Ердоган: Границите на Турция - от Адриатика до Великата китайска стена

Политически и културно те били далеч отвъд официалната ѝ територия
21 ное 2023 13:06, Елка Василева
359
Ердоган: Границите на Турция - от Адриатика до Великата китайска стена
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че политическите и културните граници на Турция се простират далеч отвъд официалните ѝ граници - "от Адриатическо море до Великата китайска стена", предаде Анадолската агенция.

Ердоган каза това след вчерашното заседание на Министерския съвет на Турция, отправяйки критики към онези в страната, които според него не гледат адекватно на "кланетата в Газа, палестинския въпрос, каузата за Йерусалим".

Още по темата
"Политическите и културните граници на Турция не започват от официалните ѝ граници, а от една много по-широка линия, простираща се от Адриатическо море до Великата китайска стена", каза той, добавяйки, че "когато започнем да гледаме на тези географски територии като нещо извън нас, тогава родната земя също ще бъде в опасност".

Президентът цитира видния писател, поет и политик Яхия Кемал Беятлъ, роден и отраснал в Скопие, който по онова време е част от Османската империя, но се оказва извън пределите ѝ след Балканската война, а носталгията по града бележи значителна част от творчеството му.

"Дори и раздялата да продължи дълго, дори и да минат много години / дори и ние да не сме във вас, вие отново сте в нас", цитира Ердоган стихове на Беятлъ и продължи: "Всъщност изпитваме същото чувство към всеки сантиметър земя в нашето сърце. Когато започнем да гледаме на тези географски територии като нещо извън нас, тогава родната земя, с която сега разполагаме, също ще бъде в опасност".

"Ако не реагираме на случващото се в Газа днес, няма да можем да попречим на нахлуващия фанатизъм, наречен обетована земя, да се простре и до собствените ни земи утре", продължи Ердоган. "Поради тази причина казваме, че всяко събитие, което се случва по четирите ни краища - от Балканите до Кавказ, от Черно море до източните брегове на Средиземно море, ни засяга пряко. Мястото на Карабах в нашите сърца е същото като мястото на Газа в нашите сърца. Както не правим разлика между Босна и Алепо, Триполи и Балх, Солун и Мосул, така и виждаме по един и същи начин нашите древни градове и Йерусалим", заяви още той.
(БТА, Мина Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мустава Кемал Ататюрк: Евреин от Сефаридско потекло. Ататюрк е учил в еврейско училище, наречено Шемзи Ефенди, ръководено от евреина Шимон Цви....
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джавид Бей: Финансов министър при Талаат. Емануел Крсов: Еврейски пропагандист на младотурците. Владимир Жаботински: Руски болшевик - евреин, преминал в Турция 1908г. Издател на вестника "Млада Турция"
239
0
 
10
 
! Отговори
гзмм преди 5 месеца
мршо труска, къде е днешна турция, в светия град за православните. с огън и ятаган се настанил в константинопол и то само преди 6 века.
238
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кои бяха евреите младотурци? Талаат Паша: Вътрешен министър на Турция по времена Първата световна война. Главен архитект на Арменския геноцид. Рефик Бей: Издател на младотурския вестник "Революционна преса" Министър председател на Турция в 1939г.
237
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евреите болшевики снабдявали младотурците! 1920г. еврейските болшевики дават на Ататюрк 10 милиона златни рубли. 45,000 пушки и 300 картечници. 1920г. Ататюрк окупира пристанище Баку, отстъпвайки го 5г. по-късно на еврейските болшевики. И Ротшилдови вече имат "Баку оил къмпани" на болшевишка еврейска територия.
236
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Предизвикване на Първата световна война: 1914г. еврейските младотурци подпомагат платения убиец Гаврило Принцип, който подпалва Първата световна война. 1915г. в планирания и проведен от младотурците Арменски грноцид, са избити милион и половина арменски християни. 1918г. евреинът Мустафа Кемал "Ататюрк", взема властта.
235
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1891г. една политическа група от Фохмех, формира "Комитет за обединение и прогрес" наречен по-късно - Младотурци. Групата се оглавява от масона евреин, Емануел Карузо. Конгресът на Младотурците: 1902 и 1907 се провеждат два конгреса на младотурците в Париж, където заплануват да проникнат в султанската турска войска, което довежда до военния преврат от 1908. Детронизиране на Султана: 1908г. Младотурците с преврат принуждават султан Абдул Хамид, да се оттегли.
234
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
в еврейски вестник, пише: Мустафа Кемал: "АЗ СЪМ ЕВРЕИН" Историческа справка за евреите младотурци: 1716г. в Солун се формира група, наричана Дохме, водена от приемника на Шабатан Цви - Баричия Русо. 1900г. Дохмех наброява над 100,000 души. Известни като скрити евреи или "крипто евреи", те са се оредставяли за мюзюлмани, но са били евреи.
233
1
 
