Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"

Сайта работел в съответствие с действащото международно право
20 юли 2023 14:11, Нели Христова
230
Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с вниманието на българското общество към темата за включването на български обществени дейци и журналисти в списъка „Миротворец“, Посолството на Украйна информира, че уебсайтът „Миротворец“ е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

Оттам уточниха, че информационното попълване на сайта „Миротворец“ се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели.

"Основните източници на информация, които се използват от Центъра „Миротворец“, са материали, публикувани в социалните мрежи, уеб издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра „Миротворец” уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право.

В същото време трябва да се отбележи, че през последните години руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра „Миротворец“, по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ", се казва още в позицията на украинското посолство.

От посолството уточниха, че дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Давайте последните си запаси от оръжие, давайте пари на украйна, настанявайте украинците в 5 звездни хотели по морето без пари, а те ще ни включват в списъци за ликвидиране. Така е демократично.
131
4
 
15
 
! Отговори
мак преди 9 месеца
Според мен е възможно укродържава да знае всичко. Просто някои българи се осмелиха да говорят срещу украйна, или пък немного ласкателно, затова трябваше да бъдат сметнати за врагове. Нали не може да си против многострадална украйна, защото според някои това означава, че си за русия.
130
3
 
20
 
! Отговори
ъц преди 9 месеца
""Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец""""" --- Което е поредното доказателство, че уКропия е Недодържава!!!!
129
2
 
12
 
! Отговори
Антон преди 9 месеца
Дори и животът на един българин да е в опасност,трябва да се реагира и да бъде защитен със силата на закона,каза Президента Радев!Дори това да е Тагарев,бих допълнил аз!Сега видяхте ли кой живее,кой на кого пречи и кой е иска да кара влака на бъдещето у нас!Е,не е БДЖ,не са и тези 240 празноглавци в Парламента,нито родното и жалко правителство,най-вероятно актьорът Фостър от...."Миротворецът"!
128
3
 
24
 
! Отговори
Дядката преди 9 месеца
До като нашите управници се мазнят на укронацистите , те си правят черни списъци за ликвидация на будни български учени , журналисти и будители!Стигнаха до там , че включиха и зам.председателя на Народното събрание!Нашите национални предатели с фашистки уклон забравят , че срещу фашиския терор винаги се изправя червения терор!Кой ще изпревари?
127
0
 
1
 
! Отговори
Киев преди 9 месеца
Всички от Варна защо Ви е сайт и комисия?
126
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правят се на умрели лисици от посолството на украинския Левски! Много добре знаят и този сайт не е създаден от Пенчо Тарабата със сигурност!
125
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оскотели българи ръкопляскаха на убийството на Дугина, без въобще да знаят коя е. Слатински написа цяла ода за Хитлер. Затова у нас украинците се чувстват като у дома
124
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 124 И защо да чакаме,че не е ясно.Щом една държава има законодателство,което не осъжда такива сайтове и те нямат закон с които такива да не се противопоставят на такива съществуване,значи ние не трябва да имаме нищо общо с такива държави.
123
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде сега ще се баламосваме!
122
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
## Европа, малък континент населен с големи(велики) народи, дали на света всички технически изобретения, блага! Гордея се да се нарека ЕВРОПЕЕЦ! А ВИЕ? ## Е кво нецeнзypно има в това? Този, който изтри преди малко тоя коментар, не е ЕВРОПЕЕЦ и се срамува да се нарече такъв! Идите в Азии, пожалуста!
121
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е според тяхното посолство.А според нас България няма нищо общо с държава Украйна и престоя на всички граждани на Украйна трябва да става с визи.А щом някой свързан с държавата Украйна проявява враждебност,визите да се издават след щателна проверка.
120
2
 
17
 
! Отговори
Международното кое?! преди 9 месеца
Сайт с хроника и списък на "мишени" за ликвидиране? И това дори не е в даркнет-а. Ако действително нямат нищо общо със сайта нека възразят срещу неговото съществуване. Представете си сайт, в който открито да се агитира за насилие срещу и премахване на Зеленски или пък Фон Дер Лайен, Олаф Шолц, Риши Сунак или други обществени личности от САЩ примерно. Каква щеше да е реакцията тогава? На лице са двойни стандарти.
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не вярвайте на нищо в политиката освен ако не бъде официално отречено.
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 126.Да ама твоята Украйна не е или не става за ЕС
117
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 128 Бегай в бандерията си да си играеш с парцалките.Несе занимавай с неща,с които не те бива.
116
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 113 Ти ли ще ме биеш бе просещ клоун,а да и доста такива като теб разбраха по трудния начин,че в България валута е български лев.Пиши си още,ама аз имам методи да показвам.Успех ти желая с писането.
115
3
 
24
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До 119 "Хората се борят за оцеляване, той опозиция търси... Докато не приключи войната, цялата власт ще е в Зеленски." Ти история знаеш ли? РФ влезе ли в Харков и от три страни беше обградила Киев? Като 8 години преди това им казваше не избивайте рускоезичнигте и им дайте елементарни законодателни права! В Стамбул подписха ли РФ и Киев? РФ изнесе ли се от Киевска област? След това за да се съботира процеса Украинците си убиха преговарящия и исмислиха БУЧА... за да продължат касапницата...
114
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Що за гнусна държава трябва да си да позволиш да съществува този сайт?!?
113
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На някой чивията му изби, посегна с пръст и ме изтри! Трудничко е братя мили, да се живей сред русофили!

Спонсорирани публикации