Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"

Сайта работел в съответствие с действащото международно право
20 юли 2023 14:11, Нели Христова
230
Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с вниманието на българското общество към темата за включването на български обществени дейци и журналисти в списъка „Миротворец“, Посолството на Украйна информира, че уебсайтът „Миротворец“ е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

Оттам уточниха, че информационното попълване на сайта „Миротворец“ се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели.

"Основните източници на информация, които се използват от Центъра „Миротворец“, са материали, публикувани в социалните мрежи, уеб издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра „Миротворец” уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право.

В същото време трябва да се отбележи, че през последните години руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра „Миротворец“, по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ", се казва още в позицията на украинското посолство.

От посолството уточниха, че дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
25
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 9 месеца
Братя украинци, след като приключите с руските *** в Украйна заповядайте в България, че тука има за изчистване много русофилска ***. Не видях името на безродникът Костя Копейкин в тоя списък...
151
6
 
23
 
! Отговори
Украински терористи преди 9 месеца
Украйна е държава-терорист и поддържа терористични сайтове, които разпространяват личните данни и призовават към убийство на хиляди невинни хора по целия свят, включително и българи, това са ФАКТИТЕ
150
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 150 И какъв точно се яви в чужда държава ти,че да ми казваш,какво и да било.Българския президент си решава първо за собствения си народ,а това дали се харесва на украинците е техен проблем.Разбра ли.
149
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
хайде курортистите ,т.н.бежанци от Украйна под строй на работа или чемодан и вокзал в Украйна .бандеровци такива,ти го храниш то те кълне да те убива.
148
4
 
32
 
! Отговори
веднага преди 9 месеца
Да се прекрати от българска страна сделката за 1 милион снаряда за Украйна! Докато има и 1 заплашен българин - никаква помощ за Украйна!
147
13
 
3
 
! Отговори
До негласуващ преди 9 месеца
Путин ще им мачка... с гол дирник. Ти също. :)))
146
8
 
3
 
! Отговори
Радев преди 9 месеца
Копейкин със сигурност е в черен списък само че друг ,заради неговите изказвания срещу независима държава,без да му в направила не него нищо лично ,има забрана да ходи там и Бесарабските Българи изпратихме нота до народното събрание срещу него ,видях списък че е в Чорная Бумага в ютуб незнам от кого ,може би чеченците на отряд шейх Мансур бореше се противКадиров
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 150 Доказателства имаш ли?
144
21
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 9 месеца
Какво направиха ДАНС и всички други когато Русия направи два опита да убие българи и взриви военни складове.....тогава никой не тичаше да разследва.
143
4
 
30
 
! Отговори
негласуващ преди 9 месеца
Всеки ден се убеждавам че Путин трябва да ги мачка тез!Ама яката..да ги отвъди!Това е война срещу българия!Путин не ни обяви ама Зеления червей ни обяви!Тагаренко ли ще е палача?
142
3
 
22
 
! Отговори
Пижо преди 9 месеца
Сайтът е създаден от зам.министъра на мътрешните работи! Нацистката държава отказва да премахне сайта и да търси отговорност от създателите, разпространителите и работещите по сайта! Въпреки нееднократните решение на Европейския парламент за този сайт! Целта на сайта - терористични актове на територията на чужди държави! Народното събрание на РБ да излезе с декларация, обявяваща Украйна за страна, подкрепяща тероризма и нацизма!
141
3
 
21
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
терористична и фашистка укрия!Тука урките се разкарват с джиповете си и не им пука че имало война!
140
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е има ли още държава Украйна.. Има щат на US..те им плащат държавните сметки
139
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 141 Да всеки,който има различно мнение е такъв нали.Аз като не харесвам украинската простотия,която е вече очевадна това е русофилство нали.Само според теб обаче,а според мен такива нагли същества като украинците трябва да си стоят в страната.
138
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е постановка, а коренът на злото по света е американска мултикорпорация Black rock, те финансираха: майдана в украйна, ковидо истерията, лгтб извратеняци, зелени, войната в украйна, те са като октопод с отровните пипала по целият свят..
137
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държавата терорист Украйна скоро ще получи звучен шамар от европейците които вече над година се учудват от наглостта на урките
136
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е списък на руските под.логи у нас.
135
4
 
28
 
! Отговори
Олеся Илашчук преди 9 месеца
това е посланика на бандеровската хунта в България. Знаете ли коя е Олеся Илашчук - това е нещо като Кобилкина - имаше училище в Запорожия където учеше украинските курррвета как да духххххат
134
0
 
11
 
! Отговори
Надежда преди 9 месеца
Заплашваш Тагарев,прибират те,съветват те и ти говорят нежно,много нежно!СПИСЪК МИРОТВОРЕЦ С ГОЛЕМЦИ,ВЕЛМОЖИ,ПЪРВЕНЦИ,ПОЛИТИЧЕСКИ ВЕЛИЧИЯ-НИЩО,ВЕЧЕТРЕТИ ДЕН!УСРАХТЕ СЕ ДА ПИША ИЛИ ОСРАХТЕ СЕ !
133
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С това украйна потвърждава, че е фашистка държава.