12
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Ердоганю е грузински ром!!!
232
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евреинът Шабатан Цви се обявил за еврейски месия 1680 г. в Солун. Той повел хиляди последователи евреи към Палестина. По пътя Цви (уж) става мюзюлманин. Последователите му, също стават (фалшиви) мюзюлмани, с цел подмолно да овладеят Османста Империя.
231
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Осман ... Аспарух е бил блестящо красив сияен и висок ариец - европеид и свръхфеномен жрец от рода Дуло - принц Сихипер, синът на убития по време на кървавия преврат през 679г последен меровинков крал на Франките Дакубер, спасил се от килърите на баща му. Крал Дакубер е законният династичен продължител на първосвещената златна геология на Българския жреческо - царски/императорски род Дуло, спасила се в днешните земи на Франция по време на първото византийско робство на България (518-681)
230
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До ОСМАН За Цар Испор знаем официално, че той е Кан Аспарух и той не е бил онзи отвратителен, първобитен и грозен черно - жълт и космат азиатски тюрко - монголоид, за какъвто ни го анти-българската историческа школа на анти българите Иречек и Златарски под ръководството на юдео - ционистките заговорници срещу Българите от австро-унгарската, руската и съветската и сега руската исторически дезинформационнни школи и науки, дошъл уж от Азия и отнел ней-хубавите земи на данайо=юдео - византийците!
229
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да се пробва с азербеджан там имат много газ и нефт
228
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Важното е великите турски опити да не спират
227
1
 
4
 
! Отговори
Алчничко е преди 5 месеца
Старчето, време е да му се даде една земица, към 2-3 кубика ще му мязат и ще са му тамън!
226
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След достигане на 20% мюзюлмани, нацията може да очаква агресивна разправа с неислямиски жители, формиране на джихад милиции, спорадични убийства и иагаряне на християнски църкви и еврейски синагоги, така както е в Етиопия - Мюзюлмани 32.8%
225
15
 
6
 
! Отговори
ОСМАН преди 5 месеца
ВЕЛИКИЯТ ТУРАН Е БЪДЕЩЕТО!БРАТЯ БЪЛГАРИ СВИКВАЙТЕ С ТОВА.ВСЕ ПАК ПРАБЪЛГАРИТЕ СА НИ БРАТЯ ТУРЦИ ,ЧЕДА НА ТАНГРА!КААН АСПАРУХ Е ГОВОРИЛ ТУРСКИ А НЕ РУСКИ..ЕЕЙ БЪЛГАРИНО ,ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ ТУРЧИН..ЛОШО Е ДА СЕ ОТРИЧАШ ОТ ДЯДО СИ......
224
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато мюзюлманите в държавата прескочат 10%, а къде е България? те ще започнат натиск със всички начини за да вземат участие в управлението на държавата, като исканията са да могат сами да управляват мюзюлманското общество държавата изкуствено създавайки мюзюлманско гето подчинено на Шериата - излямското право. В Париж ние виждаме коли да горят. Всякаква не мюзюлманска акция дразнеща ги така както в Амстердам, на опозицията срещу Мохамед и филмчета се получава контра реакция.
223
3
 
7
 
! Отговори
Туркиня преди 5 месеца
Знае се, че epдуrань е била благословена от Бог с xeмopoид с образа на мyaмед. То с охота го показвала на ислямските миряни, за да мoгат те да се любуват на святото чудо, галейки го и целувайки го. Xeмopoидът бил лeчебен и лeкувал вярвaщите от кoварни бoлести в името на ъалaxa бога наш.
222
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕРДОГАН ВЕЧЕ НИ Е ВЗЕЛ ПОД МИШНИЦА, СЛЕД КАТО ДПС УПРАВЛЯВА ВАСАЛНАТА ТЕРИТОРИЯ.

Спонсорирани публикации