Ердоган: Границите на Турция - от Адриатика до Великата китайска стена

Политически и културно те били далеч отвъд официалната ѝ територия
21 ное 2023 13:06, Елка Василева
359
Ердоган: Границите на Турция - от Адриатика до Великата китайска стена
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че политическите и културните граници на Турция се простират далеч отвъд официалните ѝ граници - "от Адриатическо море до Великата китайска стена", предаде Анадолската агенция.

Ердоган каза това след вчерашното заседание на Министерския съвет на Турция, отправяйки критики към онези в страната, които според него не гледат адекватно на "кланетата в Газа, палестинския въпрос, каузата за Йерусалим".

Още по темата
"Политическите и културните граници на Турция не започват от официалните ѝ граници, а от една много по-широка линия, простираща се от Адриатическо море до Великата китайска стена", каза той, добавяйки, че "когато започнем да гледаме на тези географски територии като нещо извън нас, тогава родната земя също ще бъде в опасност".

Президентът цитира видния писател, поет и политик Яхия Кемал Беятлъ, роден и отраснал в Скопие, който по онова време е част от Османската империя, но се оказва извън пределите ѝ след Балканската война, а носталгията по града бележи значителна част от творчеството му.

"Дори и раздялата да продължи дълго, дори и да минат много години / дори и ние да не сме във вас, вие отново сте в нас", цитира Ердоган стихове на Беятлъ и продължи: "Всъщност изпитваме същото чувство към всеки сантиметър земя в нашето сърце. Когато започнем да гледаме на тези географски територии като нещо извън нас, тогава родната земя, с която сега разполагаме, също ще бъде в опасност".

"Ако не реагираме на случващото се в Газа днес, няма да можем да попречим на нахлуващия фанатизъм, наречен обетована земя, да се простре и до собствените ни земи утре", продължи Ердоган. "Поради тази причина казваме, че всяко събитие, което се случва по четирите ни краища - от Балканите до Кавказ, от Черно море до източните брегове на Средиземно море, ни засяга пряко. Мястото на Карабах в нашите сърца е същото като мястото на Газа в нашите сърца. Както не правим разлика между Босна и Алепо, Триполи и Балх, Солун и Мосул, така и виждаме по един и същи начин нашите древни градове и Йерусалим", заяви още той.
(БТА, Мина Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
2
 
! Отговори
Независим преди 5 месеца
Bazantion - вечният град.
300
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да не стане вместо това град държава, около Коня!
299
0
 
3
 
! Отговори
Имало едно време.. преди 5 месеца
Тая приказка я знаем.По-добре да се застегне добре отзад, че кюрдите как са му набрали само..И да не не неглижира така Иран, Саудитите и Египет, че има да яде пръст баш от мюсюманските си братя заради такива общи приказки
298
2
 
4
 
! Отговори
Абдулах Йоджалан преди 5 месеца
Турук е презрително название за анадолски говВведо и за скопена ***, от което по-късно дьонмета наричат на подбив цялата дъжава заселена от незаконни издънки на кюрдите, която създават и трябва да управляват преди около стотина години!
297
0
 
