Лорд Камерън: НАТО може да надживее Русия в Украйна

„Да направим всичко възможно да помогнем украинците да отблъснат ужасяващата агресия на Путин“
30 ное 2023 08:43, Елка Василева
115
Лорд Камерън: НАТО може да надживее Русия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО може “да надживее” Русия в Украйна, каза британският външен министър Дейвид Камерън пред съюзниците си в Брюксел, като изтъкна, че комбинираната икономическа мощ на блока е 30 пъти по-голяма от тази на Москва, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В изявление на първата среща на НАТО, откакто стана външен министър, лорд Камерън призова държавите-членки “да впрегнат колективното си предимство”, за да доставят на Киев достатъчно оръжия, така че да победят силите на Владимир Путин.

Срещата в Брюксел идва на фона на опасенията в Украйна относно намаляващата подкрепа на Запада, докато конфликтът в Газа продължава. Дейвид Камерън посочи, че има още работа за вършене за осигуряване на пълната подкрепа на всички 31 държави-членки на НАТО.

"Преди две седмици бях в Украйна и казах, че трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на украинците да отблъснат тази ужасяваща агресия на Путин. Ще изградя консенсус за това мнение тук в НАТО“, декларира британският външен министър.

Той каза, че съюзниците трябва да се стремят да подпишат повече многогодишни многонацинални сделки, за да убедят производителите на оръжие да увеличат производството, така че да се отговори на изискванията на Украйна поне през следващите две години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ама както разказва плененият украинец Александр Михайленко - /О РАЗТУЩИХ В ВСУ НАСТРОЕНИЯХ РАЗВЕРНУТЬ ОРЪЖИЕ И ИДТИ НА КИЕВ/-ще го надживее кога оживее БАНДЕРА.
76
13
 
2
 
! Отговори
Любопитко номер две преди 5 месеца
До 72 Анонименкакто и да смяташ Китай няма да се върже с руzzиа на 100 %. Не са толкова луди че да загърбят богатите за сметка на бедняците. Ако след 100 години Запада умалее пред руzzиа тогава може и да искат да сринат запада, но до тогава СЛАВА УКРАИНА!
75
1
 
3
 
! Отговори
Путин: преди 5 месеца
Няма.
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нагло ******, въобще не крие, че вече си е уговорил комисионните от производителите - иваче защо ще иска дългосрочни договори ...
73
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя звучи като "дайте да дадем, т.е. да дадете".
72
2
 
16
 
! Отговори
Тоз пък преди 5 месеца
Изкараха го и него от нафталина и айде.соговори щял да подписва,че и за следващите 2гПаляк я я има тая дуржава скапана я не :)
71
3
 
12
 
! Отговори
череп и кости преди 5 месеца
Нищо велико няма в британия -острова на пиратите
70
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Сата НАТО Авдеевка както и Бахмут е укрепен район 8 години са поготвяли отбраната. От север има коксохимически завод, заедно с Хвостохранилище. Тук РФ има преимущество в бомбите както КАБ така и УМПК. В момента в който Коксохима падне а вече РФ части се бият в завода край на съпротивлението на север. На Юг е обратното. Голо равно поле. Няма къде да се скриеш. А Двата пътя с твърдо покритие са под обстрела на РФ части. ВСУ логистика е основно с малки превозни средства като джипове - ковчези...
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
30 към 1. А какво е съотношението, ако сравним НАТО с Русия+Китай+Становете в Средна Азия. Математиката става друга. Победата над Русия ще се случи, но на огромна цена. Въпросът е дали си заслужава да се плати такава цена и дали наистина ще се плати.
68
0
 
22
 
! Отговори
ъхъ преди 5 месеца
Дайте просто да воюваме. От вас хората, които ще ***, от нас приказките и заемите. Ъхъ.
67
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То един друг лорд искаше да изравни София със земята и да гледа картофи ама...
66
2
 
25
 
! Отговори
ъ преди 5 месеца
Тоя Камерън не беше ли оня, дето дрънкаше за химическите оръжия на Саддам? Само че авата се смени. Правилата в световния ред вече не се пишат в Ню Йорк. Така че едва ли НАТО ще изкара още дълго в Украйна.
65
2
 
30
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
И какво като има икономическа мощ? Кой ще прави нови украинци за пушечно месо? В крайна сметка вече живата сила на Украйна става все по-голям проблем. Ако НАТО реши да се намеси с жива сила официално, това ще е ядрена война и край на света. А неофициално колкото и наемници да изпраща, в един момент просто няма да има украинска територия, в която да ги настаняват.
64
1
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
и какъв е генезиса на тази ужасяваща руска агресия как 75 години европа живя вмир и изведнъж воина украина не е член на нато каква е тази агресия сега срещурусия ами какво направихте за сев кипър и сега за тези 150 000 арменци коитонапуснаха домовете си защо не говорите по тези теми защото сте лицемери иубии-ци по генезис
63
24
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Руските диваци щяха да превземат Авдеевка преди месец и половина, обаче нещо още не им се получава.
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руските войски настъпват в различни посоки. Разчистват горската площ в купянската посока. Руските войски навлязоха и се укрепват в Синковка. Северно от Артемовск ВС на РФ успяха да възвърнат контрола над хълмовете и да влязат в Хромовое. На югозапад от Авдеевка в района на Северни ВС на РФ правят опити за настъпление, вследствие на което беше възможно да се превземат редица позиции на зомбираната по натовски стандарт биомаса.
61
2
 
21
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Зомбитата на киевският наркокартел активно прехвърля резерви, но това не пречи на ВС на РФ да напредват по-нататък. TГ - каналите пишат, че руската артилерия нанася масирани атаки по позициите на зомбакнацистишените в купянското направление.
60
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Руските бойци напредват близо до Купянск и навлизат в Синковка. Групировката войски "Запад" за няколко седмици планомерно придвижване дълбоко в отбраната на зомбираната по натовски стандарт биомаса изтласкаха зомбакнацистишена от горските масиви южно и югозападно от Лиман 1 и навлезе в с.Синковка. Сега руските бойци, според съобщения от терена, се опитват да се закрепят в селото.
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ВС на РФ унищожиха МиГ-29 на киевският наркокартел в ДНР - съобщава "Фронтовая птичка". Изтребителят е бил свален в района на Новооленовка. По-рано руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на МиГ-29 в района на Межевой (ДНР).
58
0
 
20
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Обявеното от киевският наркокартел като "напредване" всъщност е обикновен опит за прехвърляне на сили от един унищожен район в друг, така че частите да имат поне минимална възможност да се закрепят в оцелелите сгради. Бойната линия Суровкин е стабилна и все още няма регистрирани промени.