Лорд Камерън: НАТО може да надживее Русия в Украйна

„Да направим всичко възможно да помогнем украинците да отблъснат ужасяващата агресия на Путин“
30 ное 2023 08:43, Елка Василева
115
Лорд Камерън: НАТО може да надживее Русия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО може “да надживее” Русия в Украйна, каза британският външен министър Дейвид Камерън пред съюзниците си в Брюксел, като изтъкна, че комбинираната икономическа мощ на блока е 30 пъти по-голяма от тази на Москва, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
В изявление на първата среща на НАТО, откакто стана външен министър, лорд Камерън призова държавите-членки “да впрегнат колективното си предимство”, за да доставят на Киев достатъчно оръжия, така че да победят силите на Владимир Путин.

Срещата в Брюксел идва на фона на опасенията в Украйна относно намаляващата подкрепа на Запада, докато конфликтът в Газа продължава. Дейвид Камерън посочи, че има още работа за вършене за осигуряване на пълната подкрепа на всички 31 държави-членки на НАТО.

"Преди две седмици бях в Украйна и казах, че трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на украинците да отблъснат тази ужасяваща агресия на Путин. Ще изградя консенсус за това мнение тук в НАТО“, декларира британският външен министър.

Той каза, че съюзниците трябва да се стремят да подпишат повече многогодишни многонацинални сделки, за да убедят производителите на оръжие да увеличат производството, така че да се отговори на изискванията на Украйна поне през следващите две години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Естествено, че комбинираната икономическа мощ на блока е 30 пъти по-голяма от тази на Москва, защото една ябълка в блока е 30 пъти по-скъпа от същата ябълка в Русия, но това не я прави по-различна от една обикновена ябълка.
56
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някогашната "велика" британия е единствената държава бомбандирала София, напълно безсмислено, с ясното съзнание, че жертвите ще са невинни граждани. Също както САЩ са единствената държава, бомбандирала абсьолютно ненужно невинни граждани с атомни бомби. Геноцид. И тия държави сега имат претенции да определят кой е опасен, и кой не е. Наглост. Толкова за нашите "съюзници".
55
1
 
11
 
! Отговори
Историята преди 5 месеца
Се повтаря първо като трагедия а после като фарс!ВСВ е била трагедия, а това сега е пълен фарс!
54
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Англосаксонския ФАРС продължава с пълна сила :D
53
1
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Когато Лондон потъне под 10 метра океан, България ще обяви за празничен ден.
52
2
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
България трябва да прави сечено на вечния си враг Великобритания. Дълг на всеки българин е да саботира всички британски начинания!
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Британците поради тъпоумие и високомерие, считат, че ограничавайки достъпа до информация, печелят. Те никога не са се старали да обучат голяма част пт населението си. С което 1. Езикът им си остава неразвит; 2. Имат силно погрешна представа за света, защото нямат достъп до информация от първа ръка; 3. Много малка част от населението им въобще се развива; 4, Държавата, погледнато обективно, се смалява и на картата, и като икономическа тежест.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този и лорд го направиха след като се разбра, че баща му е крил пари в офшорки, а той е ползвал нисък студентски заем за обучението си. Tragical comedy similar to "Richard III".
49
2
 
14
 
! Отговори
Гео Милев преди 5 месеца
"Всичко, писано от пропроци и поети, ще се сбъдне!".... В нашите медии, допреди военните действия в Украйна, можеше да се намери и в интернет (сега не го наморам) предсказание на Дядо Влайчо за света. (Този човек е имал 100% вярност на казаното,)Предрекъл в, че 1. "Русия няма да е в Европа, но ще продължав да сее червената идея по целия свят":2. Франция ще се раздели на три; 3 Великобритания ще се смали; 4. САЩ едва ще оцелее...
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този го видяхме колко му е акъла когато направи референдум за излизане от ЕС. Целият провал с Брекзит се случи заради него, понеже си повярва, че е много голям политик.
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може, но Украйна няма да надживее Русия.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хенри Кесинджър е починал - всичко свършва и то с много бързи темпове.
45
2
 
17
 
! Отговори
детайл преди 5 месеца
Всички оръжия се нуждаят от суровини. Сред суровините са както популярни метали, използвани в големи количества, така и емементи, вещества, които са редки, но са изколючително важни, особено за новите оръжия, и особено за електрониката. Поради "екологични: причини добивът на редки елементо света е концентриран почти изцяло в Кутайм Русия, Африка, Латинска Америка. Т.е. за да произведе каквото и да е оръжие, НАТО се нуждае от банален внос. Китай вече спря вноса в ЕС И НАТО на 2 вещества.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хайли ънлайкли
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко е възможно, Давиде Камеряху, но не е много вероятно.
42
2
 
13
 
! Отговори
Лорде преди 5 месеца
Проблема е че една ракета произведена в Нато струва 1 милион евро и произвеждат мастни фирми които искат многогодишни договори и гаранции! В Русия произвеждат държавни фирми и струва 1000 евро..
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НАТО може и да надживее, но украинците няма да надживеят. В една украинска медия "1+1" тези дни дадоха информация за избитите украински войници. Според данните вече са над 1.1 млн души!!!
40
1
 
15
 
! Отговори
справка преди 5 месеца
Персоната от снимката стана "лорд" поради липса на кадри в бриитанския парламент. Понеже действашите закони на Великобритания изискват за министър да бъде назначен само действащ парламентарист. А тъй като Камерън не бил допреди месец в никоя от камарите по предложение на Сунак кралят провъзгласява Камерън за лорд. Т.е. на практика се заобикаля законът. И то, повтарям, поради признаване на липса на кадри, липса на кадърни подготвени хора в британския парламент.
39
1
 
14
 
! Отговори
Какви оръжия преди 5 месеца
До доставя Нато? Нато е разоръжено вече..нищо не остана в скрадовете!!Няма и нови поръчки, пари няма!
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
аре скочете им директно бе! заешки сърчица....жалки страхливци.....

Спонсорирани публикации