4
 
! Отговори
На тоя вече са му преди 5 месеца
скроили шапката. ако не беше противопоставянето между Америка и Русия, отдавна щяха да саго търкулнали по някой баир увит бял чаршаф. Те и затова го оставят да си приказва..Между другото, мит е етничексата революция в България. Всеки по-свестен турчин отдавна се е изнесъл. А турски ренесанс с *** от невежи роми готови да приемат всяка вяра и кауза за пари не се прави.
296
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 5 месеца
От Аркитика до Антарктика. Надали това е казал Ердоган,един умен политик. Ама все едно става дума за всички БКП-та по всички земни кълбета.
295
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По заповед на Коминтерна от СССР.... Зеев организира унищожаването на осем вагона старобългарска литература, но не успява да убие Петър Дънов (заб. в третото пророчество на Фатима се казва "Да се внимава да не бъде убит един епископ в бяло от България Бялото Братство!" Дънов предусещайки края след влизането на комунистите на Българска земя, сам взема решение да напусне физическото си тяло и за да предпази българите от лоша карма!
294
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На 9.9 1944г. в България пристига НКВД - КГБ "другаря" Бачи Зеев с три задачи: 1 Да ликвидира министрите, регентите и депитатаите от Българското НАродно Събрание. 2 Да събере и унищожи българските книги на глаголица, исторически и религиозна литература и беседите на Петър Дънов. 3 Да ликвидира духовния Учител Петър Дънов и да репресира последователите му. Бачи Заеев успешно се справя с функциите си на палач и с две картечници в една изровена от бомбите яма на Централните гробища в Орландовци.
293
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гръцките фанариоти унищожават целенасочено най-ценните книги и български библиотеки. Това по-късно дава предпоставки за поголовно фалшифициране на най-ранната българска история от гърците, които злобно подхвърляли - "Ха, вие българите не си знаете историята и не знаете, че сте най-древния народ на Балканите. Сега не можете да го докажете...." Гърците не са единствените, които са действали по този начин. Руските евреи са другата напаст, която осакати историята ни, по заповед на болшевиките!
292
6
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 месеца
До ОТГОВОР - Не съществува турска нация, но съществува "500 годишно турско робство" в историята на великото балканоиднно диво създдание буггарсско?? Булллгаааааар булгарррррр ... какво колосално разхищение на органичен материал ... от което дори тор за дива ливада не става.
291
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По време на гръцките фанариоти започва едно системно унищожение на български книги (главно исторически) 1) В 1825г в манастира "Зограф" (в Атон) са изгорени български ръкописи в шещта за хляб (изпечена цяла фурна с древни български книги "подпалки". В 1840г. шуменският епископ(грък), освещавайки църквата в с. Въча, заповядва да хвърлят ръкописните български книги в една яма на гробищата. В 1825г. по заповед на гръцкия митрополит, Иларион Критски, изгаря книги на Търновската патриаршеска библиоте
290
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С произхода и прародината на българите "прабългарите" е спекулирано безкрайно. Натрапена теория, че "прабългарите" са били малко тюркско племе от състава на т.нар. "хунски съюз" (т.е. някакви полудиви"номадски монголци"), които идвайки на Дунава се претопили в "славянското море" и станали "бели хора" .... Прародината беше препратена някъде неопредалено в монголските степи, с презумцията, че щом там сега живеят монголци и тюрки, значи и "прабългарите" са били такива!?!?!?!?
289
13
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 месеца
Няма какво да се краде от историята на един "народ" като българския, чиято цяла история е крадена. От три томната велика история на великите българи ако се премахне краденото от македонците и турците, останалото се свежда до - "Срещнали се на полянка прабългарин и славянка, цуни гуни вади тури, народили чуккунддури, хем ебпливи, хем крадливи, но най-вече злобливи". За българите може да се каже само едно нещо - уродливо дете, пръкнало от кръшкането на македонката Гергана с турчина Аспарух.
288
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ОСНОВНИ ПУНКТОВЕ ЗА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ 1)Произход и Прародина на българите. 2) Етимология на името "българи". 3) Понятийния апарат. 4) Езиковия проблем и писмеността. 5) Религия и приемане на християнството. 6) Разцепване на българската суверетност на десетки изкуствени малки етноси. 7)Създаване на теория за "изчезналите народи на Балканския полуостров и липсата на приемственост между тях и днешните българи". 8) Насаждане на чувство на вина и други такива у българите!
287
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нека видим по какъв начин се фалшифицира българската история. 1 Укриване на документи и унищожаване на факти. 2 Манипулации (грешни внушения). 3 Крадене на история. 4 Премълчаване на важни събития и обстоятелства. 5 "Редактиране" на изворов материал. 6 Откровенни и нагли фалшификации. 7 Репресии и физическо унищожаване на историци и хора от интелигенцията отстояващи историческата истина. Всички тези методи са прилагани и се използват и сега.
286
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Отрежете на едно дърво корените и то ще изсъхне." През вековеь, българската история е била подлагана на нагли манипулации, безочливи фалшификации, кражби и директно унищожение (горене на книги, рушене на култови паметници и геноцид спрямо живите носители на историческата истина и традиция). В това отношение, най-големи вреди на българската история са нанесени от гърците, турците, евреите, руснаците, и сърбите.
285
4
 
7
 
! Отговори
ОТГОВОР преди 5 месеца
Не съществува турска нация така както не съществува турски народ !!!! Все едно да твърдите че има американски народ или американска нация ! Или да твърдите че има руски народ и руска нация , то е същото . Тези "народи или пък нации" състоящи се на осемдесет , деветдесет процента от други етноси но не от собствения как да се нарича ? Това нация ли е ? Толкоз по миражите на турците за завладяване на цялото земно кълбо !
284
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи диктаторите, като навършат седемдесетте им се привиждат едни необятни територии, като в същото време не заят какво да правят със собствените такива. Един друг си има 120 000 000 кв.км., със средновековен стандарт, но му трябват още да пблагородява.
283
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Агресия: Германия - 2750 джамии, население 82314900. Франция - 1600 джамии, население 64821885. България - 1280 джамии, население 7351234. Великобритания - 1000 джамии, население 62041708. Испания - 813 джамии население 46661954. Холандия - 400 джамии, население 16570613. Австрия - 400 джамии, население 8356707. Белгия - 328 джамии население 10708433. Италия - 258 джамии, население 60442587. Гърция - 258 джамии, население 11305118 души. Полаша 6 джамии, население 38186860
282
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Ястреб Османлията Ястребе, докторът каза по два пъти на ден, преди ядене, освен от червените, да пиеш и от жълтите и зелените.

Спонсорирани публикации