Най-богатата страна в света е изненадващо достъпна

Предлага достъпни варианти за туристи по света
13 авг 2023 14:52, Росен Стойчев
120
Най-богатата страна в света е изненадващо достъпна
Снимка: БГНЕС/EPA

Люксембург може и да е най-богатата страна в света, но екскурзиите там са изненадващо достъпни, съобщи Money.bg

Всъщност страната има няколко големи предимства. В нея има огромен брой петзвездни хотели.

Още по темата


Някои от тях обаче са изненадващо достъпни. Има такива в центъра, които могат да излязат по сто долара на нощувка.

Освен това общественият транспорт е безплатен. За да го ползвате трябва само да използвате лична карта.

Основните музеи предлагат вход свободен за постоянните си експозиции. Тези, които са платени, предлагат намаления веднъж в седмицата.

Люксембург е с много централна позиция и от страната имате лесен достъп до различни европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: Люксембургтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Русия е на пето място по БВП " така се изказа някой . Но как ще се стигне до Русия . И как ще се върне , който желае да я посети?
80
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За съжаление напълниха София с бедняци които не могат да си позволят двуетажна къща със 7 парко места и басейн в задния двор в Оборище. Иначе ние щяхме да водим класацията. Добре, че сега като приемем еврото лихвите ще паднат и апартаментите ще поскъпна, че вече се чувствах като някакъв бедняк с трите си апартамента на Московска, двата в Оборище и къщата в Бояна.
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Една страна е богата не с природни богатства, нито с общия брутен продукт. Важно е на колко се разделя пропорционално този продукт, колко се пада на един човек. Това е показателят за благодеснствие. Все едно в едно домакинство има 12 човека с месечен доход 5000, в друго 3ма с месечен доход - 3000. Кои са по-добре?
78
10
 
5
 
! Отговори
До 76 преди 8 месеца
АМИ, КАТО ОТКРАДНАХА НА УКРАЙНА 1/3, КАК НЯМА ДА ЗАБОГАТЕЯТ РУСНАЦИТЕ? НАЛИ ТОЧНО ТОВА КАЗВАМ
77
1
 
0
 
! Отговори
до 76 преди 8 месеца
(PPP) знаеш ли какво означава това съкращение. По номинал е съвсем различно.
76
7
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 8 месеца
Аз в такива прехвалени от пропагандата на ЦРУ дестинации не отивам , Люксембург , Слициева Долина, Германия, Холандия .. Вече и индиец не можеш да намериш будала да оди там..
75
1
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 8 месеца
Не се заблуждавайте от коментарите.това два три ...платени лъжци, с десетки Ник нейни, които не смеят да кажат и на децата си какво работят.
74
4
 
11
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 8 месеца
Само едно нещо не можах да разбера...защо трябва да отивам в Люксембург...защото е евтино ли???
73
11
 
10
 
! Отговори
до 75 преди 8 месеца
Русия изпревари Германия по БВП и е пето място според Световната Банка -2023г.
72
12
 
16
 
! Отговори
ПУТИН ШЕ ГИ НАПАДНЕ преди 8 месеца
РУСНАЦИТЕ, ОСВЕН ДА КРАДАТ И УБИВАТ, ДРУГО НЕ МОГАТ
71
7
 
11
 
! Отговори
дo 73 преди 8 месеца
Хора, като вас имат само един канал в мозъка. Обикновено прочитат нещо не за да разберат, а за да го отхвърлят. И все пак да опитаме. Целият БВП на Русия е по-малък от една средно развита страна (Италия), само че се разделя на три пъти повече население. Русия е 63та по БВП на човек, което е 3 МЕСТА ЗАД БЪЛГАРИЯ.
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който толкова обича запада , да бега направо там , и назад даже поглед не обръща..
69
14
 
9
 
! Отговори
11 преди 8 месеца
До Армагедон ---- Странно, Русия е "въздух под налягане", а пък се срина европейската икономика, вследствие на глупендерските европейски санкции. Няма значение дали рублата се срива, щото никой не я търгува, а пък в Русия с рубли можеш да си купиш всичко, защото храната и енергията са без пари. Най са ми смешни такива паляччовци, дето сравняват БВП и икономиката на Русия с други страни, без да вземат предвид, че тя си е самодостатъчна.
68
0
 
7
 
! Отговори
Бил в UK преди 8 месеца
Западните стандарти са много интересни. Например: рентването на апартаменти, къщи и други домове с покрив в Швейцария е три пъти по-малко от това в Англия, но храните са точно 3 пъти по-големи от тези на Острова. Навремето му викаха "уравниловка". Пътувайки из западните държави, без да съм икономист, схванах значението на думата, която нашите червени бандюги се опитваха да внедрят в главите на българина.
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
60, тази година руският годишен темп на ръста на БВП е 4.9%. Според СБ Русия изпревари Германия и се приближи към Япония.
66
1
 
5
 
! Отговори
Путешественик преди 8 месеца
До Люксембург има още -- Достатъчно! ;) Точно така е! Вие не сте интернет пътешественик. Били сте там. Похвално. Прекрасна страна с чудесни, словоохотливи и цивилизовани личности.
65
0
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 8 месеца
Най-големия работодател в тази чудна страна е публичния сектор. Следват няколко shared service центрове на амазон, гудиър, арселор митал и PwC. Не е лошо там. 6-7 евраки са напълно обичайна заплата без да сте дори сте senior, ама лошо боцкат с наемите.
64
4
 
8
 
! Отговори
Люксембург има още преди 8 месеца
хубаво и евтино кафе, евтино гориво, хубав и не скъп шоколад! Да изброявам ли още! Два пъти в седмицата ходим фирмено на обяд за по час там! Въпреки, че нямат море приготвят едни от най вкусните морски плодове (бълг. дарове)! И да не обиждаме, жени също!
63
4
 
5
 
! Отговори
Хммм... преди 8 месеца
Добри тортички, приятно за разходка , спокойно и ...скучно ......Та и без пари да е незнам дали искам да се разходя до там отново .
62
5
 
15
 
! Отговори
Фейри Телс преди 8 месеца
Само за да минеш през Люксембург,трябва да имаш поне нова и надежна кола.Понеже ако се наложи да спреш принудително.....Оле мале.Може да се наложи да развържеш колата за да си платиш спането и билетът за да напуснеш максимално бързо от там.А там живеят единствено служители и чиновници които дори не ползват личен автомобил заради излишните средства.Там се ходи на гурбет,но работа се намира единствено във банковият сектор.Гуньо работа там нема.Инак вие си ги пишете.