България победи Украйна на Европейското първенство по волейбол

Момчетата на Пламен Константинов са втори във временното класиране в групата
2 сеп 2023 23:03, Анисия Иванова
136
България победи Украйна на Европейското първенство по волейбол
Снимка: БГНЕС

България записа втора победа в група В на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в Италия, България, Република Северна Македония и Израел. Националите надделяха над Украйна с 3:1 гейма. С успеха си момчетата на Пламен Константинов излязоха на второ място във временното класиране в групата.

Пламен Константинов направи една промяна в стартовия състав в сравнение с мача с Финландия, като на мястото на Денис Карягин срещата започна Александър Николов. България започна с Николай Колев, Мартин Атанасов, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Александър Николов и либеро Теодор Салпаров.

След едно изравняване в началото на мача украинците реализираха три поредни точки след добра атака, грешка на Цветан Соколов на мрежата и ас на Иля Ковалов и поведоха с 4:1, а след това и с 6:2. Националите ни допускаха доста грешки, което позволи на гостите да поведат с 6 точки при 17:11. Българите успяха да реализират три поредни точки и да намалят пасива си до 3 точки – 17:20, но украинците спокойно взеха гейма с 25:20 след ас на Олег Плотнитский.

България стартира отлично втория гейм и поведе с 4:1, но позволи на украинците да изравнят при 5:5. Последва още едно изравняване, след което с добра игра на мрежата българите поведоха с 2 точки – 8:6. След отлична атака на Николай Колев и отсъдена носена топка на украинците домакините дръпнаха с 3 точки – 13:10, а малко по-късно след страхотна атака на Мартин Атанасов и с 4 точки – 15:11. След 15:12 българите показа много добра игра и вкараха три поредни точки и поведоха с 6 точки – 18:12. В края на гейма "трикольорите" направиха още една серия от три точки и взеха втората част с 25:17 и изравниха резултата.

В началото на третия гейм българите продължиха с добрата си игра и още в началото поведоха с 4:1, а малко по-късно след грешка в атака на украинците със 7:3. Избраниците на Пламен Константинов продължиха да увеличават преднината си, която стана 6 точки при 11:5 след атака по блокадата на Александър Николов. След грешка на сервиз на българите и точка от начален удар на украинците, гостите успяха да намалят изоставането си до 2 точки – 11:13. След три поредни точки на Мартин Атанасов – две в атака и една при блокада, България поведе със 7 точки при 19:12. Украинците веднага успяха да реализират три точки и намалиха изоставането си до 4 точки – 15:19, а малко по-късно и до 2 точки – 18:20. "Трикольорите" обаче показа страхотна игра и след ас на Александър Николов и блокада на Георги Сеганов взеха гейма с 25:20.

Домакините продължиха с отличната си игра и през четвъртата част. Още в началото те поведоха последователно с 4:1 и 7:2. Разликата за България стана 6 точки при 9:3. Украинският тим успя на два пъти да намали пасива си до три точки при 8:11 и 11:14, но българските волейболисти отново дръпнаха с 6 точки при 17:11. В края на гейма гостите намалиха пасива си до две точки при 19:21 след грешка в атака на домакините. "Трикольорите" пропуснаха три мачбола, но успяха да вземат четвъртата част с 25:23 и съответно мача с 3:1.

Словения е начело в групата с 3 победи от 3 мача, 9 точки в актива си и 9:1 геймово съотношение. Втори е тимът на България (3 мача) с 6 точки и 7:3 геймово съотношение. Трета е Хърватия (2 мача) с 5 точки и геймово съотношение 6:2, следвана от Финландия (3 мача) с 3 точки и 4:6 геймово съотношение, Испания (3 мача) с 3 точки и 3:7, и Украйна (2 мача) с 1 точка и геймово съотношение 3:6.

