Как украинка стана Мис Япония?

Част от потребителите в социалните мрежи се възмутиха
24 яну 2024 21:45, Нели Христова
188
Как украинка стана Мис Япония?

"Имаше расови предразсъдъци и бариери, и беше трудно да бъдеш възприета като японка", това каза на безупречен японски език просълзената Каролина Шино, след като в понеделник беше коронясана за Мис Япония, съобщи Би Би Си.

Моделът, родена в Украйна преди 26 години, се преселва в Япония на петгодишна възраст и израства в Нагоя. Тя е първият натурализиран японски гражданин, който печели конкурса, но победата ѝ отново разпали дебата за това какво означава да си японец.

Докато някои признаха победата ѝ като "отражение на днешното време", други заявиха, че тя не изглежда така, както трябва да изглежда "Мис Япония".

Преди почти 10 години Ариана Миямото беше избрана за Мис Япония като първия човек с родители от различни раси, което също предизвика полемика по онова време.

Изборът на Миямото, чиято майка е японка, а баща ѝ е афроамериканец, повдигна въпроса дали на човек със смесена раса изобщо трябва да бъде позволено да се състезава и да спечели.

Някои в социалните мрежи разкритикуваха избора на Каролина Шино за Мис Япония, защото родителите ѝ не са японци.

"Момичето, което беше избрано за Мис Япония, дори няма японска кръв, а е 100% украинка. Тя е красива, но това беше конкурсът за Мис Япония. Какво японско има в нея?", пише потребител в социалната мрежа X.

"Ако тя беше поне наполовина японка, нямаше да има проблем. Но тя няма нищо общо с Япония, дори не е родена в Япония", добави друг потребител.

Има и такива, които заявяват, че нейната победа е изпратила "погрешно послание".

"Грешното послание е изпратено към японците, защото човек, който прилича на европеец, е наречен най-красивата японка".

Други се питат дали изборът на момиче, родено в Украйна, е политическо решение.

"Ако беше родена като рускиня, тя нямаше да спечели. Никакъв шанс. Очевидно е, че сега критерият е политическо решение. Какъв тъжен ден за Япония", гласи един от коментарите в мрежите.

Ай Вада, организатор на конкурса "Мис Япония", сподели, че конкурсът "ни даде възможност да преосмислим какво е японската красота".

"Убедена съм в едно - японската красота не е във външния вид, в кръвта, а съществува дълбоко в сърцето ни", добави тя.

Това отношение е в унисон с публикацията на Каролина Шино в Инстаграм миналата година, когато получи японско гражданство, в която тя заяви, че "може и да не изглежда като японка, но че е японка в душата си", защото е израснала в тази страна.

Когато короната беше поставена на главата ѝ и тя беше официално обявена за Мис Япония, тя заяви, че е "осъществила една мечта".

"Признанието, че съм японка, ме изпълва с благодарност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
5
 
! Отговори
АРИЙСКИЯ КХМЕР преди 3 месеца
ВЪЙЙЙЙЙЙЙ ДЗВЕР......... ЯПОНЦИТЕ СА ПЛИСНАЛИ ЛИГЕНЯ МНОГО СЕРИОЗНО
72
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако дойде в България, няма да я различа от съседката ми. Просто украинците и българите споделят общ генофонд. Приличаме си визуално и културно. Ние сме братски народи. Да не кажа един и същи народ, че може да стане малко исторически проблем, но генерално е факт - ДНК-то го доказва. Руснаците не приличат на нас.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До КРАСИВА СЛАВЯНКА Я се вгледай в носището - доста по-южно от България е племето й.
70
1
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Не прилича на рускиня.
69
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украински войници освободиха БЪЛГАРИЯ от османско робство. Ще им бъда признателен ДО ГРОБА. СЛАВА УКРАИНИ!
68
6
 
5
 
! Отговори
КРАСИВА СЛАВЯНКА преди 3 месеца
ЛИЧИ СИ БЪЛГАРСКАТА ЖИЛКА. В ТОВА МОМИЧЕ НЯМА НИЩО РУСКО!
67
7
 
2
 
! Отговори
Украйна са СЛАВЯНИ преди 3 месеца
Руснаците са азиатци с дръпнати очи. Вижте им населението.
66
8
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИНА преди 3 месеца
Украинците са ни братски народ славяни и православни християни, което не може да се каже за руснаците, които са сбирщайн от азиатци мюсюлмани. СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА - СЛАВЯНИТЕ!
65
1
 
5
 
! Отговори
Е, не! преди 3 месеца
Кажете ми, че това на снимката не е мис, ако ще на Тринидад и Тобаго. Покъртително гpo3на, като карикатура е...
64
0
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 месеца
Дани Каназирева е по-красива (след операциите)
63
5
 
2
 
! Отговори
ДА ВИ ОБЯСНЯ НЕЩО!!! преди 3 месеца
КРАСИВИТЕ РУСКИНИ са финландки, а КРАСИВИТЕ УКРАИНКИ са българки. Украинците и българите са БРАТСКИ НАРОДИ. Ще мине време и ще го разберете. Трябва ви още време.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фундаментът, надстройката и построяването на японската цивилизация - 100% Български! Всички японски императори - династи от Дуло! Рестарт на нашите пирамиди в Япония. Целият японски интелектуален елит и императорската им и етностна аристокрация със цялата японска цивилизация, са Български!
61
5
 
1
 
! Отговори
ПРИЧИНИТЕ СА ДВЕ преди 3 месеца
ПРИЧИНА 1: Украинка е (а те са красиви); ПРИЧИНА 2: Не е Десислава Атанасова;
60
1
 
10
 
! Отговори
Колко е грозна преди 3 месеца
Светът полудя!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Японците отдавна имат интерес към скалите и са неразделна част част от оригиналната японска религия Шинто така както и Българските езичници, чийто Богове са Исус и съпругата му Диана - върли поклонници на скалите.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Свещената скала Meotoiwa, Свещената скала Seifa Utaki. Хората вярват, че свещената скала Kamikura Jinja защищава тях и града им се молят и кланят на скалата както на Бог! Скалния храм Kairyuji, построен под навеса на скалния панел на светилището. Параклисът Kompira.
57
0
 
11
 
! Отговори
еди кой си преди 3 месеца
Няма да се учудя ако скоро украинец стане президент на сащ.. и дори крал на англия
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Японската обрядна ритуалност е пренесена Българска, с която са съставени японските документи на езика на Свещения шифър, указваши Българският Цивилизационен произход на културата и нацията им!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Японците имат съхранена Българската материална светилищна база, имат паролите за тях, езикът и животът им са изградени върху Свещения Български език, имат феноменния Български Божествен ген-остава да се поклонят на Българските Богове чрез нас Българите!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Любовта на японците към скалите им е вменена по религиозен уважителен и фантастичен начин, както и унаследеното познание и спомен, че тия скали са изкуствено построени скални светилища на Българските жреци, на които те са творили феноменалните духовни и материални блага за хората и са вършели чудеса.

Спонсорирани публикации