и да ти дава оръжие и да ти търпи украинските простотии,че не се сещам.
154
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами значи Украйна няма нишо против, ако този сайт ... Спре?
153
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 156 Ами като толкова мразиш Русия ей там отивай при братята си.Щото на мен тия просяци с тяхната простотия не са ми никакви,но щом на тебе са ти рода,не смятам,че трябва да си в държава от ЕС.,щото и тях не го искат там.