Утре надпреварата продължава с нови два двубоя. От 17:30 часа играят Испания и Финландия, от 20:30 часа България среща тима на Хърватия, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: волейбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
4
 
! Отговори
ППДБГЕРБДПС Форевар преди 8 месеца
Колко са жалки нашите че са победили тозии изстрадал от путхитлер народ. Как ги не е страм
59
1
 
11
 
! Отговори
Баба Гица преди 8 месеца
Пуснали са лесна победа за благодарност за безплатните 100 БТРи и 2та безплатни реактора за АЕЦ
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази така наречена " държава" от кореняци Румънски Копанари Хохли,е Победена всякак! Те самите само ,още Не са го Разбрали уви!-:) Путин отдавна ги Би!-:)
57
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 8 месеца
Тагаренко е в будна кома.
56
3
 
15
 
! Отговори
Тагаренко преди 8 месеца
Ало журналята да си оправите заглавието! Не се пише така "България победи Украйна". Пише се "Благодарение на Украйна, България записа втора победа на Европейското първенство по волейбол". Аз ли да ви уча?
55
1
 
3
 
! Отговори
Господ преди 8 месеца
На България съм отредил винаги да губи и никой не може да променя написания код ! Може да е с много, може да е с малко, важното е винаги чувството на неудачник да бъде набито в българите !
54
1
 
4
 
! Отговори
Стивън Кинг преди 8 месеца
Недейте така ,,България победи Еди кой си,, че ще напиша нов ужас още по зловещ, това не е в този свят България да победи някой на каквото и да било
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Питат Радио Ереван:- Защо Украйна има национален отбор по футбол, по волейбол и даже по шах, а няма отбор по баскетбол?Радиото отговаря:- А вие някога виждали ли сте украинец да пусне нещо в чужда кошница?
52
0
 
14
 
! Отговори
Веднага наказание! преди 8 месеца
Тагаренко да им пусне повиквателни за запас - 6 месеца, за да си оправят евроатлантическата ориентация.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой отбор който не е събиран от фронта ще бием ли или това ще ни е
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега Тагаренко като разбере и ако от вълнение получи някой инсулт, инфаркт и го закарат в спешното онези там директно ще го набутат в моргата. Хич няма и да стигне до шоковата. Съсипаха го тоя човечец
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано не накажат нашите волейболисти.Върнаха се времената отпреди 33 години ,а сегашните ни господари от ФАЩ се оказаха много по-строги ,алчни и нагли.
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Безобразие! Как смеете да побеждавате Украйна? Хер Тагаренко, сега ще привика всички отговорни за това злодеяние на разпит! Хайл Тагаренко, Хайл Зеленски, хайл Украйна! Зиг Хайл! Зиг Хайл!
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега сигурно Белия дом,Урсулата,Барела и онаниста Столтенберг ще ни наложат санкции
46
2
 
17
 
! Отговори
ПКП преди 8 месеца
Това не е политкотектно и в духа на евроатлантизма! Оставка за Пламен Константинов
45
1
 
22
 
! Отговори
Офф ,да се омитаТ преди 8 месеца
Нито един български /краварски!/ политик не посмя да влезе в залата и да поздрави националите ни.НИТО ЕДИН!!!ДЪРЖАВАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ХАМЕРИКАНСКИ СЛУГИ!!!ФАКТ.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега подивелите сектанти евроатлантици сигурно ще изкарат нашите играчи агенти на Путин :)
43
12
 
1
 
! Отговори
Кашаваров преди 8 месеца
А расиюшка къде се състезава? Последно чух че щели да обучават африканците на хокей на лед, но поради липса на лед, щели да натъркат пода със *** от палмово масло.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано сега не накажат волейболистите ни.Върнаха се времената отпреди 33 години ,но сега господари са ни ФАЩ и опиканото НАТО.Правителството ни е пълна отврат и погнуса.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагаренко е поискал от министъра на спорта пълна проверка по случая.

Спонсорирани публикации